RAPORTTI: Supercup pelattu: Akaa KaDya terävämpi
24.8.2019 19:48 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Supercup pelattu: Akaa vei pokaalin KaDylta

KaDy aloitti futsalkauden 2019–2020 tappiollisesti, kun viimekeväinen finaalivastustaja Akaa Futsal (Leijona Futsal) kävi ryöstämässä Supercupin finaalivoiton Monnarilta maalein 3–6.

Ennakolta puntit olivat kenties hieman KaDyn puolella, sillä Mestarien Liigaan valmistautuva joukkue on ehtinyt harjoitella uudistuneella miehistöllään enemmän, kun Akaalle peli oli vasta pre-seasonin ensimmäinen. Lisäksi akaalaisia verotti muutaman avainpelaajan poissaolo. Ottelu pelattiin hallitsevan mestarin KaDyn kotikentällä Jyväskylässä.

Avauspuolikkaalla KaDy hallitsi palloa pitkiä aikoja, mutta “Leijona” oli huomattavasti terävämpi vastahyökkäyksissä ja maalintekotilanteissa. Niinpä vieraat ehättivät rokottamaan kolmesti lähietäisyydeltä. Sergei Korsunov valoi toivoa kotiyleisöön hienolla volleymaalillaan. KaDyssa kaksi mestaruutta voittanut, mutta vähäiselle peliajalle jäänyt Tero Intala avasi Leijona-uransa komeilla 1 + 1 tehoilla. Mikko Takalaa ei nähty vielä Leijona-paidassa KaDya kiusaamassa.

Toisella puoliajalla KaDy sai kurottua pelin tasoihin 3–3 Markus Rautiaisen ja Korsunovin laukauksilla. Kaksi edellistä harjoituspeliä pikkuvamman johdosta huilannut Newton Jr sai kahdesta varoituksesta ulosajon, mutta KaDy kesti hyvin kahden minuutin alivoimapelin. 2 x 5 minuutin jatkoajalle ei kuitenkaan ehditty, kun KaDy-puolustus uinahti jälleen kerran ja Akaan Juhana Jyrkiäinen pääsi viimeistelemään vapaasti takatolpalta voittomaalin.

KaDyn viime hetkien takaa-ajo jäi tehottomaksi; sen sijaan kesken KaDyn ylivoimapyörityksen Akaan kapteeni Jussi Nyström nikkasi 3–5, ja maalivahti Kasper Kangas laukoi omasta päädystä loppunumerot 3–6.

Näin Akaa Futsal saa heti virallisen nimenvaihdoksen jälkeen juhlia kauden ensimmäistä pokaalia ja palkintosekkiä. Pokaali matkaa pelaaja-valmentaja Jovan Stankovićin suojattien mukana Akaaseen. KaDylla on enää neljä päivää aikaa valmistautua Mestarien Liigan Preliminary Roundille. Pelin jälkeen videohaastatellut valmentajat ja pelaajat olivat yhtä mieltä siitä, että etenkin puolustuspelaamisessa on runsaasti petrattavaa. (Videomateriaalia myöhemmin KaDyn facebook-sivuilla.)


Supercup

pe 23.8.2019

Monnari, Jyväskylä

KaDy – Akaa Futsal 3–6 (1–3)

Maalit:

01:59 Tero Intala (Aleksi Pirttijoki) 0–1

04:32 Sergei Korsunov (Mikko Kytölä) 1–1

10:52 Tomi Lahtinen (Jovan Stanković) 1–2

17:08 Aleksi Pirttijoki (Tero Intala) 1–3

28:28 Markus Rautiainen (David Parente) 2–3

35:23 Sergei Korsunov (David Parente) 3–3

37:42 Juhana Jyrkiäinen (Dušan Milojević) 3–4

39:10 Jussi Nyström (Juhana Jyrkiäinen) 3–5

39:23 Kasper Kangas 3–6
   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Marraskuu   »
Kategoriat