ENNAKKO: KaDylla kahden kotimatsin viikonloppu
22.11.2019 11:58 Uutiset / Jaoston pääsivusto

ENNAKKO: KaDylla kahden kotimatsin viikonloppu – Juho Väinälä uskoo kahteen voittoon

Punamustien viikonlopun tuplahaaste Hirviö-Luolassa alkaa lauantain alkuiltapäivässä FC Kemiä vastaan. Futsalviikonloppu paketoidaan Monnarilla sunnuntai-iltana klassikkokohtaamisen merkeissä, kun kylään saapuu vanha tuttu Sievi FS.

Futsal-Liiga 2019–2020

la 23.11.2019
KaDy – FC Kemi 13.30

Facebook-tapahtuma


su 24.11.2019
KaDy – Sievi FS 18.30

Facebook-tapahtuma

Liput: 10/5 €- alle 7v ilmaiseksi. Kausikortteja myynnissä!

Punamustien viikonlopun tuplahaaste Hirviö-Luolassa alkaa lauantain alkuiltapäivässä FC Kemiä vastaan. Molemmat joukkueet ovat voittoputkessa: Dynamolla on syyskuun Akaa-tappion jälkeen viisi voittoa jonossa, joista neljä vieraissa. Viimeksi kaatui Tornion Palloveikot vieraissa ehjän puolustusesityksen päätteeksi 0–4, sitä ennen KaDy nousi vaikean alun jälkeen kotivoittoon SoVoa vastaan maalein 5–3. Niila-Ville Laitinen Dynamon maalilla on päässyt mainioon vireeseen palaten selkeään ykkösveskarin rooliin Juha-Matti Savolaisen lähdettyä Kroatian liigaan. Ratkaisijoita on tullut mukavan laajalta rintamalta; Torniossa valokeilaan nousivat vakiotehomiesten lisäksi Markus Rautiainen ja Lassi Lintula.


Kemin sällien alkukausi on ollut komeaa katsottavaa: GFT:lle ja ToPV:lle kärsittyjen niukkojen vierastappioiden lisäksi sarjataulukossa on kuusi voittoa. FC Kemi on sarjassa kolmantena heti KaDyn alapuolella. Kemiläisten voittoputki on venynyt neljän ottelun mittaiseksi; viimeksi pohjoisen puhurin jalkoihin Tervahallissa jäivät Mad Max ja Riemu. Kemin ylivoimainen tehokaksikko on ollut Enderson Suárez (14 + 4) ja Vesa Lilja (9 + 7); lisäksi kolumbialainen Ricardo Arcos ja serbialainen pelaaja-valmentaja Boris ?izmar pitävät pakettia kasassa kokemuksellaan. Jo 1990-luvulla Suomi-futsalin alkuhistoriaa paaluttanut Keijo Huusko on myös paukutellut tehoja. Maajoukkuepelaaja Tuukka Pikkaraisen pelikielto tuo suuren loven vierasjoukkueen rosteriin; toinen maajoukkuemies Ville Uimaniemi on ollut sivussa loukkaantumisen ja asepalveluksen johdosta.


Kemin Enderson Suárez on ollut huippuvedossa koko alkukauden. (Kuva Eveliina Halttu)

KaDyn ja FC Kemin aiempien kohtaamisten tilasto on yksipuolista katsottavaa: yhdeksästä ottelusta KaDy on voittanut kuusi varsinaisella peliajalla ja kaksi jatkoajan tai voittomaalikilpailun päätteeksi. Vain kerran, marraskuussa 2016, Kemi nappasi kotihallissaan jatkoaikavoiton KaDyn hakiessa voittomaalia lentävällä maalivahdilla. Neljä viimeisintä kohtaamista KaDy on vienyt puhtaasti maalierolla 17–0: Kemi ei ole Dynamoa vastaan maalinteossa onnistunut sitten helmikuun 2017. Tämän tilaston jatkaminen ja Kemin nollaaminen viidennen kerran vaativat Dynamo-puolustukselta tarkkuutta ja etenkin Suárez–Lilja -kaksikon tarkkaa vartiointia.

KaDy vs. FC Kemi kautta aikojen (Futsal-Liiga, Futsal Cup):
8 voittoa, 1 tappio (maaliero 33–9)


su 24.11.2019
KaDy – Sievi FS 18.30


Futsalviikonloppu paketoidaan Monnarilla sunnuntai-iltana klassikkokohtaamisen merkeissä, kun kylään saapuu vanha tuttu Sievi FS. Punamustaa ei tarvinne erikseen motivoida tähän matsiin, ottelupari kun on 2010-luvun Suomi-futsalin moderni klassikko, josta on monet tarinat lajihistoriaan kirjoitettu. Kalavelkoja on kertynyt puolin ja toisin; tutut naamat jo yli vuosikymmenen varrelta haastavat toisiaan parkettien shakkiin ja painiin.

Lauantaina KaDy pelasi kotihallissaan FC Kemiä vastaan, minkä jälkeen punamustien sarjasijoitus sunnuntain otteluun lähdettäessä on toinen tai kolmas. Sievi vieraili lauantaina Tampereen Kaupissa, jossa tärkeässä häntäpään taistossa vastustajana oli Ilves FS. Kukapa olisi pari vuotta sitten uskonut, että mitalipeleistä tuttujen Ilveksen ja Sievin kohtaaminen voisi olla Futsal-Liigan jumbofinaali? Toisaalta vierasvoitolla Sievi voisi nousta jo aivan pudotuspeliviivan tuntumaan, sijoille 7–9.

Kolmen mestaruuskauden (2014–17) jälkeen Sievissä on menty hurjaa alamäkeä: 2018 pohjoispohjalaiset karahtivat välierässä Leijonaa vastaan, 2019 SoVo pudotti Sievin jo puolivälierissä. Nykyinen kausi alkoi katastrofaalisesti viidellä tappiolla, ja Sievi on majaillut sarjataulukossa täysin eri päässä kuin mihin on totuttu. Päävalmentaja Kaj Ollikainen on kuitenkin alkanut nostaa keltamustia luiskasta ottelu kerrallaan, ja kaksi perättäistä kotivoittoa (PP-70, GFT) tuovat toivoa paremmasta huomisesta. Vieraspistetili on Sievillä avaamatta. Sievi menetti ennen kautta kaksi tärkeintä kenttäpelaajaansa, Nikola Ercegin ja Jarmo Junnon, mutta enimmillään keltamustat saavat kokoonpanoonsa yhä jopa seitsemän mestaruuskausien runkomiestä, joten aliarviointiin ei ole varaa. Myös nuorta, kokematonta polvea on Sievissä pikkuhiljaa nousemassa liigatason vaatimuksiin.


KaDyn ja Sievin yhteinen liigahistoria on ollut erittäin tasainen, ja molempien seurojen kannattajilla on suosikkimuistonsa. Erityisesti pudotuspelitrillerit muistetaan: Sievi vei nimiinsä kevään 2015 ja 2017 huippujännittävät finaalisarjat, mitä ennen KaDy oli dominoinut kausien 2010–13 pudotuspeleissä. Pitkäaikaiset KaDyn runkomiehet (Mikko Kytölä, Niila-Ville Laitinen, Markus Rautiainen, Sergei Korsunov) tuntevatkin Sievin kivijalan (Joni Pakola, Henri Heikkilä, Miika Toivola, Alasuutarin veljekset) vahvuudet ja heikkoudet liki yhtä hyvin kuin omat taskunsa. Vaikka KaDy juhli viime vuonna mestaruutta Sievin flopatessa, onnistui Sievi viemään viime kauden kohtaamisista viisi sarjapistettä kuudesta.

KaDy vs. Sievi kautta aikojen (Futsal-Ykkönen, Futsal-Liiga, Final Four -turnaus)
32 ottelua: 14 voittoa, 2 tasapeliä, 16 tappiota (maaliero 114–105)

Haastattelussa on KaDyssa ensimmäistä kauttansa pelaava Juho Väinälä, joka voitti Sievin riveissä yhden Suomen mestaruuden ja pelasi Mestarien Liigan edeltäjää, UEFA Futsal Cupia, kahtena syksynä. Alkukaudesta Väinälä on moukaroinut tehot 4 + 1 punamustassa.


–Kemi on vahvistanut joukkuettaan ja hankkinut oman kylän poikien seuraksi useamman ammattilaisen ulkomailta. He pelaavat kapealla ringillä ja se saattaa näkyä esimerkiksi niin, että kovaa prässiä he tuskin pystyvät ylläpitämään pitempiä jaksoja. Vaarallinen ja yksilötaitava joukkue.

Sievi on aloittanut kautensa vaisusti, mutta toisaalta moni lupaava nuori pelaaja on saanut kaipaamiaan isoja minuutteja. Sievi voi olla erittäin vaikea vastus, jos saavat Jaakko Alasuutarin, Miika Toivolan ja Rambo Tirkkosen mukaan Jyväskylään. Sievissä on paljon vanhoja tuttuja. Varsinkin Henri Heikkilän nokkelia puujalkavitsejä kaipaan säännöllisesti, Väinälä pohtii.

Toivon, että meidän puolustuspeli on yhtä hyvällä tasolla kuin ToPV:ia vastaan. Pallollisessa pelissä meidän täytyy olla kärsivällisempiä ja jaksaa toteuttaa harjoiteltuja asioita kurinalaisesti. Viikonloppuun lähdetään ehdottomasti hakemaan kuutta pistettä. Erityisesti kannattaa seurata Niila-Ville Laitisen pelaamista, varsinkin jalalla, "Väiski" vinkkaa.Tervetuloa Monnarille kannustamaan KaDy kahteen voittoon ja kohti sarjakärkeä!


   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Kesäkuu   »
Kategoriat