Henri Louste FC Kemistä Dynamoon
5.8.2019 12:29 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Henri Louste siirtyy FC Kemistä Dynamoon.

KaDyn rosteri vahvistuu entisestään, kun kemiläislähtöinen Henri Louste pukee Dynamon punamustat värit ylleen. 26-vuotiaaksi erittäin kokenut Louste on pelannut Futsal-Liigaa kolme kautta FC Kemissä ja kaksi kautta FT Kemi-Torniossa. Aiemmin Lousteen päälaji oli jalkapallo, jota hän pelasi mm. PS Kemissä, korkeimmillaan Veikkausliigassa. Viime kaudella Louste pelasi FC Kemissä kahdeksan futsal-liigaottelua tehden niissä neljä maalia.

Kahden lajin mieheksi Lousteella on pitkä ja vankka futsaltausta jo yli kymmenen vuoden takaa. FC Kemiä hän oli joukkueen kapteenina nostamassa kahdessa kaudessa Kakkosesta Liigaan. Pitkäaikaisimmat Dynamo-kannattajat muistavat hänet jo viime vuosikymmenen puolelta Maagi Hosion seurakaverina FTK:ssa.

Juniorina osallistuttiin jonkin verran futsalturnauksiin kasvattajaseurani Kemin Palloseuran kanssa. Akatemiatoiminta, jossa olin mukana vuodesta 2007 alkaen oli pääosin liikuntahallissa futsalpallolla tapahtuvaa harjoittelua. Varsinaisesti futsal-uran voi sanoa alkaneen kaudella 2009–10 Futsal Team Kemi-Torniossa. FTK:ssa pelasin kaksi kautta Futsal-Liigaa (kaudet 2009–10 ja 2010–11), jonka jälkeen miesten joukkueen toiminta loppui, Louste valottaa varhaista futsaluraansa.

FC Kemin kanssa nousimme kakkosesta kahdessa kaudessa liigaan kaudeksi 2015–16. Pelasin puolet kyseisestä liigakaudesta, jonka jälkeen keskityin jalkapalloiluun PS Kemissä. Tuohon hetkeen asti minulla oli myös kunnia toimia FC Kemin kapteenina. Kaudella 2016–17 en pelannut futsalia, mutta viimeiset kaksi kautta olen ollut jälleen FC Kemin riveissä. Futsal on ollut tärkeä laji itselleni jo FTK-ajoista lähtien, mutta jalkapallo oli päälajini aina syksyyn 2017 asti. Parin kauden ajan futsal on siis ollut päälajini, mutta loukkaantumiset ja opiskelukiireet ovat vaikuttaneet niin, ettei ehjästä kaudesta voi puhua kummankaan kauden kohdalla. Viime kausi meni pilalle lokakuun SoVo-pelissä sattuneen nilkan murtuman vuoksi, Louste kertoo.

Mikä sai sinut siirtymään Jyväskylään ja KaDyyn?

Muutto Jyväskylään tuli ajankohtaiseksi saatuani opiskelupaikan maisteriohjelmasta Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisessä. Opiskelun ohella haluan panostaa täysillä futsaliin ja kehittyä pelaajana, joten siirto KaDyyn on erinomainen mahdollisuus minulle. Saan harjoitella laadukkaasti ammattimaisessa ympäristössä ja motivaationi tehdä töitä joukkueen menestyksen ja oman kehittymisen eteen on huipussaan.

Henkilökohtaiset tavoitteet 2019–20?

Tavoitteeni on pysyä ehjänä ja pelata urani paras kausi. Ensimmäisenä on napattava paikka säännöllisesti pelaavasta kokoonpanosta ja sen jälkeen tavoitteena on hyvillä peliesityksillä askel kerrallaan kasvattaa roolia joukkueessa.

Miten näet joukkueen menestymismahdollisuudet UFCL:ssa ja kotimaan Liigassa?

Joukkueellamme on kaikki edellytykset menestyä niin europeleissä kuin Liigassakin, kunhan jatkamme kovaa työntekoa ollaksemme valmiita, kun tosipelit alkavat. Liigassa ainoa tavoite on mestaruuden voittaminen.

KaDyn päävalmentaja Vasko Vujović on tyytyväinen tulokkaaseen:

Henri Louste on pelaaja, joka tulee loistamaan muutaman kuukauden kuluessa. Aluksi hänen on Dynamossa omaksuttava runsaasti uutta tietoa ja jäsennettävä sitä mielessään ajan kanssa. Hänen energisyytensä harjoituksissa on tehnyt vaikutuksen; hänellä on ilmiselvää potentiaalia kehittyä erinomaiseksi pelaajaksi, Vujović kehuu.

Tervetuloa punamustiin, Henri!   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Heinäkuu   »
Kategoriat