Takaumatorstai: 48 tuntia KaDy-leirissä 10 vuotta sitten - reportaasi helmikuulta 2011
SeuraJulkaistu: 11.02.2021 00.00

Takaumatorstai: 48 tuntia KaDy-leirissä 10 vuotta sitten - reportaasi helmikuulta 2011

(Pääkuva: KaDyn ensimmäinen kotiottelu Monnarilla pelattiin 9.10.2010 Mad Maxia vastaan. Sitä ennen KaDy oli pelannut debyyttiliigakautensa 2009–10 Huhtaharju kotiluolanaan.)

Samalla, kun KaDy:n omahyväiset tähtipelaajat paistattelevat julkisuuden valokeilassa ja heidän tehoporsasteluistaan hölistään kahvipöydissä, puurtaa Dynamon organisaatiossa moni sierainpari näkymätöntä härkäviikkoa. Ja koska futsal on Suomessa edelleen amatööriurheilua, ovat nämä näkymättömän vapaaehtoistyön puurtajat juurikin samoja henkilöitä kuin ensin mainitut omahyväiset tähtipelaajat.

– 13.2.2011 KaDy Futsalin kotisivut, Rapo Rustary

Missä olit 10 vuotta sitten?

Entä mitä kuului KaDyn miesten liigajoukkueelle helmikuussa 2011, historiansa toisen liigakauden kevättalvella?

Jos et muista, me autamme.

KaDyn nettitoimitus nimittäin urakoi perjantai-illasta 11.2.2011 sunnuntai-iltaan 13.2.2011 miesten liigajoukkueen mukana ja toimitti viikonlopusta reportaasin, joka päättyi muutamaan kutkuttavaan kysymykseen:

– Milloin KaDy käynnistää futsal-junioritoiminnan? Milloin KaDy:n naisjoukkue näkee päivänvalon?

– Milloin Futsal-Liigan katsojaluvut nousevat lajin ansaitsemalle tasolle? Kuinka kauan kestää ennen kuin Suomessa on futsalin ammattilaisliiga?


Mutta mennäänpä ensin alkuun.[...] Juttua tarttui matkaan perjantai-illan valmistavista harjoituksista, pelipäivän ruokailusta, otteluista, niiden kuuluttajasta ja tietenkin futsalin katsojista. Kokonaisuus piirtää dynamoväritteisen kuvan suomifutsalin innokkaista toimijoista, joilla on vielä paljon saavutettavanaan.

KaDyn kehittyvän liigajoukkueen taustavoimista äänessä viikonloppureportaasissa ovat päävalmentaja Tero “Quelhis” Kelhälä, manageri-pelaaja-valmentaja Samu “Smaug” Kytölä, tilavastaava Ville Toivanen ja kuuluttaja Antti Syrjälä.

Haastateltavana ovat myös liiga- ja maajoukkueuransa alkutaipaleella olleet Mikko ja Jukka Kytölä. Veljekset avaavat lukijoille muun muassa pelipäivien ravitsemusasioita ja erikoistilanteiden omatoimista opiskelua.

Monnarin kannattajakatsomosta Tiina ja Anssi kertovat mielipiteensä KaDysta ja suomalaisesta miesten liigafutsalista.

"Minulle toistaiseksi säväyttävin hetki tällä kaudella on KaDy:n oikeusmurhaa hipova 5–1 -voitto Ilveksestä."
– Anssi

"TP-Kaarle jäi mieleen, koska siinä tapahtui niin paljon – ja ehkä senkin takia kun se pelattiin eilen. Niiden target-pelaaja – ilmeisesti Pasi nimeltään – oli jotenkin hassu, kun se kommentoi jatkuvasti kaikille eikä lopussa liikkunut enää yhtään."
– Tiina


Entä mikä on KaDy-Hirviön ontologinen status? Onko Vaari Ruuska ”vain” fiktiota ja milloin Gaddafi luopuu vallasta?

Lue koko toimittaja Rapo Rustaryn juttu helmikuulta 2011 KaDyn miesten liigajoukkueen arkistosta:

https://www.kadyfutsal.net/blogi/2011/03/03/23



Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.