Portugalilaistähti David Parente jatkaa Dynamossa
16.8.2019 13:15 Uutiset / Jaoston pääsivusto

David Parente jatkaa Dynamon paidassa


Viime kevään playoffeissa ihastuttanut portugalilaisvahvistus David Devignaud Parente, 32, jatkaa KaDyn riveissä ainakin loppukesän ja alkusyksyn. Parente vahvistaa KaDya Mestarien Liigan 1. kierroksella (Preliminary Round) Tallinnan-turnauksessa; sopimuksen jatkoa punnitaan turnauksen jälkeen tilanteen mukaan.

Parente tuli vahvistamaan punamustia kevättalvella 2019 siirtoikkunan sulkeutuessa; hän pelasi KaDy-paidassa runkosarjan viimeisen ottelun ja kaikki 10 playoff-ottelua, joissa hän oli 10 maalillaan joukkueen ja koko pudotuspelien paras maalintekijä (Linkit: Palloliiton tulosarkiston pistepörssi; KaDyn tulosarkisto).

David Parente muistetaan erityisesti kauden päättäneestä viimeisestä maalistaan, jolla hän sinetöi KaDyn 5–1-voiton Leijona Futsalista ja Suomen mestaruuden jyväskyläläisille suoraan voitoin 3–0. Portugalilainen laukoi pallon kulmapotkuluupista kaukaa voimalla vasempaan takayläkulmaan (Ylen ja Futsal-Liiga-TV:n videokooste, 3. finaali, kohdasta 3.28).

Mestarien Liigan karsintakierroksen (Preliminary Round) KaDy pelaa Tallinnassa 28.–31. elokuuta. Sitä ennen portugalilaiskolossi nähdään Monnarilla tämän viikonlopun harjoitusotteluissa sekä perjantaina 23.8. Supercupin finaalissa Akaata (Leijonaa) vastaan.

KaDyn nettitoimitus otti Parenten haastatteluun:


- Tulit Jyväskylään helmikuussa 2019 auttaaksesi KaDya voittamaan toisen Suomen mestaruuden; panoksesi pudotuspeleissä olikin hyvin suuri. Millaisia muistoja ja tunnelmia sinulla on kevään playoffeista ja Suomen mestaruudesta?


- Otimme mestaruuden ja kirjoitimme suuren luvun seuran ja lajin historiassa. Olen hyvin onnellinen siitä; mikään ei voi viedä meiltä pois tätä saavutusta, joka jää historiaan.


- Vietit kesää poissa Jyväskylästä. Mahtuiko ohjelmaan futsalia vai menikö alkukesä levätessä?

- Nautin kesästä naisystäväni, perheeni ja ystävieni kanssa. Vietin todellista laatuaikaa ja nautin elämästä täysin siemauksin. Toki pelasin futsalia hieman ystävieni kanssa.

- KaDyn joukkue on jälleen kokenut paljon muutoksia: 6-7 pelaajaa ulos, saman verran sisään. Itse asiassa sinä ja Newton Jr. olette joukkueen vanhimmasta päästä, vaikka saavuitte seuraan kesken viime kauden. Mitä ajatuksia tämä herättää?

- Elämällä on vain yksi tarkoitus - etenenpäin - joten meidän täytyy tehdä parhaamme niillä voimavaroilla joita meillä on. Uudet pelaajat ottavat varmasti paikkansa ja roolinsa joukkueessa, ja meillä on hyvä valmennus, joka saa tulokkaat sovitettua pelijärjestelmään. Meidän kokeneempien pelaajien tehtävä on tietysti tukea uusia pelaajia sisäänajossa ja integraatiossa.

- Millaisina pidät KaDyn mahdollisuuksia Mestarien Liigassa ja kotimaan liigassa?

- Kovalla työllä voimme menestyä molemmissa kilpailuissa. Se ei ole helppoa, ja molemmat kilpailut ovat kova haaste seurallemme. Mielestäni KaDy on kuitenkin Suomen kiistaton ykkösseura ja oikea lippulaiva Euroopan kentille. Viime kausien tulokset kertovat totuuden asiasta.

(kuvat: Sami Virtanen)

Päävalmentaja Vasko Vujović on tyytyväinen portugalilaisen jatkosopimukseen eikä säästele ylisanojaan:

- Olen tuntenut Davidin jo kauan; hän on erinomainen valinta joukkueeseemme. Hän on pelannut futsalia korkealla tasolla; hänellä on luovuutta ja kokemusta. Toisinaan näyttää siltä, että hän olisi pelin sisällä vähemmän aktiivinen, mutta se on vain lumetta, sillä hän vain odottaa oikeaa hetkeä, vastustajan huomion herpaantumista, ennen kuin hän iskee. David on suuri pelaaja ja ihminen.


Bem-vindo, David!


   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Kesäkuu   »
Kategoriat