Kirsi Airikainen jatkaa kokemuksella Dynamossa
KaDy Edustus naisetJulkaistu: 19.07.2021 11.50

Kirsi Airikainen jatkaa kokemuksella Dynamossa

Kirsi Airikainen on naisten futsaljoukkueen sydän, pitkäaikainen seuratoimija ja joukkueessa esimerkkiä näyttävä pelaaja. “Minulle meidän joukkueella on erityinen paikka sydämessä, kun olen ollut mukana alusta lähtien ja myös ollut alkuun taustoissa mukana rakentamassa toimintaa.” Kirsi on ollut rakentamassa Kampuksen Dynamoa kohti menestystä toimien myös miesten joukkueen taustoissa.

#28 Kirsi Airikainen

“Kovasti odotan jo, että kausi alkaisi! Nyt on kuitenkin hyvin vielä aikaa tehdä kovasti töitä, kehittyä ja valmistautua tulevaan kauteen”, miettii Kirsi tulevan kauden alla. Joukkueessa on tapahtunut isoja muutoksia ja Kirsin luottopelikavereita on jäämässä pois joukkueen toiminnasta. “Tietysti on aina haikeaa luopua joukkuekavereista, varsinkin silloin kun yhteisiä pelivuosia on kertynyt useita. Parin lopettavan joukkuelaisen kanssa olen pelannut ekat yhteiset pelit jalkapallon puolella jo noin 15 vuotta sitten. Mutta tämä kuuluu joukkueurheiluun ja onneksi heitä voi nähdä muuallakin, vaikka yhdessä ei enää pelattaisikaan.“

Vuosi sitten yhdisteltiin Dynamon nuorten naisten joukkue, joka oli pelannut itsensä naisten Ykkösen kärkeen ja naisten liigajoukkue. Seuralla ei voi olla pääsarjatasolla kahta joukkuetta, joten kun nuoret olisivat nousseet liigaan, oli aika yhdistää joukkueet. Joukkuetta alkoi valmentamaan nuorten valmentaja Mikko Kytölä.

“Meillä on joukkueessa tosi motivoituneita ja sitoutuneita pelaajia. Hyvä paketti "futsalhulluja" kasassa ja siihen päälle loistava valmennus ja taustat, joten lähtökohdat tulevaan kauteen on hyvät. Ja tietysti nälkä on kasvanut vuosien varrella. Kyllä selkeä tavoite ja haave on voittaa Suomen mestaruus.” Joukkue asettikin vuosi sitten tavoitteet: ensin pelataan ensimmäisellä kaudella pudotuspeleissä, sitten mitalipeleissä ja kolmivuotistavoite on Suomen mestaruus. Tavoitteet täyttyivät ensimmäisen vuoden osalta kun joukkue sijoittui runkosarjan kuudenneksi ja pääsi pelaamaan pudotuspelejä.

Kirsin elämän on futsal täyttänyt jo vuosia: “Futsal on tosi iso osa omaa elämää ja ollut yksi tärkeimpiä asioita jo monta vuotta. Nautin pelaamisesta ja katson myös paljon pelejä. Pelikaverit ovat erittäin tärkeitä. Futsalista jaksaa myös keskustella loputtomiin. Joten joukkueen viime kauden kehitysaskeleet ovat tuntuneet itselle todella hyvältä ja että se kaikki kova työ alkaa tuottamaan tulosta. Helppoa ei ole aina ollut ja välillä onkin takki ollut aika tyhjä, kun antaa niin paljon.”

“Meidän joukkue on kokenut isoa nuorennusleikkausta viime kaudella ja nyt tulevallekin kaudelle, kun kokeneimpia pelaajia jää pois. Taitoa, taktista osaamista ja nuoruuden intoa meiltä ei puutu. Henkinen kasvaminen onkin varmasti isoimmassa roolissa.” Kokenut futsaltaituri miettii joukkueen nuoria pelaajia: “Tiedän, että meidän nuorissa pelaajissa on monta tulevaisuuden lupausta Suomen futsalille ja heille kaikki ovet ovat avoinna.”