RAPORTTI: KaDyn nuoret varastivat shown Sievin kaadossa

Jyväskylä Monitoimihalli
su 24.11. klo 18.30
KaDy – Sievi FS 8–2 (3–0)

Forza KaDy Youngsters! Ave Heikki! Ave Verneri!

KaDy kaatoi Sievi FS:n runkosarjan kohtaamisessa selkein lukemin 8-2. Yleisö ei aavistanutkaan, että sunnuntai-illan montenegrolaisen vuoristokylän nuotiopataan oli heitetty erityinen maustepläjäys. Mr Vasko Vujovic antoi ketjulliselle nuoria miehiä vastuuta kentällä ja maalinsuulla ja he eivät kiitoksiaan pantanneet! Verneri Salpakari ja Eemeli Hänninen pääsivät tuuttaamaan uransa ensimmäiset Futsal-Liigan maalinsa.

Henri Heikkilä ei saanut pidettyä Henri Loustetta aisoissa, vaan mies kiskaisi kaksi ketterää maalia. (Kuva Sami Virtanen)

KaDy ja Sievi on totuttu näkemään vääntämässä kevään pleijareissa ja finaaleissa. KaDy on pysytellyt tällä kaudella tukevasti kärkikolmikossa, mutta Sievin kausi on lähtenyt yskähdellen käyntiin ja plakkarissa on vain kaksi voittoa yhdeksän ottelun jälkeen.

Ottelun ensimmäisen puoliajan alku mentiin varsin tasaisissa merkeissä ja Sievi FS pyrki prässäämään varsin voimakkaasti. Aktiivinen peli tuotti Sieville vaarallisimmillaan tolppalaukauksiakin ja yhden laukauksen kapteeni Mikko Kytölä blokkasi maalin edessä. Ajassa 12:46 kotijoukkueen maltillinen ja kärsivällinen yritys palkittiin ja maalihanat viimein avautuivat, kun Juho Väinälä ohjasi Markus Rautiaisen ampumasta laukauksesta pelivälineen Sievin Marko Pirneksen taakse. Reilu minuutti myöhemmin Henri Louste katkaisi Sievin prässinpurkusyötön ja lisäsi johdon 2-0 lukemiin. Mikko Kytölä pääsi vielä maalaamaan ensimmäisellä puoliajalla ja tauolle mentiin lukemissa 3-0. Lauantain pikkuloukkaantumisesta selvittiin siis säikähdyksellä, kun KaDyn Il Capitano nähtiin jo sunnuntaina kentällä tositoimissa.

Eemeli Hänninen tuulettaa ensimmäistä Futsal-Liigan maaliaan. (Kuva Sami Virtanen)

Sievi pääsi kaventamaan toisen puoliajan alkupuolella ajassa 24:42 Vilho Hannin maalilla. KaDyn päävalmentaja Vasko Vujovic antoi 3-1 tilanteessa Monitoimitalon yleisölle varsinaisen energiapommin laittamalla kentälle nuorista pelaajista koostuvan kentällisen: Verneri Salpakari – Hermanni Hoppula – Eemeli Hänninen – Heikki Korhonen. Nuori kenttä kiitti saamastaan vastuusta ennakkoluulottomalla ja rennolla peliesityksellään. Totaalinen räjäytys fanijuhliin saatiin valtavan hienolla maalilla, kun Tuomas Heikkilän pitkästä heitosta Eemeli Hänninen laukoi hyökkäyspään juoksustaan suoraan maaliin. Tämä kentällinen ponnautti yleisön toisen kerran standing ovation -tilaan Verneri Salpakarin upealla ylämummolaukauksella vasurillaan vieden KaDyn jo 6-2 johtoasemaan. Toisella puoliajalla KaDyn johtoa lisäsivät myös Henri Louste illan toisellaan, Teemu Lukkari maalin edustan rouhaisullaan ja Markus Rautiainen tajuttomalla pommillaan suoraan Sergei Korsunovin syötöstä.

Verneri Salpakarin ilolla ei ollut rajoja, kun uran ensimmäinen liigamaali painui pömpelin perukoille. (Kuva Sami Virtanen)

Mr. Vasko Vujovic kommentoi:

”Tänään meillä oli kokonaisuutena paljon parempi olemus, keskittyminen ja kurinalaisuus. Teimme enemmän oikeita konkreettisia asioita kentällä pelimme hyväksi. Näytimme, että haluamme voittaa. Palauduimme hyvin eilisestä tappiosta Kemille henkisesti ja fyysisesti. Annoimme nuorille pelaajillemme mahdollisuuden ja he kiittivät meitä kahdella maalilla! Tämä oli erittäin iso asia tulevaisuudellemme. Yleisön tunteellinen reagointi nuorten peliin oli mahtavaa kokea. Näytimme tänään mestaruusjoukkueelta ja se tuntuu meistä hyvältä tässä vaiheessa sarjaa.”

KaDy on yhdeksän ottelun jälkeen Futsal-Liigassa toisella sijalla ja kuusi pistettä puhtaalla pelillä liigaa johtavaa Akaa Futsalia perässä. Tällä voitolla KaDy nousi pisteen FC Kemin edelle.