Sopimusuutisia: Louste ja Lintula jatkavat
14.5.2020 22:22 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Lassi Lintula (47) ja Henri Louste (7) jatkavat punamustissa. Ave!

KaDyn sopimusuutiset saavat jatkoa. Aiemmin keväällä on kerrottu valmentaja-aisapari Vasko Vujovićin ja Jesse Kalliokosken, Mikko Kytölän, Jere Intalan, Juho Väinälän, Heikki Korhosen, Eemeli Hännisen sekä maalivahtikaksikko Niila-Ville Laitisen ja Tuomas Heikkilän jatkamisesta punamustissa. Nyt on vuorossa kaudelle 2019–2020 KaDyyn saapuneiden Lassi Lintulan ja Henri Lousteen vuoro. Lintulan sopimus on kaksivuotinen, Lousteen mallia 1+1.

Lassi Lintula (s. 1997) siirtyi Dynamoon Ilveksestä, jonka paidasta hän ponnisti myös maajoukkueen vakiokasvoksi. KaDyssa Lintula vakiinnutti oitis ison roolin. Henri Lousteella (s. 1992) on pitkä kokemus merilappilaisesta futsalista. Hän pelasi Futsal-Liigaa jo vuosikymmen sitten FTK:ssa ja siirtyi KaDyyn FC Kemistä.

Lassi ja Henri, onnittelut jatkosopimuksista! Miltä tuleva kausi näyttää omasta, KaDyn ja liigan vinkkelistä?

Lassi Lintula:
– 14 joukkuetta tietää enemmän pelejä, mikä on itsessään hyvä asia, mutta toisaalta esiin saattaa tulla aiempaa suuremmissa määrin tasoeroja, joita on jo edellisillä kausilla ollut ajoittain nähtävillä aika paljon. Uskon, että Vaskon jatkosopimus tuo hyvin jatkuvuutta KaDyn toimintaan. Totta kai olisi hyvä saada pidettyä mahdollisimman moni viime kauden pelaajista.
– Kaudelle on oikeastaan kaksi selkeää tavoitetta: pytyn nostaminen keväällä ja se, että kentillä nähdään parempi – paras – ”neljäseiska” kuin millään edellisillä kausilla, ja niiden eteen tehdään jo nyt määrätietoisesti hommia.

Henri Louste:
– Olen iloinen saadessani jatkaa tulevalla kaudella KaDyssa. Henkilökohtaisesti en ole tyytyväinen päättyneen kauden peliesityksiini. Koen kuitenkin kehittyneeni futsalpelaajana ja lähden ensi kauteen paremmista lähtökohdista. Joukkueen pelitapa on tuttu ja tiedän, mitä valmennus minulta kentällä odottaa.
– Valmennuksen lisäksi moni viime kauden avainpelaaja on jo solminut sopimuksen, ja olen vakuuttunut, että joukkueemme tulee olemaan erittäin kova. Toivottavasti myös muut seurat saavat koronakriisistä huolimatta kasattua iskukykyiset joukkueet ja tilanne rauhoittuu niin, että pääsemme aloittamaan liigakauden syksyllä mahdollisimman normaalilla tavalla.

Ennen kuin korona keskeytti futsalmaailman, maajoukkue valmistautui huipputärkeään MM-karsintaan Serbiaa vastaan. Lassi, onko maajoukkue pystynyt tekemään juttuja yhdessä viime viikkoina?

– Lähtökohtaisesti ei olla yhdessä tehty. Jyväskylässä ja Espoossa maajoukkuepelaajat ovat päässeet jonkun verran vetämään pallotreenejä kimpassa, mutta täällä Tampereella, missä tällä hetkellä itse asun, ei ole vielä sitä mahdollisuutta tullut – sitä odotellessa. Muuten ollaan jaettu treenivideoita tuonne meidän Whatsapp-ryhmään ja sitä kautta pidetty yhteyttä. Nythän FIFA ilmoitti Liettuan MM-kisojen siirtämisestä ensi vuoteen, eikä Serbia-pelien ajankohdasta ole tietoa, joten sen enempää maajoukkuekuvioista en vielä osaa sanoa.

Henri Louste on toiminut syksystä asti KaDyn juniorivalmennuksessa ja aikoo jatkaa itsensä kehittämistä silläkin saralla.

– Junioreiden kanssa työskentely on ollut antoisaa ja opettavaista. He ovat motivoituneita ja valmiita tekemään töitä kehittyäkseen. Vaikka korona pysäytti perinteisen joukkueharjoittelun, pelaajat ovat jatkaneet harjoittelua omatoimisesti ohjeiden avulla sekä osallistuneet Mikon (Kytölä) vetämiin etätreeneihin.
– Liikunnan yhteiskuntatieteiden opiskelijana seuratoiminta kiinnostaa minua laajemminkin. Siksi onkin hienoa, että saan olla menestyneen ja vahvasti eteenpäin pyrkivän KaDyn kehittämisessä muutenkin mukana. Pelaaminen on kuitenkin rooleistani tärkein. Tavoitteeni on pelata hyvä kausi ja voittaa Suomen mestaruus yhdessä joukkueen kanssa.

   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Heinäkuu   »
Kategoriat