Jukka Kytölä palaa Italiasta Kampuksen Dynamoon - veljekset taas yhdessä!
SeuraJulkaistu: 23.06.2020 00.00

Jukka Kytölä palaa Italiasta Kampuksen Dynamoon - veljekset taas yhdessä!

Tästä ei enää kesän futsaluutiset parane – Jukka ”Kajuk” Kytölä (31) palaa takaisin Jyväskylään ja Dynamoon ensi kaudeksi! Jo aikaisemmin julkaistun Mikko ”Komik” Kytölän jatkosopimuksen lisäksi nyt on saatu myös allekirjoitukset uuteen sopimukseen, joka kattaa seuraavat kolme vuotta.

Jukka Kytölä on yksi tunnetuimmista suomalaisista futsalpelaajista. Hänet on valittu Urheilutoimittajien liiton arvostetussa äänestyksessä jo kolmesti peräkkäin vuoden futsalpelaajaksi, ja hän on ollut viemässä suomalaista futsalia myös maailmankartalle. Kytölä edusti viime kaudella Italian Serie A -seura KAOS Mantovaa ja on Suomen nousukiidossa kohti MM-kisatavoitetta etenevän maajoukkueen avainpelaajia.

Kytölä oli ennen viimeisintä Italiaan lähtöään nostelemassa mestaruuspokaalia Dynamon ensimmäisenä mestaruusvuonna vuonna 2018, joten hän palaa Vasko Vujovićin tuttuun valmennukseen. Dynamo haluaa tarjota Kytölälle paluun Jyväskylään kolmivuotisella sopimuksella, mutta tarjoaa ylpeänä kansainvälisen tason pelaajalleen sopimukseen myös mahdollisuuden palata takaisin eurokentille ensi kauden jälkeen.

- On ollut hienoa seurata kahden kauden ajan Italiasta käsin KaDyn kehittymistä kentällä ja erityisesti seuraorganisaationa. Olen itse ollut KaDyn toiminnassa jollain tavalla mukana joka vuosi keväästä 2005 lähtien, joten paluu tänne ammattimaiseen ympäristöön on hyvin luonnollinen. KaDy ja Jyväskylä ovat Suomen-kotini, miettii Kytölä kotiin paluusta.

KaDyn päävalmentaja Vasko Vujović on tyytyväinen paluumuuttajaan.

- Olen erittäin iloinen Jukka Kytölän paluusta Kampuksen Dynamon joukkueeseen; arvostan häntä erittäin paljon sekä pelaajana että henkilönä, toteaa Vujović pelaajansa paluusta joukkueeseen.

- Olen valmentanut lukuisia pelaajia, ja Jukka on listan kärkipäässä sekä pelatessaan että toimiessaan joukkueen ulkopuolella. Treenatessaan hän näyttää aina esimerkkiä muille pelaajille ja luo ympärilleen ammattimaista pelaamisen kulttuuria. Hän laittaa aina joukkueen ensimmäiseksi ja tarvittaessa venyy poikkeuksellisiin yksilösuorituksiin. Kytölä on sisäistänyt futsalin pelifilosofian täydellisesti ja hän tulee olemaan yksi tärkeimmistä tukijaloista tulevien vuosien projektille rakentaa vahva ja yhtenäinen joukkue.

Kytölän Suomeen paluuseen vaikutti monta tekijää:

- Erinomainen valmennus, laadukas treenaaminen, kilpailukykyinen joukkue sekä korkeat tavoitteet motivoivat minua pelaajana. Minulla oli sopimusvirityksiä tulevalle kaudelle myös Serie A:n seuroihin, mutta tällä kertaa myös perhesyyt painoivat vaakakupin Suomen puolelle. Myös nykyisessä korona-ajan maailmassa tuntuu hieman tutummalta ja turvallisemmalta asua täällä kotimaassa. En ole silti sulkenut pysyvästi ovia Italiaan, mutta nyt keskityn täysillä KaDyn projektiin.

Kytölä on mukana myös KaDyn nopeasti kasvavassa juniorivalmennuksessa. Viestejä Dynamon junioripelaajien innostuksesta on jo kantautunut, ja selkeästi iloa on ollut vaikea pidätellä – valtakunnalliseen U17-futsal-liigaan valmistautuvan joukkueen pelaajat ovat innoissaan tulevan kauden valmentajasta.

- Dynamossa pääsen valmentamaan seuran juniorijoukkuetta, toteuttamaan toista intohimoani pelaamisen ja treenaamisen ohessa. Dynamo osaa todella arvostaa valmennuksen kehittymistä seuran panostaessa aktiivisesti myös juniorijoukkueiden toimintaan.

Kytölän veljesten panos jyväskyläläisen futsalin kehittämiseen on merkittävä Mikko Kytölän keskittyessä liigajoukkueessa pelaamisen lisäksi tulevalla kaudella naisten joukkueen päävalmentajan tehtäviin.

- Kajuk on KaDyn ikoneita, joka on kasvanut Italian ja isoveljien koulimana Euroopan huipulle. Hän palaa henkiseen kotiinsa parhaassa futsal-iässä, mistä voimme olla kiitollisia. Puolustuksen aivokirurgi, mutta hallitsee nykyään myös maalinsylkemisen, toteaa Mikko Kytölä veljensä paluusta samaan joukkueeseen.

Benvenuto, “Kajuk”!

Forza Dynamo!

Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.