Suomi kohtaa kaksoismaaottelussa Ranskan – Kytölä, Korsunov ja Lintula mukana
23.9.2019 23:37 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Maaotteluissa jälleen nykyisiä ja entisiä kadylaisia – lue Korsunovin ja Lintulan mietteitä Ranska-otteluiden alla

Suomen miesten futsalmaajoukkue pelaa kaksi harjoitusottelua Ranskaa vastaan. Ottelut valmistavat maajoukkuetta lokakuussa jatkuvia MM-karsintoja varten. Ranska on futsalin FIFA-rankingissa sijalla 18 (UEFA:n jäsenmaista 12.) Suomen pitäessä hallussa sijaa 29 (UEFA:n 18.).

Ottelut pelataan tiistaina 24.9. ja keskiviikkona 25.9. Suomen aikaa klo 21.00 Sélestatissa, joka sijaitsee lähellä Strasbourgia ja Saksan Freiburgia.

KaDysta mukana ovat tuttuun tapaan jo kymmenen vuotta maajoukkueessa mukana ollut kapteeni Mikko Kytölä ja Sergei Korsunov. Kolmas Ranskaan matkannut dynamolainen on Ilves FS -vuosinaan maajoukkueeseen noussut Lassi Lintula. Lisäksi Sélestatissa Suomi-paidan pukee ylleen tuttu nelikko entisiä kadylaisia maailmalta: Jukka Kytölä, Juha-Matti Savolainen, Jani Korpela, Miika Hosio.

* * *Sergei Korsunov debytoi maajoukkueessa lokakuussa 2014 Makedoniaa vastaan. Tuolloin “Sege” edusti juuri Futsal-Liigaan noussutta kasvattiseuraansa PP-70:a. Korsunovilla maaotteluita on vyöllään 47, joissa mies on laukonut viisi maalia.

- Sergei, aiemmin nousit maajoukkueeseen jo nuorempana PP-70:stä, ja KaDy-vuosinasi olet vakiinnuttanut paikkasi ringissä. Millaisia eroja KaDyn ja Suomen treeneissä, valmennuksessa ja pelaamisessa on?

- Eroja löytyy pelaajien tasosta sekä taktisesta osaamisesta. Valmentajilla on ehkä hieman erilaiset pelityylit, mutta molemmat ovat tulleet hyvin tutuksi ajan saatossa.

- Ranska vastustajana: mitä tasoa, millaista odotettavissa, miten suhteutuu Suomen tuleviin MM-karsintavastustajiin? Rosterissa ei ole yhtään pelaajaa KaDylle tutusta Toulon Élite Futsalista; onko maajoukkue samantyylinen vai erityylinen joukkue kuin Toulon?

- Ranska on erittäin kova: kerran on pelattu heitä vastaan kaksoismaaottelut ja hävittiin molemmat pelit. Olihan Ranska viime EM-kisoissa [Ljubljana 2018] eli kova vastustaja varmasti. Päästään hyvää vastustajaa vastaan pelaamaan ennen lokakuun MM-karsintoja.

* * *15 pelin verran Suomi-paitaa kantanut Lassi Lintula debytoi maajoukkueessa helmi-maaliskuussa 2016 tuplamaaottelussa Ruotsia vastaan 18-vuotiaana.

- Lassi, nousit maajoukkueeseen jo nuorena Ilveksestä, nyt olet mukana ensimmäistä kertaa KaDysta käsin. Millaisia eroja Ilveksen, KaDyn ja majun treeneissä, valmennuksessa ja pelaamisessa on?

- Ilveksessä sekä KaDyssa on painettu viime kausina peleissä aika pienellä ringillä, maajoukkueessa pelaamme usein kolmella ketjulla. Tämä on varmaan isoimpia eroja.

- Ranska vastustajana: mitä tasoa, millaista odotettavissa, miten suhteutuu Suomen tuleviin MM-karsintavastustajiin? Rosterissa ei ole yhtään pelaajaa KaDylle tutusta Toulon Élite Futsalista; onko maajoukkue samantyylinen vai erityylinen joukkue kuin Toulon?

- Vaikka Ranskalla ei olekaan pelaajia Mestarien Liigan karsinnassa kohtaamastamme Toulonista, niin oletettavissa on että myös siellä on paljon yksilötaitoa. Uskoisin, että Ranskan tasoinen vastus on Suomelle oikein hyvä ajatellen tulevia MM-karsintoja.

* * *

Tammikuussa 2015 Suomi hävisi kaksi harjoitusmaaottelua Ranskalle Sélestatissa ja Mulhousessa maalein 5–2 ja 5–4.

MM-karsinnoissa Main Roundilla Suomi kohtaa 24.–27.10.2019 Puolan Zielona Górassa Espanjan, isäntämaan ja Georgian. Lohkon kaksi parasta maata jatkavat tammi–helmikuussa 2020 pelattavalle MM-karsinnan Elite Roundille, josta kuusi parasta maata etenevät syksyllä 2020 Liettuassa pelattaviin MM-kisoihin.
   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Kesäkuu   »
Kategoriat