31.01.2019	Suomi rökitti Pohjois-Irlantia karsinta-avauksessa
SeuraJulkaistu: 31.07.2019 00.00

31.01.2019 Suomi rökitti Pohjois-Irlantia karsinta-avauksessa

31.01.2019

Pienistä vastoinkäymisistä ja viivästyksistä kisamatkallaan kärsinyt Suomen futsal-maajoukkue pääsi kuin pääsikin aloittamaan Moldovan MM-karsintaturnauksen eilen keskiviikkona Pohjois-Irlantia vastaan. Alunperin Suomen aikaa klo 16 pelattavaksi tarkoitettu ottelu siirrettiin alkamaan klo 21.

Useiden peruttujen lentojen jälkeen maajoukkue pääsi vihdoin ja viimein kisapaikalle, vain n. 6 tuntia ennen avausottelua. Pelaajat ehtivät käydä syömässä ja lepäämässä hotellilla tovin ennen ottelun alkua. Parin päivän ylimääräinen odottelu ei kuitenkaan tuntunut suomalaisten jaloissa painavan, sillä Pohjois-Irlanti nuijittiin kentän pintaan selkein 9-1 lukemin.

Sergei Korsunov lempipaikallaan viime lokakuussa Monnarilla

Nykyiset ja entiset kadylaiset olivat vahvasti esillä ottelussa; yhdeksästä maalista kuusi syntyi heidän toimestaan. Jani Korpela vei Suomen johtoon jo parin minuutin kohdalla Sergei Korsunovinsyötöstä. Korsunov itse viimeisteli kolmannen maalin Mikko Kytölänsivurajapotkun seurauksena. Seurakaverukset ja ex-KaDyt JukkaKytölä ja Miika Hosio pääsivät myös maalien makuun toisella puoliajalla, J. Kytölä ja Korpela iskivät kaksi maalia mieheen. Suomen muista maaleista vastasivat Jarmo Junno ja kapteeni Panu Autio, yksi maali merkittiin Pohjois-Irlannin omaksi maaliksi.

Pelipaikalta tavoitettu Sergei Korsunov vaikutti rennolta avausmatsin jälkeen:

- Ihan hyvät fiilikset on kaikenkaikkiaan, vaikka valmistautuminen ei tällä kertaa ollut mikään maailman paras. Onneksi me pelaajat ei kovasti stressattu vaan otettiin rauhassa koko tilanne. Henki ja huumori on ollut hyvä koko ajan.

- Huomenna täytyy kehittää jokaista osa-aluetta; tulos oli hyvä mutta parannettavaa jäi. Vastustaja oli hyvä, mutta tasoero näkyi tänään selvästi ja varsinkin toisella puoliajalla. Huomenna on tärkeää saada ehjä ja hyvä peli.

Suomen karsintaurakka jatkuu heti tänään torstaina, kun se kohtaa Walesin klo 16 alkavassa ottelussa.

Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.