Suomelle Ranskan päänahka - Ex-KaDy Jukka Kytölä huimalla pelipäällä
SeuraJulkaistu: 25.09.2019 00.00

Suomen futsalmaajoukkue pelasi viikolla kaksi kertaa Ranskaa vastaan. Tuloksena oli tappio ja voitto.

Tiistaina Suomi taisteli Ranskan Sélestatissa ensimmäisen koitoksen. Tuolloin tuloksena oli tappio lukemin 4-3 ja KaDyn Mikko Kytölä, Sergei Korsunov ja Lassi Lintula huhkivat mukana kentällä kovatempoisessa ottelussa.

Toisessa ottelussa keskiviikkona Suomi oli jo paremmin juonessa mukana ja nousi voittoon kahden takaiskumaalin jälkeen.

Ensimmäisellä jaksolla Ranska meni näyttävien kuvioiden päätteeksi 2-0-johtoon, mutta jakson lopulla KaDyn ex-pelaajat pyörittivät peliä hyvin yksiin ja Puolan mestarin riveissä tätä nykyä huhkiva Jani Korpela syötti maukkaan passin Mantovan pohjapelaajana toimivalle Jukka Kytölälle, joka otti pallon varmasti haltuun. Pieni pyörähdys ja tarkka kuti löysi tiensä Ranskan maaliin.

Toisen jakson alussa Jukka Kytölä oli edelleen mainiolla pelipäällä ja tarkka kaukolaukaus sujahti Sergei Korsunovin passista etuyläkulmasta Gallian kukkojen pömpeliin.

Muutama minuutti ennen loppua Iiro Vanha teki vielä loistavan soolosuorituksen syötönkatkonsa jälkeen ja iski loppulukemiksi 2-3.

KaDy-kapteeni Mikko Kytölän mukaan Ranskan maajoukkue pelasi aivan odotusten mukaisesti.

- Ranska oli odotetun kova, he ovat menneet eteenpäin viime vuosina paljon. Pelaajat ovat nopeita ja taitavia, lisäksi he ovat saaneet peliinsä paljon lisää taktisia elementtejä.

Ensimmäisessä ottelussa Suomi jäi hivenen Ranskan jalkoihin, mutta toisessa ottelussa joukkue pääsi jo tempoon mukaan.

- Olimme ensimmäisen pelin alussa melko lailla tyrmättyjä pelin kovasta rytmistä. Ehkä ajankohta - kausi ei vielä alkanutkaan - vaikutti osaltaan, ettemme olleet fyysisesti täysin mukana.

- Pelasimme kuitenkin uskollisesti kolmella ketjulla koettaen pitää prässin korkealla ja Ranskan koko ajan varpaillaan. Lopulta tämä palkittiin, ja toisesta pelistä saimme arvokkaan päänahan, Kytölä päätti.

MM-karsinnoissa Main Roundilla Suomi kohtaa 24.–27.10.2019 Puolan Zielona Górassa Espanjan, isäntämaan ja Georgian. Lohkon kaksi parasta maata jatkavat tammi–helmikuussa 2020 pelattavalle MM-karsinnan Elite Roundille, josta kuusi parasta maata etenevät syksyllä 2020 Liettuassa pelattaviin MM-kisoihin.