Vilma Terävä taitaa myös vasemman jalan
Julkaistu: 28.07.2021 11.35

Vilma Terävä taitaa myös vasemman jalan


#17 Vilma Terävä

KaDyn naisten 17-vuotias laitapelaaja Vilma Terävä lähtee toiselle liigakaudelle kehittymään kokonaisvaltaisesti pelaajana ja hakemaan lisää itsevarmuutta. KaDyn B-tytöissä ja poikien juniorijoukkueissa futsal-uransa aloittanut Terävä on tärkeä osa liigajoukkueen kokoonpanoa ja innokkaalla treenaajalla riittää potentiaalia mihin vaan!

Terävän kaksosista “nuorempi”, Vilma, muistelee edellistä kautta seuraavasti:

“Ensimmäisellä liigakaudella oli aika paljon hakemista kaikessa. Joukkueen suorituksesta jäi hyvä fiilis, vaikka lopputulos olisi voinut olla parempi. Paljon varmempi fiilis lähteä tulevalle kaudelle kun tuntee vastustajat ja on enemmän kokemusta alla.” Tilastomerkinnät puhuvat puolestaan vahvasta ensimmäisestä kaudesta liigassa, maaleja 6 ja syöttöpisteitä 2.

Terävän vahvuuksia kentällä on etenkin joukkueen ainoa vasen jalka, jota hyödynnetään paljon erikoistilanteissa. Myös juoksunopeus ja hyvä suunnattu haltuunotto erottuvat edukseen.

Kuten monilla KaDyn nuorilla pelaajilla, Terävän tavoitteet ovat maajoukkueessa ja mahdollisesti myös ulkomailla:

“Eniten täytyy varmaan kehittyä mentaalisella ja fyysisellä tasolla, jotta voi nousta ns. seuraavalle tasolle. Meidän seurassa siihen on loistavat mahdollisuudet, sillä valmennus on huippua ja olosuhteet kehittymiselle muutenkin tosi hyvät.”

Futsal on tuonut treenien ja pelien lisäksi paljon muutakin;

”On mahtavaa, kun meillä on niin hyvä joukkuehenki, vaikka ikäeroja löytyy pelaajien välillä. Etenkin joukkueen junnujen kanssa ollaan tosi tiiviisti yhdessä niin futsalin merkeissä kuin muutenkin. On siistiä kun kaikki meidän junnuporukasta on motivoituneita ja tavoitteellisia, ja saadaan yhdessä kulkea kohti meidän unelmia!”

Ystävien lisäksi joukkueesta löytyy kakkosveskan paikkaa pitävä sisko Aliisa:

”Ollaan pelattu Allun kanssa pienestä asti samoissa joukkueissa. Tuntuu hienolta, että saan vielä liigatasollakin pelata oman siskon kanssa ja innolla odotan, mitä voidaan tulevaisuudessa yhdessä saavuttaa.”

Terävää muutaman vuoden ajan valmentanut Mikko Kytölä kommentoi nuorta lupausta seuraavasti:

“Vilma on todella nopea, taitava, sitoutunut harjoitteluun ja - mikä joukkueelle tärkeää - vasenjalkainen. Hän sai paljon rutiinia liigapeleihin viime kaudella ja onnistui jo ihan kohtuullisesti hyökkäyssuuntaan. Toivottavasti hankittu rutiini näkyy hyvänä itseluottamuksena ja entistä isompana panoksena tulevalla kaudella.”

Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.