UEFA:n futsalin Mestarien Liiga: KaDy Riikaan kovaan lohkoon
SeuraJulkaistu: 07.07.2021 20.50

UEFA:n futsalin Mestarien Liiga: KaDy Riikaan kovaan lohkoon

UEFA:n futsalin Mestarien Liigan karsintakierroksen (Preliminary Round) lohkoarvonta suoritettiin keskiviikkona UEFA:n päämajassa Sveitsin Nyonissa.

KaDy arvottiin “kakkoskorista” F-lohkoon, jonka koostumus on seuraavanlainen:

1. Araz Naxçivan (Azerbaidžan)
2. Kampuksen Dynamo (Suomi)
3. FK Raba Ríga (Latvia, isäntä)
4. Europa (Gibraltar)

Lohko pelataan yksinkertaisena sarjana (kaikki kerran kaikkia vastaan) Latviassa Riian pääkaupunkiseudulla perjantain 20.8. ja keskiviikon 25.8. välillä. KaDyn kanavilla tiedotetaan tarkempaa tietoa pelipäivistä ja ottelupaikasta myöhemmin.

Lohkoarvonta suosi Dynamoa matkustuksen suhteen, sillä Latvian lisäksi muut mahdolliset vaihtoehdot KaDyn lohkon isännäksi (kakkoskorin isäntäjoukkueet pois sulkien) olivat Weilimdorfista (Stuttgartin lähellä), Bernistä, Tiranasta ja Podgoricasta.

Sen sijaan kilpailullisesti KaDya odottaa todella kiperä pähkinä, sillä ykköskorista samaan lohkoon noussut Araz on ennakkokaavailuissa Preliminary Roundin kahden kovimman joukkueen joukossa yhdessä Serbian mestarin FON:in kanssa. Viime vuoden typistetyssä Mestarien Liigassa Araz putosi A.E.K. Ateenan vieraana suoraan yhdessä ottelussa rangaistuspotkukilpailulla. Sitä aiemmilla kausilla Araz on ollut vähintään Main Roundilla (32 joukkuetta), jonne KaDykin ylsi 2018-19. Kaudella 2016-17 Araz eteni aina Elite Roundille saakka.

Myös Latvian mestari FK Raba Ríga on kova luu kolmoskorista ja pääsee pelaamaan kotiyleisönsä edessä. Raba on voittanut Latvian mestaruuden edelisen kerran 2005-06, joten tuoretta kokemusta Mestarien Liigasta sillä ei ole. Latviassa FK Nikars voitti 12 perättäistä mestaruutta.

Gibraltarin edustaja Europa on kysymysmerkki, mutta joukkueessa saattaa luonnollisesti olla laadukkaita espanjalaispelaajia. Viime vuosina Gibraltaria on Champions Leaguessa edustanut FC Lynx, joka ei ole edennyt Main Roundille.

Kahdeksan lohkon voittajat ja paras lohkokakkonen etenevät lokakuun lopussa pelattavalle 32 joukkueen Main Roundille, jonne on valmiiksi sijoitettu 23 joukkuetta kerroin-rankinglistan yläpäästä. Main Roundin lohkoarvontaa ei tehty tänä vuonna koronavirustilanteen johdosta samassa tilaisuudessa, vaan Main Round arvotaan erikseen 30. elokuuta.

Kaikki kahdeksan lohkoa ja Preliminary Roundin säännöt ja kilpailumääräykset löytyvät UEFA:n kotisivuilta:

UEFA:n tiedote Preliminary Roundin lohkoista


KaDyn päävalmentaja Vasko Vujović lohkoarvonnasta:

– Mestarien Liigan Preliminary Roundilla joukkueiden fyysinen valmistautuminen turnaukseen on suuressa roolissa. Usein kaksi korkeimmin rankattua joukkuetta kohtaavat kolmantena eli viimeisenä ottelupäivänä, jolloin panoksena on jatkopaikka. Palautuminen otteluista on tärkeää.

– Luonnollisesti ykköskorin joukkueet ovat kaikkein kovimpia mahdollisia vastustajia. Azerbaidžanin Araz on monivuotinen menestyjä Mestarien Liigassa ja sen edeltäjässä UEFA Futsal Cupissa. Serbialaisella FON:illa (arvottiin tänään lohkoon E) on useita loistavia pelaajia.

– Kuitenkin kaikki vastustajamme ovat vakavasti otettavia joukkueita. Meidän ei pidä myöskään väheksyä alempien korien joukkueita: nekin ovat omien maidensa mestareita ja ansainneet paikkansa voittamalla vastustajansa.

– Valmistaudumme heinä–elokuun aikana huolellisesti ja kunnioitamme jokaista meidän lohkoomme tulevaa vastustajaa. On suuri etuoikeus osallistua lajimme arvostetuimpaan seurajoukkuekilpailuun.


KaDyn kapteeni Mikko Kytölä on yksi eurooppalaisen futsalin suurimpia asiantuntijoita Suomessa, mutta hän pidättäytyy vastustajien tarkemmasta analyysista toistaiseksi:

– En tiedä joukkueiden tämänhetkistä statusta, joten vaikea arvioida vielä. Araz on pitkän linjan champparitekijä, mutta hankalaa sanoa, kuinka paljon he panostavat tänä kesänä. Varmasti suhteellisen laadukas nippu siellä on silti. Myös Raba on ollut eurokentillä useita kertoja; jokunen vuosi sitten ainakin oli iso tekijä Euroopassa täysammattilaisjoukkueellaan. Tiedossa ei ole, mikä on meininki nyt Riiassa. Koronatilannekin on voinut vaikuttaa seurojen tekemiseen. Pitäisi saada lisätietoja.


KaDy on aloittanut joukkueharjoittelun heinäkuun alussa. Valmennusjohto aloittaa välittömästi vastustajien skouttaamisen; mahdollisia lisäanalyyseja lohkovastustajien tämän hetken iskukyvystä saadaan vielä odottaa.

Vierasfanireissua suunnittelevia kannattajia neuvotaan seuraamaan viranomaisten tiedotteita sekä koronavirus- ja rokotetilanteen kehittymistä Suomessa ja Latviassa. Tällä hetkellä Latvia luokitellaan ilmaantuvuusluvun perusteella punaisiin maihin (tartuntoja selvästi enemmän kuin Suomessa.)

THL:n ajankohtaista-sivu

Kaikki Preliminary Roundille osallistuvat joukkueet taustahenkilöineen ovat koronavirustilanteen vuoksi turnauksen aikana ja sitä ennen täysin UEFA:n “kuplassa”.

KaDy tiedottaa Mestarien Liigaan ja syyskuussa alkavaan miesten Futsal-Liigaan lähtevän joukkueensa heinä-elokuun aikana. KaDyn montenegrolaisen päävalmentajan Vasko Vujovićin kolmivuotista jatkosopimusta on jäljellä kaksi vuotta.

UEFA:n turnaussivusto ja infoa:

UEFA:n tiedote futsalin Mestarien Liigasta