Jatkosopimus: Jesse Kalliokoski jatkaa Vujovicin oikeana kätenä
9.5.2020 18:16 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Jesse Kalliokoski jatkaa Vasko Vujovicin valmennustiimissä.

Dynamo on tehnyt jatkosopimuksen valmentaja Jesse Kalliokosken kanssa. 33-vuotias Kalliokoski täydentää päävalmentaja Vasko Vujovićia apuvalmentajana. Kalliokoski toimi Vujovićin aisaparina jo keskeytetyllä liigakaudella 2019–20. Kalliokosken uudessa sopimuksessa on optiot toiseen ja kolmanteen liigakauteen aiemmin jatkosopimuksen tehneen Vujovićin valmennustiimissä.

Kokkolalaislähtöinen Kalliokoski pelasi Dynamossa kolme liigakautta 2015–18 voittaen Suomen mestaruuuden 2018 ja SM-hopeaa 2017. Kaudeksi 2018–19 hän siirtyi JoSePaan auttaen liiganousijaa saavuttamaan debyyttiliigakaudellaan playoff-paikan. Keväällä 2019 Kalliokoski ripusti futsalkengät naulaan liigakenttien osalta ja siirtyi valmennuksen puolelle. Kalliokoski on valmentanut aiemmin futsalissa KaDyn naisten edustusjoukkuetta 2016–17; hänellä on pelaaja- ja valmennustaustaa myös Uumajasta ja Kokkolasta.

(Uutinen 20.7.2019 Kalliokosken paluusta täällä)

(Arkistoversio uutisesta täällä)


Jesse Kalliokoski, mikä sai sinut jatkamaan Dynamon valmennustiimissä?

– Vaskon kanssa alettiin jo talvella luonnostella useamman vuoden projektia, vaikka kausi oli kesken ja päätavoitteemme olikin kuluvassa keväässä. Tähän projektiin kuuluvat filosofiassamme sekä pelaajien kehitys että edustusjoukkueen kilpailulliset tavoitteet, konkreettisemmin Mestarien Liigan Elite Roundille (16 parasta) pääsy kolmen vuoden sisällä. Tämä tietysti edellyttää, että pystymme voittamaan myös Suomen mestaruuden uudelleen ja uudelleen.

– Pelaajakehityksessä katsomme paitsi 1990-luvulla syntyneisiin lahjakkuuksiin, jo seuraavaan sukupolveen eli 2000-luvulla syntyneisiin pelaajiin. Vaskon pitkä jatkosopimus motivoi minuakin jatkamaan; on hyvä saada kokemusta ja oppia Vaskolta ennen kuin alan tähdätä päävalmentajatehtäviin.

Kausi jäi tällä kertaa kesken koronaviruksen johdosta. Mitkä ovat koronakevään 2020 tunnelmat valmentajan näkökulmasta?

– Kyllä tietysti harmittaa, kun paras osa kaudesta jäi pelaamatta ja palkinnot jakamatta. Harmittaa se, kun ei päästy näkemään, oltaisiinko saavutettu niitä asioita joiden eteen tehtiin paljon töitä. Kun tietää meidän joukkueen sekä sen miten me treenataan ja milloin halutaan olla valmiita, me lähestyttiin maksimaalista huippua keväällä. Moni muu joukkue ei kehity enää playoffeissa niin paljoa.

– Kaikki näytti hyvältä, kunnes koronavirus katkaisi kauden tylysti. Mitään ei toki voi sanoa varmaksi, kun loppupelejä ei pelattu. Hyvään suuntaan oltiin menossa, luottavaisuus oli että mestaruus olisi uusittu tänäkin keväänä. Mutta siellä oli kärkikahinoissa monta tasaisen kovaa joukkuetta, joten pelit olisivat olleet pienestä kiinni. Pelaamalla se olisi ratkennut.


Mitkä ovat valmennuksen ja joukkueen tavoitteet pian alkavalle kesätreenikaudelle, entä ensi kaudelle 2020–21?

– Tavoitteenamme on laittaa fyysiset ominaisuudet nyt kovalle tasolle ennen kuin pallotreenit alkavat loppukesästä. Aiemmin en ole ollut fysiikkavalmennuksessa mukana, mutta nyt tulen siihenkin osa-alueeseen mukaan. Muuten työnjako on aika lailla 50–50: yhdessä Vaskon kanssa työskennellään. Tiimi täydentynee vielä ainakin yhdellä fysiikkavalmentajalla.

– Vaikea tietää vielä, alkaako kotimaan liiga syksyllä 2020 aikataulussaan. Nyt näyttäisi siltä, että talvisarjat voisivat alkaa entiseen tapaan, mutta asia on aivan toisissa käsissä. Nyt varmaa on vain epävarmuus ja muutos. Muutoksiin pitää osata tottua ja reagoida viisaasti. Nopeasti muuttuviin tilanteisiin on löydettävä paras mahdollinen ratkaisu.

Ave, Jesse “Jester” Kalliokoski - KaDy-yhteisö tervehtii sinua!


   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Syyskuu   »
Kategoriat