KaDylle murskatappio Mestarien Liigassa – ohut oljenkorsi lauantaille
SeuraJulkaistu: 29.08.2019 00.00

Dynamo kärsi murskatappion UEFA:n futsalin Mestarien Liigan toisessa ottelussaan. Ranskan mestari Élite Futsal Toulon oli Tallinnan Preliminary Roundin A-lohkossa odotetun kova vastus ja latoi tulostaululle lukemat 8–2 (3–1).

UEFA:n futsalin Mestarien Liiga (Preliminary Round)
Kalevi Spordihall, Tallinna
to 29.8. klo 16.30
Toulon Élite Futsal (FRA) – Kampuksen Dynamo (FIN) 8–2 (3–1)

Maalit:
Toulon: Martins, Keny 2, de Pina 3, de Menezes Souza, Korsunov o.m.
KaDy: Parente 2

Aivan koko totuutta numerot eivät kerro, sillä KaDylla oli pitkään hyvä ylivoimapyöritys ja takaa-ajo 4–2-tilanteessa, mutta parhaat laukaukset kilpistyivät Toulonin tolppiin. Ranskalaiset kaunistelivat loppuminuuteilla lukemia tekemällä neljä maalia KaDyn tyhjään maaliin.

David Parente kiskaisi ottelussa kaksi osumaa.

KaDyn varhaisen 0–1 -johtomaalin sekä 4–2 -ylivoimakavennuksen viimeisteli portugalilaisvahvistus David Parente. Toulonin kapverdeläis-angolalainen ikiliikkuja Nilton Tavares de Pina oli kentän häikäisevin pelaaja ja teki pelinrakennuksen ohessa kolme maalia suomalaisten verkkoon. Myös Hugo Martins oli voiton takuumiehiä.

KaDyn kuumin etsikkoaika oli minuuteilla 27.–29., jolloin Toulonin maalivahti Maarouf Kerroumi kaatoi Parenten läpiajosta suoran ulosajon arvoisesti ja Dynamo pääsi pyörittämään kaksi minuuttia 4 vs. 3 -ylivoimaa. Kavennusmaali oli useaan otteeseen lähellä, mutta ranskalaiset selvisivät KaDy-pyörityksen takaiskuitta.

KaDylle jobinpostia tuli jo tiistain viimeistelyharjoituksissa, kun joukkueen kantavat voimat Mikko Kytölä ja Newton Jr. joutuivat jäämään sivuun loukkaantumisten johdosta. Joukkueen menetettyä kesän aikana muutaman runkopelaajan lankesi uudistuneelle kokoonpanolle tällä aikataululla liian suuret saappaat täytettäväksi. Toisaalta esimerkiksi Markus Rautiainen ja Juho Väinälä kannattelivat KaDya kahden kiperän ottelun läpi varsin kiitettävästi.

Myös Teemu Lukkari ja Hermanni Hoppula saivat ottelussa peliaikaa.

Apuvalmentaja Jesse Kalliokoski oli pettynyt ottelun tauottua:

“Ensimmäinen puoliaika ratkaisi jo osan ottelusta. Vastustaja pääsi puoliajan lopulla rokottamaan henkilökohtaisista virheistämme. Puoliajalle olisi ehdottomasti pitänyt päästä 1–1-tasatilanteessa.”

“Toisella puoliajalla emme saaneet varamiehisenä tasakentällisin peliä pyörimään halutusti, joten otimme varhain lentävän maalivahdin käyttöön. Se oli onnistunut liike. Saimme nopean kavennuksen ja toivo heräsi. Sen sijaan 4 vs. 3 -ylivoimalla emme osuneet, vaikka saimme pallon useita kertoja ylärimaan tai tolppaan. Siinä oli ottelun lopullinen käännekohta.”

“Yksilötaito oli Toulonilla todella korkealla; huomaa kyllä, että kyseessä oli kovan luokan ammattilaisjoukkue, joka rokotti syötönkatkoista, riistoista ja meidän virheistämme”, Kalliokoski päättää.

Dynamon pelaajat Sergei Korsunov etunenässä laukoivat ahkerasti kohti Toulonin maalia, mutta pallo kilpistyi maalin tolppiiin ja kaksi kertaa ylärimakin paukkui.

Päävalmentaja Vasko Vujovićin mietteitä julkaistaan videohaastatteluna illemmalla.

Kahden ottelupäivän jälkeen sarjatilanne on sellainen, että Toulonilla on 4 pistettä, isäntä Viimsillä 4 p., KaDylla 3 p. ja KF Tiranalla 0. Viimsi voitti KF Tiranan torstai-iltana.

Mikäli Toulon voittaa lauantain alkuillan ottelussa lohkon heikoimmalta vaikuttaneen joukkueen Tiranan, jää KaDylle pelattavaa lauantain myöhäisiltaan enää kunniasta ja ranking-pisteistä.

Jos Toulon puolestaan kompastuu albaaneihin lauantaina, etenisi KaDy lauantaina voitolla lohkon voittajaksi. Tasapeli ei lauantaina suomalaisille riitä mihinkään. Vain lohkovoittaja etenee jatkoon Main Roundille.

Vuosi sitten ensimmäistä kertaa futsalin Mestarien Liigaa pelannut KaDy selvitti Itävallassa Preliminary Roundin puhtaalla pelillä, mutta jyväskyläläisten tie nousi pystyyn Kroatiassa Main Roundilla.

(Muokattu: Toulonin näkyvin pelaaja Tavares de Pina ei ole brasilialainen, vaan Angolassa syntynyt Kap Verden kansalainen.)

Toulon: Kerroumi ( mv)

KaDyn aloituskokoonpano: Laitinen (mv) – Korsunov (C) – Parente – Väinälä – Lukkari
Vaihdosta: Lintula – Rautiainen – Louste – Hoppula – Heikkilä (mv)
Kokoonpanon ulkopuolella: Kytölä – Newton Jr

KaDyn jatko-ohjelma:

(pe 30.8. – välipäivä)
la 31.8. klo 19.30 Viimsi FC Smsraha (EST) – KaDy (Delfi-TV, sport.delfi.ee)
KaDyn lohkon tulospalvelu ja kaikki Preliminary Roundin ottelut ovat UEFA:n sivuilla:

Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.