ENNAKKO: Futsal-liigakausi käyntiin derbyllä Jyväskylän jäähallissa!
27.9.2019 10:52 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Futsal-liigakausi alkaa lauantaina Jyväskylän derbyllä.


Futsal-Liiga 2019–2020
Avausottelu


la 28.9.2019 klo 13.30
Jyväskylän jäähalli (LähiTapiola Areena)


KaDy – Riemu

Tämän jutun alussa tiedotteet katsojille, alempana varsinainen otteluennakko ja Niila-Ville Laitisen mietteitä derbystä.

Huomioitavaa katsojille:KaDyn kannattajille:
- KaDyn kausikortit ja vapaaliput toimivat normaalisti tässä ottelussa, kausikorttilaiset ja vapaalippulaiset pääsevät siis ilmaiseksi sisään kaikista hallin sisäänkäynneistä
- Katsomot A2 ja A3 on varattu kokonaisuudessaan KaDyn kausikorttilaisille ja vapaalippulaisille, näissä katsomonosissa numeroidut paikat eivät käytössä
- Edellämainittujen katsomoiden täyttyessä lisätilaa saatavissa ensisijiasesti AD-kulman seisomakatsomostaRiemun kannattajille:
- Ensimmäiset 200 Riemu-kortin haltijaa pääsevät tapahtumaan veloituksetta, ilmainen sisäänkäynti Riemu-kortilla vain hallin A1-ovesta (ilman jonotusta lipunmyyntiin)
- Katsomot D2 ja D3 on varattu kokonaisuudessaan Riemu-korttilaisille (ja muille Riemun kannattajille), näissä katsomonosissa numeroidut paikat eivät käytössä- Edellämainittujen katsomoiden täyttyessä lisätilaa saatavissa ensisijiasesti BD-kulman seisomakatsomostaKaDyn kausikorteista ja ottelulipuista
- Ennakkoon tilatut, mutta vielä toimittamattomat kausikortit ovat noudettavissa ottelun lipunmyynnin yhteydestä A1-kulmasta (lasku paikanpäällä käteisellä/kortilla tai sähköpostiin tulevalla laskulla) - vielä ehdit myös tilaamaan kausikorttisi tänne KaDyn nettisivujen kautta löytyvällä lomakkeella.
- Jos haluat hankkia lipun vain tähän tapahtumaan (joko KaDy-Riemu -yksittäislippu tai myös Happeen 30-vuotisottelun kattava yhteislippu), niin voit hankkia lippusi ennakkoon täältä.
- Paikanpäällä LähiTapiola Areenalla lipunmyynti vain A1-kulmassa 12.30 alkaen, lippujen maksaminen täällä onnistuu kortilla ja käteisellä.

Facebook-tapahtuma (Palloilun Superlauantai) täällä.

Odotamme paikalle Futsal-liigan ennätysyleisöä ja ruuhkien välttämiseksi suosittelemme saapumaan paikalle ajoissa sekä hankkimaan lipun/kausikortin jo ennakkoon!

Hallin ovet avataan klo 12.30.


Otteluennakko:Uusi futsal-liigakausi pyörähtää käyntiin lauantaina “erikoisnumeron” merkeissä. Jyväskylän jäähallissa järjestettävän “Palloilun Superlauantain” avausotteluna (ennen salibandyseura Happeen 30-vuotisottelua SPV:tä vastaan) nähdään maankuulu Jyväskylän derby, jossa paremmuudesta mittelevät Kampuksen Dynamo ja Liikunnan Riemu. Jyväskylän derbyjä on pelattu aiemmin seurojen yhteisellä liigataipaleella vuosina 2013–2018, jolloin ne keräsivät runsaasti väkeä Monnarin lehtereille rikkoen Suomi-futsalin yleisöennätyksiä ja desibelirajoja useaan kertaan.

Tämän vuoden avausderbyyn lähtökohdat ovat selkeät: KaDy lähtee kauteen kaksinkertaisena hallitsevana Suomen mestarina ja toisena mestarisuosikkina Akaa Futsalin (Leijona Futsalin) ohella, Riemu puolestaan tekee uutta tulemista ja haki viime kaudella vauhtia Futsal-Ykkösestä, josta sen onnistui nousta takaisin Liigaan karsinnan kautta. KaDy on rakentanut määrätietoisesti uutta joukkuetta kesän ajan ja pelannut harjoitusotteluiden lisäksi kotiareenallaan Supercupin finaalin sekä Tallinnassa UEFA:n Mestarien Liigan karsintakierroksen kolme ottelua. Riemu on niin ikään jälleenrakennusvaiheessa, eikä tosipelejä ole vielä alla. Harjoitusotteluita Riemu pelasi syyskuussa kahdesti JoSePaa vastaan, joista tuloksena oli niukka voitto ja selkeä tappio.KaDyn pelaajapajatso tyhjeni mestaruuden jälkeen edelliskesän lailla uhkaavasti: ulkomaille kovempiin sarjoihin lähti neljä avainpelaajaa, Akaan Leijona-paitaan kaksi miestä ja pois ringistä toiset kaksi. Tilalle hankitut pelaajat paluumuuttaja Markus Rautiaisen ja maajoukkuemies Lassi Lintulan johdolla ovat päteviä korvaajia, mutta joukkueen rakentaminen vie aikansa. Supercupin finaalissa Akaata vastaan ja Tallinnan chämppäripeleissä KaDy oli tehoton maalinteossa ja teki pari ratkaisevaa virhettä kivenkovia Toulonia ja Viimsiä vastaan. Tuloksena kolme tappiota kilpailullisista peleistä ja karsiutuminen Mestarien Liigasta ennen aikojaan. Albanian mestari Tirana sentään kaatui tiiviillä puolustamisella ja Rautiaisen maalilla 1–0.

Oman mausteensa kauden ensimmäiseen derbyyn ja Riemun pääsarjatasolle paluulle antaa kesän maukas pelaajasiirto, jossa ex-Riemu Teemu Lukkari vaihtoi parin välivuoden jälkeen Dynamo-leiriin. Lukkari on osoittautunut välivuosista huolimatta oivaksi peluriksi KaDyn systeemiin; vastuuta tuli jo Mestarien Liigan peleissä. Lukkari muistetaan myös hänen taannoisesta legendaarisesta voittomaalistaan, jolla Riemu nappasi runkosarjan pelissä KaDysta voiton viimeisen sekunnin osumalla.

Lukkari ja muut uudet KaDy-hankinnat debytoivat punamustissa jo elokuussa, mutta jäähallissa nähtäneen Jere Intalan ensiesiintyminen. Maajoukkuekolmikko Mikko Kytölä – Sergei Korsunov – Lassi Lintula palaa Ranskasta kaksoismaaottelusta Jyväskylään vasta torstaina, joten vastuuta saatetaan jakaa tavallista laajemman ringin kesken, semminkin kun sunnuntaina KaDy matkaa viralliselle avauskierrokselle pahimpaan mahdolliseen paikkaan: Akaan Leijona-luolaan.Nykypelaajista eniten derbyjä (13) on vyöllään ensi viikolla 30 vuotta täyttävällä KaDyn maalivahti-ikoni Niila-Ville Laitisella, joka oli mukana jo syksyllä 2013 ensimmäisessä derbyssä.- Kiva päästä pelaamaan taas paikallispelejä vuoden tauon jälkeen. Derbyt on aina kohokohtia pitkällä kaudella, ja varsinkin nyt kun päästään vielä isompiin puitteisiin jäähalliin pelaamaan, tulee varmasti loistava ja viihdyttävä tapahtuma, Laitinen tuumii.- Tähän mennessä kiihkeimmät derbyt on sieltä alkuvuosilta ja kausilta, jolloin molemmilla jengeillä oli vähemmän vaihtuvuutta ja tutut naamat väänsi toisiaan vastaan useampana kautena niin liigassa kuin playoffeissakin. Nyt Riemu on käynyt ansaitusti hakemassa vauhtia divarista ja molempien joukkueiden pelaajisto on uudistunut, niin jännä nähdä millaisia ”taistelupareja” syntyy heti kauden avauksessa. Varmasti kiima ja voittamisenhalu on ainakin meillä kohdillaan, kun saadaan tällainen peli heti sarja-avaukseen, Laitinen heittää.- Jäähalli tuo hieman normaalista poikkeavat puitteet, kun siirrytään Monnarin tutulta parketilta pelaamaan jäähalliin asennettavalle matolle. Täytyy vaan nopeasti sopeutua uusiin olosuhteisiin, mutta sen tekee kyllä meidän joukkue erityisen mielellään tällaisen tapahtuman takia. Toivotaan, että ihmisiä tulee sankoin joukoin paikalle katsomaan molempia superlauantain otteluita ja saadaan samalla tehtyä Suomi-futsaliin uusi yleisöennätys. Punamustaa päälle katsomoon!, Laitinen haastaa.


Jyväskylän derbyt ovat olleet vuoroin tasaisia trillereitä, vuoroin KaDyn yksipuolisia näytöksiä. Kumpaa sorttia nähdään lauantaina? Tervetuloa jäähalliin todistamaan historiallista tapahtumaa!

KaDyn ottelun jälkeen Palloilun Superlauantaissa pelataan klo 17.00 Salibandyliigaa, kun Happee isännöi 30-vuotisjuhlaottelussaan SPV:tä.


KaDy vs. Riemu kautta aikojen (Liiga ja Cup)
10 voittoa, 4 tappiota (joista yksi jatkoajalla), maaliero 70–37
– KaDylla tehtyjä maaleja 5,00/peli
– Riemulla tehtyjä maaleja 2,64/peli

Lisää tilastoja:

Futsal-Liigan runkosarjassa: 10 peliä, 8 KaDyn voittoa, 2 Riemun voittoa (joista toinen jatkoajalla)
Pudotuspeleissä keväällä 2015: 3 peliä, 2 KaDyn voittoa, 1 Riemun voitto
Futsal Cupissa syksyllä 2013: 1 peli, 1 Riemun voitto

Eniten derbyjä: Janne Törmänen (Riemu): 14 derbyä, nykypelaajista Niila-Ville Laitinen (KaDy), 13 derbyä
Nykypelaajista mukana ensimmäisellä derbykaudella 2013–14: Niila-Ville Laitinen (KaDy), Mika Halonen (Riemu)
Eniten tehopisteitä derbyissä: Miika Hosio (KaDy) 14 + 3 = 17; nykypelaajista Mikko Kytölä (KaDy) 7 + 5 = 12.
   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Toukokuu   »
Kategoriat