KaDy UEFA:n futsalin Mestarien Liigaan – lohkoarvonta keskiviikkona
SeuraJulkaistu: 06.07.2021 00.00

KaDy UEFA:n futsalin Mestarien Liigaan – lohkoarvonta keskiviikkona

UEFA:n futsalin Mestarien Liiga pelataan 2021–22 jälleen normaalisti. Kolmannen miesten futsalin Suomen mestaruutensa voittanut Dynamo valmistautuu Mestarien Liigaan kolmatta kertaa.

KaDy aloittaa Mestarien Liigan taipaleensa 20.–25. elokuuta karsintakierrokselta (Preliminary Round). Preliminary Roundin lohkojen kahdeksan voittajaa etenevät lokakuun Main Roundille 23 sijoitetun joukkueen ja hallitsevan mestarin Sporting Lissabonin seuraksi.

Suoraan Main Roundille pääsevät joukkueet määräytyvät UEFA:n kerroin-rankingin (Coefficient Ranking System) mukaan. Dynamon rankingsijoitus 31. tarkoittaa "Chämppärin" aloittamista Preliminary Roundilta, kuten aiempina vuosina 2018 ja 2019.

Arvonta pidetään UEFA:n päämajassa Sveitsin Nyonissa keskiviikkona 7. heinäkuuta klo 15.00 Suomen aikaa. Tilaisuus pidetään tänä vuonna etänä, ja arvonnasta on suora lähetys UEFA:n kotisivuilla.

KaDy haki elokuun Preliminaryn Roundin järjestämisoikeutta Jyväskylään, mutta hakemus ei tällä kertaa tärpännyt.

Preliminary Roundin isäntäjoukkueet elokuussa 2021 ovat:

Weilimdorf (GER, seeding position 1)
Futsal Mineva (SUI, 1)
Proekt (MKD, 2)
Doukas (GRE, 2)
SMS Viimsi (EST, 2)
Raba (LVA, 3)
KF Tirana (ALB, 3)
Titograd (MNE, 4)

KaDy on arvonnan “kakkoskorissa”, joten se ei voi joutua Makedonian, Kreikan tai Viron mestarin vieraiksi. Punamustat matkustavat siis Stuttgartiin, Berniin, Riikaan, Tiranaan tai Podgoricaan.

Jokaiseen lohkoon tulee isäntäjoukkueen sijoituksesta riippumatta yksi joukkue jokaisesta “korista” (1, 2, 3, 4). Kosovon mestari FC Liqeni ja Serbian mestari KMF FON on erotettu arvonnasta toisistaan UEFA:n työvaliokunnan päätöksellä.

Kaikki Preliminary Roundille osallistuvat joukkueet taustahenkilöineen ovat koronavirustilanteen vuoksi turnauksen aikana ja sitä ennen täysin UEFA:n “kuplassa”.

UEFA:n uutinen Champions Leaguesta

KaDy tiedottaa Mestarien Liigaan ja syyskuussa alkavaan miesten Futsal-Liigaan lähtevän joukkueensa heinä–elokuun aikana. KaDyn montenegrolaisen päävalmentajan Vasko Vujovićin kolmivuotista jatkosopimusta on jäljellä kaksi vuotta.

KaDyn päävalmentaja Vasko Vujović lohkoarvonnasta:

– Mestarien Liigan Preliminary Roundilla joukkueiden fyysinen valmistautuminen turnaukseen on suuressa roolissa. Usein kaksi korkeimmin rankattua joukkuetta kohtaavat kolmantena eli viimeisenä ottelupäivänä, jolloin panoksena on jatkopaikka. Palautuminen otteluista on tärkeää.

– Luonnollisesti ykköskorin joukkueet ovat kaikkein kovimpia mahdollisia vastustajia. Azerbaidžanin Araz on monivuotinen menestyjä Mestarien Liigassa ja sen edeltäjässä UEFA Futsal Cupissa. Serbialaisella FON:illa on useita loistavia pelaajia.

– Kuitenkin ykköskorissa kaikki mahdolliset vastustajamme ovat vakavasti otettavia joukkueita. Meidän ei pidä myöskään väheksyä alempien korien joukkueita: nekin ovat omien maidensa mestareita ja ansainneet paikkansa voittamalla vastustajansa.


– Valmistaudumme heinä–elokuun aikana huolellisesti ja kunnioitamme jokaista meidän lohkoomme tulevaa vastustajaa. Odotamme mielenkiinnolla, mitkä vastustajat ja mikä matkakohde kohdallemme huomisessa arvonnassa tulevat. On suuri etuoikeus osallistua lajimme arvostetuimpaan seurajoukkuekilpailuun.


KaDyn viestintävastaava ja hallituksen jäsen Samu Kytölä:

– Emme saaneet kotiturnausta Jyväskylään hakemuksestamme huolimatta. Toiveenamme on lähitulevaisuudessa tuoda UEFA:n Mestarin Liiga Jyväskylään joko nykyiselle Monnarille tai uudelle Hippokselle, mutta se vaatii paljon töitä sekä kentällä että taustoissa.

– Ykköskorin ei-isäntäjoukkueista kaikki vaikuttavat varsin kovilta haasteilta. Tanskan futsal on Suomea jäljessä ja Tanskan mestari Gentofte on aiemmin ollut meitä taktisesti heikompi. Heillekin olemme kuitenkin hävinneet kertaalleen niukasti Pohjoismaiden mestaruusturnauksessa 2018. Ykköskorin joukkuetta vastaan tulee varmasti tiukkaa.

– Matkustaminen tuo omia haasteitaan sekä maantieteen että koronatilanteen ja karanteenien vuoksi. UEFA:n turnauksissa on toki voimassa jo MM- ja EM-karsinnoista tuttuun tapaan täydellinen kupla. Matkustamisen kannalta helpoimmat olisivat Riika, Stuttgart ja Bern. Paikan päälle matkustavat kannattajat toivovat varmasti lisäksi kohdetta, jossa ilmaantuvuus olisi mahdollisimman pieni ja rokotekattavuus mahdollisimman suuri. Mutta tätä kannattaa miettiä enemmän vasta keskiviikon arvonnan jälkeen, Kytölä päättää.Kampuksen Dynamo UEFA Futsal Champions Leaguessa 2018 ja 2019:

Vuonna 2018 KaDy voitti Preliminary Roundin lohkonsa Itävallassa ja eteni Main Roundille (32 joukkuetta). Main Roundilla jyväskyläläisten tie nousi pystyyn Kroatian mestari Novo Vrijeme Makarskan isännöimässä turnauksessa.


Linkit uutisiin ja otteluraportteihin 2018:

https://www.kadyfutsal.net/uutiset.html?a200

https://www.kadyfutsal.net/uutiset.html?a100

https://www.kadyfutsal.net/joukkue1/ottelut.html

Vuonna 2019 nähtiin KaDyn toinen kerta Mestarien Liigassa. Preliminary Roundin arvonta ei suosinut Dynamoa, sillä vastaan tulivat Ranskan mestari Toulon Élite ja kovia venäläisvahvistuksia palkannut Viron mestari FC Viimsi. KaDy onnistui voittamaan Albanian mestari KF Tiranan, mutta kärsi tappiot lohkon voittaneelle Toulonille sekä FC Viimsille. 32 joukkueen Main Round jäi suomalaisittain haaveeksi vuonna 2019.

Linkit uutisiin ja otteluraportteihin 2019:

KaDy – KF Tirana 1–0

Toulon Élite Futsal – KaDy 8–2

FC Viimsi SMSRaha – KaDy 3–1


Vuonna 2020 ei Suomen mestaria ratkottu, koska liiga keskeytettiin. Mestarien Liigassa Suomea edusti runkosarjan ykköseksi jäänyt Akaa Futsal. Koronavirustilanteen vuoksi kokonaisten turnausten sijasta kilpailu pelattiin kerrasta poikki -menetelmällä. Akaa Futsal hävisi Tšekin mestarille Chrudimille 2–1 ja putosi jatkosta.