RAPORTTI: KaDy kärsi tappion Akaa Futsalille

Toijalan monitoimitalo
su 29.9. klo 15.00

Akaa Futsal – Kampuksen Dynamo 5-3 (2-2)

*) KaDylle jo runkosarjan 2. ottelu

Akaa Futsal vei kahden edelliskauden finalistien odotetun Futsal-liigakohtaamisen nimiinsä lukemin 5-3.

KaDy matkasi sunnuntaina Toijalan monitoimitalolle, jossa kahden edellisvuoden SM-hopeamitalisti Akaa Futsal (ex- Leijona Futsal) janosi hallitsevan Suomen mestarin päänahkaa.

Akaa Futsalin ja Kampuksen Dynamon kohtaamisesta ei tälläkään kertaa puuttunut tunnetta ja vauhtia. KaDy rynnisti johtoon, kun Niila-Ville "Nippe" Laitisen tyhjään maaliin roikon edessä ei ollut lauantain tapaista kiekkoareenan kuutiota. Akaan avatessa peliä viidellä kenttäpelaajalla "Nippe" ei pallon saatuaan epäröinyt käyttää tilaisuutta hyväksi ja vei KaDyn 0-1 johtoon ajassa 3:01.

Akaa painoi päälle laukoen ahnaasti, mutta joko kadylaiset onnistuivat blokeissa tai "Nippe" venyi torjuntoihin. Isännät tulivat kuitenkin tasoihin Dušan Milojevićin maalilla 15. minuutilla. Alle minuutin sisällä tästä Kady rikkoi rangaistusalueella ja pallo vietiin 6 metrin rangaistuspotkupisteelle. Tästä ei Jussi Nyström erehtynyt vaan vei Akaan 2-1 johtoon. Kady kuitenkin kuittasi heti aloituksesta, kun Sergei Korsunov syötti ja Henri Louste laukoi maaliin.

Akaalta nähtiin vielä Milojevićin tolppalaukaus ja tauolle mentiin 2-2 lukemissa.

Akaan Jovan Stanković aiheutti heti toisen puolikkaan alkuun kylmän suihkun jyväskyläläisille pistäessä pallon yläkulmaan ajassa 20:17. Lisää seurasi 26. minuutilla, kun ex-KaDyn Tero Intalan syötöstä Milojević teki iltapäivän toisen osumansa vieden lukemiksi 4-2. KaDy osoitti kuitenkin sitkeyttään ja kavensi ajassa 28:15 Markus "Rage" Rautiaisen yläkulmapommilla Mikko Kytölän sivurajapotkusta.

Ottelun kuva oli varsin tasainen toisella puoliajalla. 36:40 ajassa Juhana Jyrkiäinen onnistui viemään isännät kahden maalin karkumatkalle 5-3 lukemiin. KaDy otti välittömästi aikalisän ja lähti kiriin lentävällä maalivahdilla. Yritys ei kuitenkaan tuottanut tulosta ja Akaa sai tästä finalistien kohtaamisesta kolme pistettä itselleen.

KaDyn päävalmentaja Vasko Vujović kommentoi:

- Yksittäiset virheet ratkaisivat voittajan tänään. Haluan uskoa, että pelaajien kuormituksella ja väsymyksellä oli vaikutusta. Pelaajarinkimme oli pieni, ja meillä oli ottelu edellisenä päivänä. Vastustaja pystyi isommalla pelaajaringillä vaikuttamaan ottelun rytmiin.

- Pelissämme oli hyviä asioita, mutta valitettavasti enemmän asioita, jotka muistuttavat edessä olevasta isosta työstä, montenegrolaisluotsi päättää.