13.04.2019	Maajoukkue: Suomi hävisi Espanjalle 1-2 Tampereella
SeuraJulkaistu: 31.07.2019 00.00

13.04.2019 Maajoukkue: Suomi hävisi Espanjalle 1-2 Tampereella

13.04.2019

Futsal-maaottelu

la 13.4. Tampere, Kauppi Sports Center

Suomi - Espanja 12 (12)

1:41 01 Raúl Campos

6:29 11 Jukka Kytölä

9:06 12 Suomen oma maali


Suomen miesten futsalmaajoukkue pelaa kaksoismaaottelun maailman kärkimaa Espanjaa vastaan. Lauantain ensimmäinen ottelu pelattiin uudenkarheassa Kauppi Sports Centerissä Tampereella; Espanja otti niukan voiton maalein 12 (12). Huippujoukkue Espanja hallitsi ottelua ja hyökkäsi monipuolisemmin, mutta Suomen puolustus suoriutui hikisestä iltapuhteesta hyvin.


Ottelun kaikki maalit syntyivät ensimmäisellä 10-minuuttisella. Espanja rokotti jo ensimmäisessä vaihdossa komealla kuviolla. 7. minuutilla ex-KaDy, Italian-ammattilainen Jukka Kytölä tasoitti hienon hyökkäyksen päätteeksi laukomalla pallon etuyläkulmaan. Espanja kuittasi 10. minuutilla, kun tarkka maannuoliainen kimpoili tolpan ja Suomen puolustajien kautta maaliviivan väärälle puolelle.


Loput 30 minuuttia mentiin ilman maaleja, vaikka molemmilla joukkueilla oli hyvät paikkansa. Etevän joukkuepuolustuksen lisäksi Suomi sai loppuminuuteilla aikaan hyvän takaa-ajon, mutta tolpat, Espanjan maalivahti Fabio Alvira Pérez ja lopulta onnikin pelastivat iberialaisvieraat Suomen tasoitukselta ja nöyryytykseltä.


Suomen maalivahti Juha-Matti Savolainen (KaDy) pelasi loisto-ottelun; kollega Antti Koivumäki (GFT) käväisi tolppien välissä vakuuttavasti torjumassa Espanjan 6 metrin rangaistuspotkun 26. minuutilla. juppis-2018-19.jpg


Savolainen pohti iltapuhdetta seuraavasti:


Totta kai häviö harmittaa, sen verran tasainen oli lopputulos. Ei olisi pari vuotta sitten uskonut, että 12-tappio maailman huippua Espanjaa vastaan voi harmittaa näin paljon. Eteenpäin on menty; noin vuosi sitten hävittiin Espanjassa 51 ja 31, nyt vielä niukemmin. Lopussa oli tasoitus todella lähellä. Puolustus piti hyvin tänään.


Kyllähän juuri edellisviikonloppuina Futsal-Liigan välierissäkin (KaDy SoVo) sai runsaasti vetoja torjuttavaksi, mutta nämä Espanjan kaverit laukovat kovempaa, yllättävämmin ja monipuolisemmin kuin Suomen liigan parhaatkaan laukojat. Oli siinä pahoja vetoja torjuttavaksi koko illan, vain kaksi maalia päästänyt Savolainen pohtii kotimaan pääsarjan ja kansainvälisen huipun eroja.


Oli sovittu, että Antti [Koivumäki] hoitaa rankkarien torjunnat kuten vuosi sittenkin Espanjassa, missä hän torjui Espanjalta sekä 6 metrin rankkarin että 10 metrin vapaapotkun. Antti on aika hyvä niissä, Savolainen jakaa tunnustusta maajoukkueen espoolaiselle kakkosmaalivahdille, joka piti rankkaritorjunnallaan Suomen mukana pelissä 2. puoliajalla.


Kampuksen Dynamosta sinivalkoisissa Espanjaa vastaan urakoivat Savolaisen lisäksi Mikko Kytölä ja Jani Korpela. Suomen vakiokalustoon kuuluva KaDyn Sergei Korsunov jätti Espanja-ottelut väliin. Niin ikään tamperelaislähtöinen kadylainen Tero Intala oli varasijalla.


Toinen SuomiEspanja -ottelu pelataan sunnuntaina 14.4. Vantaan Energia-areenassa Myyrmäessä. Suomi ja Espanja ovat myös samassa MM-karsintalohkossa (Main Round, pelataan lokakuussa 2019).

Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.