ENNAKKO: KaDy Mestarien Liigassa 28.–31. elokuuta
SeuraJulkaistu: 27.08.2019 00.00

ENNAKKO: KaDy Mestarien Liigassa 28.–31. elokuuta

Kampuksen Dynamo aloittaa taipaleensa UEFA:n futsalin Mestarien Liigassa keskiviikkona. KaDy aloittaa karsintakierrokselta (Preliminary Round) 33 muun kansallisen mestarin kanssa.

Preliminary Roundilla lohkoja on yhdeksän ja jokaisesta lohkosta jatkaa seuraavalle kierrokselle (Main Round, 32 joukkuetta) vain voittaja. 23 korkeimmalle rankattua seuraa ovat päässeet Main Roundille ilman karsintaa.

KaDy oli heinäkuussa UEFA:n päämajassa Nyonissa suoritetussa arvonnassa ykköskorin joukkue. Samaan lohkoon arvottiin Ranskan mestari Toulon Élite Futsal (2. kori), Albanian mestari Tirana Futsal (3. kori) ja isäntäjoukkueeksi ennalta valittu Viimsi Tallinnasta (4. kori).

KaDy pelaa Tallinnassa ke 28.8. – la 31.8. seuraavasti:

ke 28.8. klo 16.30 KaDy – Tirana Futsal (ALB)

to 29.8. klo 16.30 Toulon Élite Futsal (FRA) – KaDy

(pe 30.8. – välipäivä)

la 31.8. klo 19.30 Viimsi FC Smsraha (EST) – KaDy

KaDyn lohkon tulospalvelu ja kaikki Preliminary Roundin ottelut ovat UEFA:n sivuilla: https://www.uefa.com/uefafutsalchampionsleague/

Pelipaikkana on: Kalevi Spordihall, Juhkentali 12, 10132 Tallinn

Sergei Korsunov taistelee Tbilisiä vastaan UCL-ottelussa 2018 Kroatiassa.

Poimintoja haastatteluista:

KaDyn päävalmentaja Vasko Vujović on luottavaisin mielin:

“Edessä on mielenkiintoinen turnaus; jokainen ottelu on kova ja lähdemme tavoittelemaan voittoja ottelu kerrallaan.”

“Tirana lienee heikommin organisoitu, villimpi joukkue, joka voi haastaa yksilötasolla yllättävillä tavoilla. Olemme heitä kurinalaisempi ryhmä. Toulonilta löytyy yksilötaitoa roppakaupalla, joten sieltä tulee taatusti 1 vs. 1 -haastoja kovalla tahdilla ja sitä kautta painetta puolustukseemme. Isäntäjoukkue Viimsi on tuoreiden tietojen mukaan hankkinut kolme Ukrainan maajoukkuepelaajaa ja yhden venäläisen vahvistuksen, joten he voivat hyvinkin olla lohkon jokerijoukkue, vaikka ovatkin alimmaksi rankattuja.”

“Meidän täytyy pitää energiatasot korkealla joka peliin ja keskittyä kentällä joka hetki. Olemme hyvin organisoitu joukkue ja hyvässä pelikurissa on meidän vahvuutemme”, Vujović päättää.

Joukkueen kapteeni Mikko Kytölä on urallaan pelannut ammattilaisena Italiassa ja yli 80 maaottelua Suomen paidassa.

“Hyvät on tunnelmat: ollaan treenattu hyvin ja uusien tulokkaiden profiili sopii hyvin KaDyyn. He tykkäävät juoksemisesta ja paiskivat kovasti duunia. Pre-season on aina kovan harjoittelun aikaa, se toistuu joka vuosi. Tänä vuonna ehkä vielä korostetummin on puristettu ja harjoitettu fyysisiä ominaisuuksia. Aikaa on ollut rajatusti, mutta silti tarpeeksi rakentaa joukkuetta ja hitsata uutta joukkuetta yhteen”, Kytölä summaa.

KaDyn portugalilaisvahvistus David Parente on joukkueen kokeneempaa kalustoa.

“Olo on hyvä, joukkue on kesän aikana uusiutunut, mutta uusien pelaajien kanssa sujuu hyvin. Videopalavereissa on opiskeltu ahkerasti pelejä ja tehty korjauksia ja viilauksia yksityiskohtiin. Olemme tehneet paljon töitä lyhyessä ajassa, olemme ihan kohtalaisesti aikataulussa ja valmiita kohtaamaan Champions Leaguen haasteet”, Parente pohtii.

Mikko Kytölä Sandefjordia vastaan UCL-ottelussa 2018 Itävallassa.

KaDyn uudella pelaajalla Juho Väinälällä on kokemusta Mestarien Liigan edeltäjästä UEFA Futsal Cupista kahdelta syksyltä, jolloin hän vielä edusti Sieviä.

“Mahtava päästä pelaamaan europelejä jälleen, ovathan ne kovimpia pelejä mitä tässä lajissa voi päästä pelaamaan. Vaikka olen ollut eurokentillä aiemminkin, on tämä ensimmäinen ulkomaan futsalreissuni, sillä Sievi isännöi turnausta Suomessa.”

“KaDyn pelitapa on aggressiivinen, aktiivinen, vaativa. Sitä on mukava opetella ja toteuttaa yhdessä.

Mielestäni olen päässyt hyvin mukaan. Paljon on toki opittavaa ja paljon olen saanut Vaskolta palautetta tekemisestäni”, Väinälä tuumii.

Lisää haastatteluja videoilla KaDyn facebook-sivuilla.

KaDyn joukkue Mestarien Liigan Preliminary Roundilla:

Maalivahdit:

Niila-Ville Laitinen

Tuomas Heikkilä

Kenttäpelaajat:

Mikko Kytölä (C)

Sergei Korsunov

Newton de Souza Queiroz Jr

David Parente

Hermanni Hoppula

Markus Rautiainen

Lassi Lintula

Juho Väinälä

Henri Louste

Teemu Lukkari

Taustat:

Vasko Vujović, päävalmentaja

Jesse Kalliokoski, apuvalmentaja

Vesa Romppanen, fysiikkavalmentaja

Esa Kaihlajärvi, fysioterapia

Kirsi Nummela, joukkueenjohto

Anu Kangas-Happonen, joukkueenjohto

Media ja PR:

Markku Leppäpuisto, Bubi Tuomala, Samu Kytölä, Ville Ruuska, Jussi Väisänen


Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.