Seuraosaamista KaDyn johtoon – uusi puheenjohtaja Kirsi Nummela kertoo uusista tavoitteista
SeuraJulkaistu: 01.12.2020 00.00

Seuraosaamista KaDyn johtoon – uusi puheenjohtaja Kirsi Nummela kertoo uusista tavoitteista


Futsal on vienyt mennessään jo vuosia sitten ja olen päässyt kehittämään lajia huippupaikoilta. Jäsenyydet futsalin valtakunnallisessa työryhmässä, Idän seurakehitystyöryhmässä ja näköalapaikka Futsal-Liigaseurat ry:n sihteerinä antavat mahdollisuuden tehdä töitä rakkaan lajin eteen alueellisesti ja valtakunnallisesti. Kampuksen Dynamo on Suomen johtavia futsaliin erikoistuneita seuroja ja on kunnia päästä mukaan toimintaan, toteaa Nummela.

Leppävirralta lähemmäs Jyväskylää muuttoa suunnitteleva Nummela on ollut epävirallisesti seuran hallinnossa ja taustoissa vahvasti jo syksyn ajan, joten hän on saanut lentävän lähdön uuteen tehtäväänsä jo ennen varsinaista puheenjohtajakauden alkua.

On ollut ilo seurata sitä innostusta ja sitoutumista, mitä koko hallituksella on toimintaan. Tuon vain yhden käsiparin nyt lisää jakamaan työmäärää hallituksen jatkaessa entisellään vahvistettuna muutamalla henkilöllä, monitoiminainen toteaa vaatimattomasti.

Haikein mielin on annettava miesten edustusjoukkueen joukkueenjohtajan tehtäviä nyt pois, mutta ne ovat taitavissa ja osaavissa käsissä. Jatkan yhä taustalla auttaen sidosryhmäyhteistyössä esimerkiksi Palloliiton kanssa ja pystyn auttamaan myös myyntiä varainhankinnan kehittämisessä. Sydämeni on sykkinyt aikaisemmin erityisesti miesten edustusjoukkueelle, nyt on sydän auki koko seuran toiminnalle, kaikille joukkueille ja koko toiminnan kehittämiselle, miettii Nummela.

Edustusjoukkueen taustalla häärii todella vahvoja tekijöitä valmennustiimin tukena, Anu Kangas ja Soile Juntunen jatkavat joukkueenjohtajien tehtävissä ja tukevat osaavan ja taitavan valmennuksen, Vasko Vujovicin ja Jesse Kalliokosken, tekemistä mahdollistaen sen, mikä meidän tavoitteenamme on aina ollut – valmennus keskittyy valmentamiseen ja pelaajat pelaamiseen, Nummela kehuu.

Matti Nieminen ehti olla seuran puheenjohtajana kaksi toimintakautta syksystä 2018 alkaen. Häntä edeltäneen pitkäaikaisen puheenjohtajan Samu Kytölän tavoin Nieminen jatkaa yhä seuran hallituksessa ja on iloinen Nummelan saamisesta puikkoihin.

Uusi puheenjohtaja Kirsi Nummela on kokenut ja arvostettu seuratoimija, ja on hienoa saada hänet Kampuksen Dynamon uudeksi puheenjohtajaksi. Kirsin monipuolinen asiantuntemus ja laaja kokemus niin kansallisessa ja alueellisessa futsaltoiminnassa, kuin laajemminkin moninaisessa yhdistystoiminnassa, tulevat varmasti edistämään rakkaan seuramme kehitystä entistäkin korkeammalle tasolle, Matti Nieminen toteaa.

Muuten lähes entisessä kokoonpanossaan jatkavaa hallitusta konkari Nieminen kuvailee diplomaattisesti:

Monipuolinen seuralle omistautuneiden ryhmä, joka taatusti tekee parhaansa seuran eteen.

Yksi Kirsi Nummelan tavoitteista on seuran kotiottelutapahtumien kehittäminen laajemmassa mittakaavassa.

Olen tehnyt yhden elämänuran verran töitä tapahtumajärjestämisessä työmaailmassa ja pystyn tuomaan osaamistani nyt KaDyn kotiottelutapahtumien kehittämiseen. Ehkä tämä poikkeusaika ei anna nyt parhaita mahdollisia edellytyksiä tapahtumatuotannoille, mutta kasataan roppakaupalla ideoita ideapankkiin ja toteutetaan niitä tulevilla kausilla. Miesten ja naisten liigat ovat totta kai seuran lippulaivat, mutta myös junioritapahtumissa on paljon tekemistä ja hienoa olla auttamassa turnaus- ja pelijärjestelyissä.

– Kampuksen Dynamon kaikki pelitapahtumat pyritään järjestämään samalla osaamisella kuin edustustapahtumatkin; yhdessä kouluttaudutaan erilaisiin toimitsijatehtäviin ja tuodaan tietotaitoa korkeammilta sarjatasoilta kaikille tasoille. Olemme Anun kanssa myös Palloliiton koulutuksen käyneitä joukkueenjohtajakouluttajia, joten seuran omille jojoille on luvassa jatkossa entistä enemmän tukea koulutusten merkeissä, Nummela lupaa.

Kampuksen Dynamo on hiljattain lähtenyt mukaan suorittamaan Palloliiton laatujärjestelmää.

– Laatujärjestelmä ei ole vain seinälle kehyksiin laitettava paperi, vaan se on mahdollisuus kehittää seuran toimintaa aidosti eteenpäin tekemällä töitä yhdessä Palloliiton osaavan avun kanssa. Pääsimme mukaan myös seuravalmennusohjelmaan kolmen muun keskisuomalaisen seuran kanssa ja talven aikana pystymme viemään ensimmäisen vaiheen laatujärjestelmästä kirkkaasti maaliin ja suuntaamaan jo kohti seuraavaa vaihetta, linjaa Nummela seuran tavoitteita.

– KaDyssa on uskomaton määrä osaamista, lajituntemusta- ja tietämystä ja on hienoa päästä koordinoimaan tästä valmiimpaa kokonaisuutta. Edustustoiminta on Dynamossa hiottu huippuunsa, mutta nyt tuodaan lisää panostusta muiden joukkueiden toimintaan, junioritoiminnan kehitykseen ja rakennetaan perusteita vahvemmalle kasvavalle seuralle.

Kampuksen Dynamossa rakennetaan parhaillaan osaavissa käsissä futsalin erikoisseuran valmennuslinjausta. Mikko Kytölä, Jukka Kytölä, Juho Väinälä ja Henri Louste ovat toteuttamassa laajaa lajivalmennuksen kokonaisuutta ja sparrausta haetaan talven aikana valmistuvaan materiaaliin myös Kerkko Huhtaselta sekä miesten edustusjoukkueen valmennukselta.

– Tehtäväni on kasata taitavan valmennustiimin käsissä syntyvän materiaalin yksiin kansiin ja koordinoin projektin etenemistä, kertoo Nummela omasta osallistumisestaan projektiin.

Kirsin oma valmentajakokemus on juniorijalkapallon lisäksi erityisesti fysiikkavalmentamisesta sekä erityisryhmävalmentamisesta – Kirsi jatkaa yhä KuPS Erkka -ryhmän valmentajana.

– Moni erityisryhmä pelaa talvella jalkapallon talvilajina sisällä, mutta haaveenani on kehittää työkaluja soveltavaan futsaliin, jossa voitaisiin hyödyntää lajin tietyt hienosti soveltuvat ominaisuudet myös erityisryhmien liikuntaan ja olla myös aidosti kehittämässä futsaliin erityisryhmien kilpailutoimintaa, miettii Nummela omia tavoitteitaan.


Kuvassa: Seuran rahastonhoitaja Soile Juntunen jatkaa Anu Kankaan aisaparina miesten liigajoukkueen johdossa.

Kampuksen Dynamon hallitus 2020–2021

Kirsi Nummela, puheenjohtaja
Matti Nieminen, varapuheenjohtaja
Soile Juntunen, hallituksen jäsen, rahastonhoitaja
Samu Kytölä, hallituksen jäsen, viestintä
Petteri Pankkonen, hallituksen jäsen, junioritoiminta
Marko Vestola, hallituksen jäsen
Bubi Tuomala, hallituksen jäsen

Riku Bucht, hallituksen varajäsen
Ville Ruuska, hallituksen varajäsen

Hallituksen tukena työtään seurassa jatkaa myyntipäällikkö Jussi Väisänen.

Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.