KaDyn valmennustiimi vahvistuu
11.9.2019 10:45 Uutiset / Jaoston pääsivusto

KaDyn valmennustiimi vahvistuu

Vasko Vujovicin ja Jesse Kalliokosken tähdittämä KaDyn valmennustiimi on täydentynyt liikuntatieteellisessä tiedekunnassa opintojaan suorittavalla Vesa Romppasella. Vesa hyppää viime kauden joukkueesta tutun Jussi Laitisen saappaisiin ja ottaa vastuulleen fyysisen valmennuksen suunnittelun sekä kehittämisen ja yhteistoiminnan fysioterapiaharjoittelijoiden kanssa. Lisäksi Vesan vastuulla on kuormituksen ja palautumisen seuranta, mihin KaDyn käytössä olevat Firstbeat- ja Quanter-järjestelmät antavat työkaluja ja tukea.

Ohessa Vesa Romppasen ensitunnelmia KaDyn valmennustiimiin liittymisestä:

Miten ensimmäiset viikkosi KaDyn fysiikkavalmentajana ovat sujuneet?

Olen nauttinut paljon roolistani KaDyn mukana jo nämä ensimmäiset viikot. Omaa tekemistä miellyttää paljon se, että joukkueeseen on iskostettu määrätietoinen harjoittelumentaliteetti, ja pelaajat ovat erittäin motivoituneita kehittymään. Valmennus on Vaskon ja Jessen johdolla huipputasoa, ja olen erittäin iloinen ollessani osana kyseistä valmennustiimiä.

Mitä asioita pyrit ennen kaikkea kehittämään KaDyn fys.valmennuksessa?

Futsalissa on monipuoliset fysiologiset vaatimukset, joten valmennuksessa tulee ottaa huomioon monta asiaa. Pyrin kehittämään KaDyn fysiikkavalmennuksessa erityisesti pelaajien voima- ja nopeusominaisuuksia, minkä uskon tukevan joukkueen vauhdikasta pelityyliä.

Mitä odotat alkavalta Futsal-liigakaudelta?

Tämä on minulle ensimmäinen kausi valmentajana futsalin parissa, joten odotan innolla tulevaa kautta! Kaudesta tulee varmasti tiukka ja mielenkiintoinen. Odotan joukkueen kehittyvän entisestään kauden edetessä, ja KaDy tulee taatusti esittämään erittäin vauhdikkaita ja viihdyttäviä pelejä.

Entä joko odotat kauden ensimmäistä ja poikkeuksellisesti jäähallissa pelattavaa KaDy-Riemu -derbyä - tai onko opiskelukavereilta tullut jo kuittailua seuravalinnasta?

Todellakin! KaDy-Riemu -derbyjä on tullut käytyä jo aiemmilla kausilla seuraamassa ja tunnelma tulee varmasti olemaan jäähallissa äärimmäisen hieno. Useimmat opiskelukaverit ovat ottaneet uutisen rauhallisesti, mutta leikkimielistä kuittailua on toki myös sadellut.

Jo päättyneellä kaudella Kampuksen Dynamo aloitti yhteistyön suomalaisen Urheiluteknologia ja –analytiikkayritys Kvantia OY:n kanssa. Yhteistyö jatkuu myös tulevalla kaudella. Kvantia auttaa seuroja luomaan toimintamalleja datan keräämiseen ja hyödyntämiseen päätöksenteossa. Kvantia OY:n konsultti ja joukkueen fyysisestä valmennuksesta ja sen kehittämisestä viime kaudella vastannut Jussi Laitinen kommentoi yhteistyön jatkumista seuraavasti:

- On hienoa, että Kampuksen Dynamo Suomen johtavana futsalseurana on ottanut datan hyödyntämisen vahvasti osaksi arkeansa. Viime kaudella palautumisen- ja kuormituksenseurannan ansiosta joukkue oli erittäin valmis kauden tärkeimpiin otteluihin fyysisesti. Pystyimme kauden aikana dataa hyödyntämällä jaksottamaan harjoitteluamme niin, että saimme maksimaalisen fyysisten ominaisuuksien kehityksen nostamatta loukkaantumisriskiä merkittävästi. Quanter-järjestelmän käyttöönoton ja hyödyntämisen lisäksi kehitimme viime vuonna ammattimaisempia rakenteita kehittämällä yhteistyötämme Jyväskylän urheiluakatemian ja Jyväskylän ammattikorkeakoulun kanssa. Viime kaudella käytimme paljon aikaa fyysisen valmennuksen rakenteiden ammattimaistamiseen ja tällä kaudella Vesa toivottavasti pääsee ottamaan näistä rakenteista kaiken irti. Uskon, että Kvantian ja Kampuksen Dynamon yhteistyö on ollut molemmille osapuolille hyödyllinen ja odotamme innolla, miten yhteistyö kantaa hedelmää tulevalla kaudella!

Lisätietoja Quanterista Edward Finch’iltä (yhteystiedot alapuolella):

Edward Finch

+358 (0)44 550 7414


   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Tammikuu   »
Kategoriat