FUTSALMAAJOUKKUE: Nordic Cup Turussa, KaDyn Teemu Lukkari debytoi
29.11.2019 16:34 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Futsalmaajoukkue urakoi PM-turnauksen Turun Kupittaalla; KaDyn Teemu Lukkari debytoi Suomi-paidassa. (Pääkuva: Sami Virtanen)


Futsalin miesten PM-turnaus (Nordic Cup)

Kupittaa, Turku, pe 29.11. - ti 3.12.2019

Mukana: Suomi, Ruotsi, Norja, Tanska, Grönlanti

Suomen futsalmaajoukkue osallistuu perinteiseen tapaan pohjoismaiden mestaruusturnaukseen eli Nordic Cupiin viikonvaihteessa. Turnaus pelataan tällä kertaa Turussa, Kupittaan palloiluhallissa.

Vaikka himoittu arvokisapaikka (EM- tai MM-kisat) Suomen miehiltä on vielä saavuttamatta, on Suomi Pohjoismaiden johtava futsalmaa. Edellisistä kuudesta Nordic Cupista Suomi on voittanut neljä viimeisintä (2014, 2016, 2017, 2018); vain ensimmäisessä turnauksessa 2013 Ruotsi veti pidemmän korren.

Dynamosta mukana on tuttu kolmikko Mikko Kytölä (90 maaottelua, 39 maalia), Sergei Korsunov (52 maaottelua, 5 maalia) ja Lassi Lintula (19 maaottelua). Lisäksi Mićo Martić nosti tänä syksynä KaDyssa hienosti debytoineen Teemu Lukkarin leirityksen kautta turnausjoukkueeseen.

Teemu kertoo maajoukkueen videohaastattelussa:

“Fantastinen juttu olla ensimmäistä kertaa elämässä maajoukkueessa. [...] Maajoukkueen pelitapaan pitäisi päästä paremmin sisään. Joitain asioita olen omaksunut, mutta pelitapa on erilainen kuin seurajoukkueessani KaDyssa. Täällä pelaaminen on suoraviivaisempaa, mikä on ihan ymmärrettävää.”

Katso ja kuuntele koko Teemu Lukkarin haastattelu futsalmaajoukkueen facebook-sivuilta.

Myös nykyään muissa Euroopan sarjoissa (Italian Serie A, Kroatian liiga, Puolan liiga) leipänsä ansaitseva ex-KaDy-kolmikko Jukka Kytölä - Juha-Matti Savolainen - Jani Korpela on mukana turnauksessa, samoin kuin ilman virallista seuraa oleva Miika Hosio.

* * *

Lisätietoa Nordic Cupista ja maajoukkueen uutisista on Palloliiton sivuilla:


Tiedote 1: https://www.palloliitto.fi/jalkapallouutiset/miesten-futsalmaajoukkue-nordic-cupiin-nimetty


Tiedote 2: https://www.palloliitto.fi/jalkapallouutiset/suomen-futsalmaajoukkue-isannoi-pohjoismaiden-mestaruusturnausta-turussa


Tiedote 3: https://www.palloliitto.fi/maajoukkueet/futsalmaaj...


Tulospalvelu: https://www.palloliitto.fi/splfutsal/futsal-nordic...   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Toukokuu   »
Kategoriat