08.02.2019 Ennakko: Ilves kotona, Sievi vieraissa - melkoinen tupla!
31.7.2019 16:50 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Ilves kotona, Sievi vieraissa - melkoinen tupla!

08.02.2019

Maajoukkuetauon jälkeen KaDyn liigataival jatkuu nasevalla tuplaviikonlopulla perinteikkäistä vastustajista. Ensin Monnarilla isännöidään lauantaina Ilvestä, sitten matkataan sunnuntaiksi kylään Sieville. Nämä ovat tuttuja joukkueita, joita vastaan on pelattu yhteensä yli seitsemänkymmentä kertaa Ykkösestä liigafinaaleihin ja PM-mestaruusturnauksiin saakka. Jos KaDy onnistuu kaappaamaan kolme pistettä, runkosarjan voitto on plakkarissa. SiFu tavoittelee kakkossijaa, ja Ilveksellä on yhä mahdollisuus neljän parhaan joukkoon ja pudotuspelien kotietuun.

KaDy-Sievi-11.11.2018-Korsunovin-maali2-505px.jpg

Männäviikko oli poikkeuksellinen Suomi-futsalin kv-osastolle. Suomi pelasi itsensä Chi?in?un MM-karsinnoissa jatkoon lohkokakkosena. Jatkopaikan, ensimmäisten otteluiden murskavoittojen ja tiukan Moldova-pelin ohella reissusta tullaan muistamaan päiväkausien odottelut, kun maajoukkue jumittui ensin menomatkalla Istanbuliin, sitten paluumatkalla Moldovaan.

Reissuväsymys – jos kohta maajoukkuekomennuksen hyödytkin – vaikuttavat ainakin paperilla enemmän KaDyyn kuin Ilvekseen tai Sieviin. Tuttuun tapaan Dynamo-poppoo Savolainen–Korpela–Korsunov–Kytölä kantoivat ison vastuun Suomen pelistä. Ilvekseltä mukana olivat Lassi Lintula ja Antti Teittinen, Sievistä Jarmo Junno ja tulokas Aleksi Kylmälä.

KaDy – Ilves FS

Lauantaina 9.2.2019 klo 13.30
Monnari

Lippujen hinnat:
Aikuiset 10€
Alennusryhmät 5€ (opiskelijat, eläkeläiset, työttömät, varusmiehet ja 7–17 -vuotiaat)

Lippuja myös Zupticketistä

Facebook-tapahtuma

KaDy–Ilves on todellinen klassikko! Vuosikaudet Dynamo yritti haastaa tamperelaisia, ja vuosikaudet tiukasti puolustava ja taktisesti valmis Ilves vei voiton viimeistään tiukoissa finaalisarjoissa. Nyt punttien voi sanoa kääntyneen: viime keväänä KaDy pudotti Ilveksen suoraan kolmella välierävoitolla ja eteni mestaruuteen saakka. Tällä kaudella sukupolvenvaihdosta läpikäyvä Ilves näyttää jääneen hieman kärjen taakse, mutta se on edelleen iskuetäisyydellä kärkinelikosta.

Ilves-KaDy-3VE-14.4.2018-BAMBIn-maali.jpg

komik-2018-19.jpgJoukkueet kohtasivat edellisen kerran marraskuussa Tampereella. Vaikka illan hahmoja oli Ilves-vahti Akseli Syrjälä, ”Komik” Kytölä (oik.) syötteli ”Kiki” Radinin ja Newton Jr:n riittävän monta kertaa vapaaksi, jotta voitto merkittiin Dynamolle lukemin 2–3. Peli oli loppuun saakka tiukka, ja voittomaali tuli vasta viimeisillä sekunneilla.

Ilveksen tehopuolella Lassi Lintula on täyttänyt odotetusti Leijonaan siirtyneen Juhana Jyrkiäisen jättänyttä kiintiötä. Tomi Lahtisen vasen jalka on tälläkin kaudella vastuussa suuresta osasta ex-KaDyn 18 tehopisteeestä.

Dynamo on ollut tällä kaudella murhaavan tehokas. Tammikuun voittoputken jälkeen KaDy onkin tilanteessa, jossa yksi puhdas voitto sinetöisi runkosarjan ykkössijan ja kotiedun aina finaaleihin saakka. Mutta tuleeko se Ilveksen kustannuksella? Ilves on pääosin voittanut joukkueet, jotka ovat paperilla sitä heikompia, mutta kärsinyt tappiota kärkipään joukkueille, joten KaDy on eittämättä ennakkosuosikki. Mutta painaako Moldovan-matka ex-Ilves Korpelan ja kumppaneiden jaloissa? Onnistuuko pelaaja-valmentaja Teittinen juonimaan Newtonin pimentoon, vai viekö ”Golden Coach” Vasko Vujović jälleen voiton?

KaDy vs. Ilves kautta aikain (Futsal-Liiga, Futsal-Cup, Supercup, Nordic Champions Cup):

18 voittoa, 1 tasapeli, 21 tappiota (maaliero 95–106)

Sievi FS – KaDy

Sunnuntaina 10.2.2019 klo 16.00
Sievin monitoimihalli

Jos kohta Ilves olikin kauan KaDylle jonkinlainen mörkö, Sieviä vastaan on tuoreemmat muistot täpäristä ja intensiivisistä finaalisarjoista. Niissä pohjalaiset veivät voiton, mutta kaudella 2017–18 Dynamo otti revanssia voittamalla jokaisen kolmesta kohtaamisesta.

KaDy-Sievi-11.11.2018-Erceg-505px.jpg

Kuluvan kauden alussa Sievin diesel starttasi hitaasti. Useita menestyksen takana olleita avainpelaajia oli poissa, ja tukea haettiin Ykkösen puolelta yhteistyöseura AS Moonilta. Esimerkiksi maajoukkueeseen vauhdilla nousseella Aleksi Kylmälällä ja ex-Ruutupaita Matias Träskbäckillä vahvistunut Sievi on kuitenkin varmasti kevään korvalla kovimmillaan, ja takaiskut Mad Maxia ja Cupin puolella FC Kiistoa vastaan luultavasti vain sisuunnuttavat sitä.

Sievi on myös GFT:n ohella ainoa kotimainen joukkue, joka on tällä kaudella voittanut KaDyn. Marraskuun alussa pelattiin silloinkin tuplaviikonloppu Ilvestä ja Sieviä vastaan, ja hyvin prässännyt Sievi meni kahdesti johtoon. Kahdesti KaDy myös tasoitti, ja ratkaisu oli haettava jatko-ottelun jälkeen voittomaalikilpailusta. Sievi vei Monnarilta kaksi pistettä.

Mikäli KaDy on lauantaina voittanut Ilveksen, vierasreissu Sieviin aloittaa kovatasoisen kolmen pelin putken, joissa fokus on pudotuspeleihin valmistautumisessa. Siinäkään tapauksessa Sievissä tuskin himmaillaan, mutta jos Ilves on napannut pisteenkin, Dynamolla on edelleen panosta myös runkosarjan pistetaulukon suhteen.

KaDy vs. Sievi kautta aikojen (Futsal-Ykkönen, Futsal-Liiga, Final Four -turnaus)

14 voittoa, 2 tasapeliä, 15 tappiota (maaliero 114–104)


   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Marraskuu   »
Kategoriat