Futsalmaajoukkue Puolassa MM-karsinnassa – haastattelussa Mikko Kytölä
23.10.2019 23:26 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Futsalmaajoukkue Puolassa MM-karsinnassa – haastattelussa Mikko Kytölä

Miesten futsalmaajoukkue pelaa tällä viikolla Puolassa MM-karsinnan Main Round -turnauksen. UEFA:n maiden MM-karsinnan Main Roundilla pelaa 32 maata, joista 16 parasta (jokaisen lohkon 2 parasta) jatkaa Elite Roundille. Lokakuussa 2020 Liettuassa pelattaviin MM-kisoihin pääsee UEFA:n karsinnasta kuusi parasta maata. Elite Roundin lohkot arvotaan 7. marraskuuta.

Suomen joukkue leireili viime viikonloppuna Eerikkilässä ja matkusti läntisessä Puolassa, Berliinin ja Pozna?in välillä sijaitsevaan turnauksen isäntäkaupunkiin Zielona Góraan maanantaina. Päävalmentaja Mićo Martić nimesi kisakoneeseen ennen leiriä alkua 3 maalivahdin ja 12 kenttäpelaajan vahvuisen ryhmän, johon leiri ei tuonut muutoksia.

Dynamosta mukana maajoukkueessa ovat tuttuun tapaan Mikko Kytölä ja Sergei Korsunov sekä Lassi Lintula. Lisäksi joukkueessa on neljä kokenutta ex-dynamolaista (Jukka Kytölä, Jani Korpela, Juha-Matti Savolainen, Miika Hosio), joista kolme ensin mainittua pelaa ammattilaisina Euroopan pääsarjoissa.


(Arkisto-ottelukuva: Sami Virtanen)

Eerikkilän leirillä uutena kasvona oli KaDyyn kesällä siirtynyt Teemu Lukkari, joka oli tyytyväinen leirin antiin:

– Oli hienoa päästä maistamaan maajoukkuetunnelmaa ja harjoittelemaan Suomen parhaiden futsalpelaajien kanssa. Leirillä meitä oli 16 kenttäpelaajaa + 4 maalivahtia, Puolaan matkusti 12 + 3.

Leiridebytantti Lukkari ei ota paineita seuraavista maajoukkuekutsuista:

– Uusia mahdollisuuksia tulee jos valmentaja niin päättää. Omalta osaltani keskityn täysillä harjoitteluun ja pelaamiseen KaDyssä.


Suomen (FIFA:n maailmanranking 31.) lohkovastustajat ovat Espanja (ranking 2.), Puola (ranking 28.) ja Georgia (ranking 41.). Suomi voitti huhtikuussa ystävyysottelussa Espanjan 01 Vantaalla; sitä edellisenä päivänä Tampereella Espanja oli parempi maalein 12. Suomi on siis onnistunut haastamaan Euroopan kovimman futsalmaan varsin uskottavasti tänä vuonna.


(Arkisto-ottelukuva: Sami Virtanen)

Kampuksen Dynamon kapteeni ja maajoukkueessa vajaat kymmenen vuotta pelannut Mikko Kytölä kertoo KaDyn nettitoimituksen haastattelussa:

– Leireilimme kolme päivää Eerikkilässä. Keskityimme paljon pelin avaamiseen, prässipeliin ja erikoistilanteisiin. Jokainen treeni ja yhdessä vietetty on tärkeä meille ja tekee meistä vahvempia. Täällä Puolassa meillä on vielä pari päivää aikaa hioa yksityiskohtia ja tutkia vastustajia.

– Olemme Mićon aikana parantaneet tasaisesti Main Round -suorituksiamme. Viimeksi Romaniassa jäimme kirjaimellisesti maalin päähän jatkoonpääsystä. Nyt haluamme vihdoin selättää tämän vaiheen, vaikka tiedostamme, että olemme ennakkoarvioissa lohkon nelos- tai kolmosjoukkue ja vastus tulee olemaan todella haastava jokaiseen peliin.

– Espanja on maailman ranking-kakkonen, koko lajin ehdoton lippulaiva. Pelasimme heitä vastaan hyvin tuplamaaotteluissa Suomessa ja voitimmekin toisen ottelun. Tulos varmasti ärsyttää heitä vieläkin.

– Puola on uudistunut viime vuosina, sisään on tullut fyysisiä ja juoksuvoimaisia, nuorempia pelaajia. He ovat meitä edellä rankingissa, mutta edelliset kaksi peliä heitä vastaan olemme voittaneet yhdellä maalilla. Toiseksi viimeisin peli Puolaa vastaan [maaliskuussa 2015] olikin EM-karsintaa.

– Georgia koostuu kourallisesta brasseja ja syntyperäisistä georgialaiaista, jotka kaikki ovat futsalammattilaisia. Todella hankala vastustaja sekin siis.

Suomen lohkon ottelut (kellonajat Suomen aikaa)

To 24.10. klo 18.00 Espanja – Suomi

Pe 25.10. klo 21.00 Puola – Suomi

Su 27.10. klo 18.00 Suomi – Georgia

Kaikkien otteluiden peliareenana on CRS Hala, Zielona Góra, Puola.

Kaksi parasta maata jatkaa Elite Roundille 16 parhaan joukkoon.   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Toukokuu   »
Kategoriat