RAPORTTI: FC Kemi nappasi voiton Suarezin maaleilla
23.11.2019 17:39 Uutiset / Jaoston pääsivusto

RAPORTTI: FC Kemi nappasi voiton Suarezin maaleilla

Futsal-Liigan runkosarja

Jyväskylä Monitoimihalli
la 23.11. klo 13.30
KaDy – FC Kemi 1–2 (1–0)

Maalit:
KaDy: Newton Jr.
Kemi: Enderson Suarez 2

FC Kemi ryösti tasaisen ympäripyöreän ottelun pisteet hirviöluolasta. Tämä lopputulos nosti FC Kemin mestaruutta puolustavan KaDyn edelle sarjataulukossa. Lapin futsalmeininki on kovassa nosteessa FC Kemin ja ToPV:n menestyksen myötä.

Kampuksen Dynamo oli lauantaina kovan kotihaasteen edessä, kun erinomaisesti kauden aloittanut FC Kemi tuli vierailulle Jyväskylään. Kemin tehokaksikko on ollut Enderson Suárez (16 + 4) ja Vesa Lilja (9 + 7); lisäksi kolumbialainen Ricardo Arcos ja serbialainen pelaaja-valmentaja Boris Cizmar ja Markku Kalermo pitävät pakettia kasassa kokemuksellaan. Maajoukkuemies Ville Uimaniemi oli myös armeijasta vapailla ja pelikunnossa. KaDyn Vasko Vujovic oli myös saanut ykkösmiehistönsä liikkeelle, koska edellisestä ottelusta Torniossa puuttunut Newton Jr. oli myös pelissä.

Kemi lähti otteluun tiukalla puolustamisella, vähällä prässäämisellä ja ehkä antoikin KaDylle pallonhallintaa ja haki vastaiskumahdollisuuksia. Vesa Liljalta nähtiin yksi kova laukaus, jonka Niila-Ville Laitinen torjui. Kady pääsi myös laukomaan, mutta Kemin ulottuvalla maalivahdilla Slobodan Tomicilla ei ollut vaikeuksia poimia kaukolaukauksia. KaDyn yritykset tuottivat viimein tulosta ajassa 12:06, kun Newton Jr. ohjasi maalin edustalta Lassi Lintulan antaman kulman kemiläisten veskan taakse.

Kemiltä nähtiin muutama varsin hyvä laukaus ja maalin eteen laidalta pelattu poikittaissyöttö, mutta jatkajia maalin asti ei löytynyt ja hyvää pelaamista jatkanut Nippe hoiti laukaukset. Puoliajalle mentiin lukemilla 1-0.


Newton Jr. iski Dynamon ainokaisen. Kemin maalivahti Tomic Slobodan napsi gamesavereita kerta toisensa jälkeen. (Kuva Kirsi Nummela)

KaDyn ottelua varjosti Mikko Kytölän loukkaantuminen ja hoitoon poistuminen toisen puolikkaan alussa. KaDy pääsi kahteen otteeseen vaarallisiin maalineduspaikkoihin, mutta näistä ei jyväskyläläisille maaleja lopulta siunaantunut. Kemi prässäsi korkealta ja ottelu aaltoili varsin vauhdikkaana. Kemi sai parhaassa tilanteessaan pelattua pallon jo takatolpan pelaajalle, mutta ohjaus meni vain sivuverkkoon. Kemi sai vapaapotkun hyvältä paikalta ja juoni kuviota aikalisän avulla. Vapaapotku blokattiin ja jälkeen Newton Jr. ja Rage Rautiainen pääsivät kaksi yhtä vastaan hyökkäykseen, mutta Tomic torjui laukauksen. Tämän jälkeen tuli kylmää vettä jyväskyläläisyleisölle, kun Kemin Suarez tuli vasemmalta laidalta läpi ja sijoitti pallon takakulmaan tasoittaen ottelun 1-1 lukemiin ajassa 34:49. Tämän jälkeen Kemillä oli ottelussa hyvä momentum, ja Niila-Ville Laitinen sai venyä parhaimpaansa. Uusi takaisku oli valitettava tosiasia, kun Suarez pääsi Arcosin syötöstä viemään Kemin 2-1 johtoon ajassa 36:59.

Kady lähti kiriin ja Sege Korsunov puki reikäpaidan päälle, kun peliaikaa oli jäljellä kaksi ja puoli minuuttia. Kiri ei tuottanut tulosta ja Kemi pääsi juhlimaan voittoa.

Päävalmentaja Vasko Vujović kommentoi ottelua:

“Peli oli hyvin KaDyn kontrollissakin, mutta vastustaja sai meiltä liikaa mahdollisuuksia. Yksilöpuolustaminen ei tänään ollut parhaimmillaan. Vastustaja pelasi fiksusti ja yksilövirheet kostautuivat tänään.”

Ottelun parhaat:
Kady: Sergei Korsunov
FC Kemi: Tomic Slobodan

Sunnuntaina jatkuu karkelot Monnarilla, kun vastaan asettuu Sievi FS kello 18:30.

   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Syyskuu   »
Kategoriat