Tero Intala jatkaa Dynamossa!
Julkaistu: 14.07.2021 12.00

Tero Intala jatkaa Dynamossa!

Miesten Suomen mestaruuden voittaneen Kampuksen Dynamon yksi kirkkaimpia tähtiä on 29-vuotias Tero Intala.

Maajoukkueeseen viime vuosina paikkansa vahvistanut Tero oli mestaruuskaudella KaDyn paras maalintekijä ja toiseksi paras pistemies tehden 28 ottelussa tehot 34 + 17 = 51.

Kolme Suomen mestaruutta Kampuksen Dynamossa voittaneen Intalan jatko pelaajana tuntuu olevan menestyksen tae jo neljä perättäistä vuotta, sillä kun toinen huippuseura Akaa Futsal nappasi miehen välillä kaudeksi 2019–20 – yltäen silloin runkosarjan ykköseksi. Kausi jäi silloin kesken, joten jäi näkemättä mihin Akaa olisi yltänyt, mutta sarjan kärkisija kirjattiin seuralle. Tero onkin ainoa pelaaja, joka on ollut voittamassa kautta neljä vuotta putkeen.

Tampereelta tuntuu kertyvän Jyväskylään paljon futsalosaamista. Tero on PP-70:n kasvatti, kovaa ikäluokkaa, joka nousi viidessä vuodessa viisi sarjaporrasta liigaan. Hän pelasi PP-70:ssä vuodet 2014-17. KaDyyn Tero tuli vuonna 2017.

Kausi 2020-2021 pelattiin KaDyssa Intalan veljesten vahvasti tahdittamana. Välillä nähtiin avauksessakin kahden veljesparin nelikkö kun kentällä aloitti Kytölät ja Intalat. Veljesten kättelyjä maalien jälkeen nähtiin jatkuvalla syötöllä, kun aina jompikumpi Intala tuntui olevan laittamassa palloa vastustajan verkkoon.

Kaudelta kirjattiin Terolle myös ensimmäinen maajoukkuemaali, KaDy kansa hurrasi katot ilmaan kun Tero maalasi Belgia pelissä Suomen ensimmäisen maalin ajassa 21:46 ja taka-ajo kohti tasapeliä alkoi. Maajoukkueen seuraava tavoite on EM-kisoissa, ja valmistautuminen kohti futsalkansan unelmaa on jo alkanut vahvasti.

Upea kausi pelattuna, mutta ihan kalkkiviivoilla tapahtui sitten ilkeä loukkaantuminen kun Teron pelit päättyivät Kemissä pelattuun ensimmäiseen finaaliin. Nyt kuntoutellaan huolellisessa ohjauksessa kohti alkavaa kautta. “Hieman kahtiajakoiset fiilikset jäi kaudesta, toisaalta paras kausi minkä on pelannut, mutta loukkaantuminen ihan viimeisissä peleissä jäi harmittamaan”, summaa Tero kautta yhteen.

“Pelaajan näkökulmasta ei korona varsinaisesti vaikuttanut kauteen. Toki epävarmuus oli haastavaa, mutta itse pelitilanteessa kun keskittyy vain pelaamiseen ei edes osaa ajatella mitään muuta. Hienoa kuitenkin saada yleisö takaisin katsomoihin tulevalle kaudelle!”

Kampuksen Dynamossa osataan voittaa. “Oli ketä pelaajia sitten kokoonpanossa, tai ketä vastaan pelataan - aina oletus että voitetaan”. Tero kehuukin joukkueen valmennusta: “Vasko Vujovic valmentaa voittajia ja rakentaa voittamisen kulttuurin joukkueen sisälle.”

(kuva Ville Koskiniemi)

Kulunut kausi kuitenkin raastoi joukkuetta kun pelaajia oli pitkillä toipumisjaksoilla loukkaantumisten jälkeen. “Toki kun pelattiin lähes täysiä minuutteja, niin pelit oli raskaita. Myös treenaaminen oli raskasta kun ei ole tarpeeksi pelaajia mukana harjoituksissa. Motivaation ylläpitämisessä auttoi kuitenkin se, että tiesi porukan palaavan takaisin pudotuspeleihin.”

Uuteen kauteen on vahvat odotukset: “Kiva että saadaan joukkueeseen lisää taitavia pelaajia. Fiilis tulevasta kaudesta on tosi luottavainen. Toki uusilla pelaajilla menee hetki päästä mukaan KaDyn pelitapaan ja ehkä erilaisen harjoittelemisen ilmapiiriin, mutta hieno joukkue alkaa olla kasassa!

Tulevan kauden tavoitteet on korkealla: “Eipä tällä joukkueella lähdetä hakemaan futsalliigasta kuin mestaruutta. Eurokentille pääsyä odotellaan taas kovasti, ja ensimmäinen tavoite on viedä joukkue UFCL - main roundille. Joukkue treenaa jo valmistautuakseen 20.-25.8. Riikassa pelattavaan ensimmäiseen turnaukseen, mestarien liigan preliminary roundille.

(kuva Ville Koskiniemi)




Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.