David Parente palaa KaDyyn!
SeuraJulkaistu: 21.02.2020 00.00

David Parente palaa KaDyyn!


Portugalilainen futsalinpelaaja David Parente (33) palaa Suomeen ja Kampuksen Dynamon paitaan.


Viime keväänä futsalyleisöä ihastuttanut Parente pelasi Jyväskylässä maalis-huhtikuussa 2019 ollen merkittävä palanen KaDyn toiseen perättäiseen Suomen mestaruuteen päättyneissä playoffeissa.

Parente pelasi viimeisen kierroksen runkosarjaottelun lisäksi KaDy-paidassa kymmenen pudotuspeliä, joissa hän takoi lyhyen sisäänajojakson jälkeen vauhtiin päästyään tehot 10 + 3.

Erityisesti muistetaan Monnarilta kolmannesta finaalista Parenten yläkulmapommi, joka singahti Leijona-maalin vasempaan yläkulmaan. Parenten Mikko Kytölän antamasta kulmapotkusta laukoma maali jäi koko liigakauden viimeiseksi, sillä KaDy voitti ottelun 5–1 ja koko finaalisarjan 3–0.


Kuvat ja videot Parentesta Monnarin mestaruushuumassa päävalmentaja Vasko Vujovićin ja joukkuekavereiden kanssa kuuluvat KaDyn seurahistorian ikoniseen kuvastoon..

David Parente pelasi KaDyssa kevään 2019 lisäksi vielä elokuussa UEFA:n Mestarien Liigan Preliminary Roundilla Tallinnassa, jossa suomalaisten tie nousi pystyyn Ranskan mestari Toulonia ja isäntäjoukkue Viimsi FC Smsrahaa vastaan. Parente kannatteli hartioillaan joukkuetta, joka oli kärsinyt useiden avainpelaajien poislähdöistä ja loukkaantumisista. Tämän jälkeen Parente siirtyi Portugalin futsal-liigassa (Liga Placard) pelaavaan Viseu 2001:een. Aiemmin Parente on pelannut huipputason futsalin lisäksi kaukalofutista USA:ssa, mistä hän vuosi sitten muutti Jyväskylään.

17 ottelukierroksen aikana Parente ehti laukoa Viseu 2001:ssa seitsemän maalia, joilla hän majailee liigan maalipörssin jaetulla sijalla 41.

https://www.zerozero.pt/edition_stats.php?v=jt1&id...

Viseu 2001 on 17 kierroksen (17/26) jälkeen kiinni Portugalin liigan kahdeksannessa eli viimeisessä pudotuspelipaikassa.

https://www.zerozero.pt/edition.php?id=136402

Mister Vaskon kommentit

KaDyn päävalmentaja Vujović tuntee Parenten paitsi viime vuodelta myös vuosien takaa, jolloin portugalilainen oli “Misterin” luottopelaaja.

“Olen erittäin iloinen, että David on taas luonamme. Hän on ehtinyt osallistua jo kaksiin joukkuetreeneihin. Voin jo nähdä pelaajien kasvoista ja energiasta, että hänet on otettu lämpimästi vastaan sekä pelaajana että ihmisenä. Minulle nämä kaksi puolta hänessä ovat erottamattomia”, Vujović iloitsee.

“Davidin mukaan liittymisen myötä saamme lisää syvyyttä ja särmää hyökkäyspelaamiseemme. David on ominaisuuksiltaan universale-tyyppinen pelaaja, joka on meillä pelannut erityisesti pivot-pelaajana, mutta Portugalissa hän on pelannut pohjapelaajana. Toki eri pelipaikoilla on yhteisiäkin vaatimuksia. Saamme Davidista lisää variaatiota ja vahvistusta paitsi hyökkäykseen myös puolustuspelaamiseemme. Myös muut pelaajamme nostavat samalla tasoaan, koska David on joukkuepelaaja ja suuri soturi kentällä”, Vujović päättää.


Hiljattain Jyväskylään rantautunut Parente on aivan yhtä iloinen siirrosta:

“On aina hyvä palata ‘kotiin’, missä tunnen ‘perheeni’ ja tiedän heidän arvostavan ja kohtelevan hyvin minua. Olen valmis treenaamaan kovaa vanhojen ja uusien joukkuetoverieni kanssa ja toivon, että voin auttaa joukkuetta voittamaan kolmannen perättäisen Suomen mestaruuden”, sujuvaa englantia puhuva portugalilaisatleetti naulaa teesinsä pöytään.

Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.