15.01.2019	ENNAKKO: Keskiviikkona isännöidään Kemiä
SeuraJulkaistu: 31.07.2019 00.00

15.01.2019 ENNAKKO: Keskiviikkona isännöidään Kemiä

15.01.2019

Kampuksen Dynamo - FC Kemi

kady-logo300px.pngFCKemilogo.JPG

Futsal-Liigan 15. kierros

Ke 16.1.2019 klo 19.00
Monnari, Jyväskylä

Liput:
Aikuiset 10€
Alennusryhmät 5€ (opiskelijat, eläkeläiset, työttömät, varusmiehet ja 7–17-vuotiaat)

Liput myös ZUPticketistä

Facebook-tapahtuma

Monnarin arki-illan otteluun saapuva FC Kemi on sarjasijoitustaan (11. sija) parempi, nuori, taitava ja kovalla asenteella pelaava joukkue. Se pani lauantaina senhetkisen sarjakakkosen GFT:n koville: varsinainen peliaika päättyi kiikarilukemiin ja lopulta kemiläiset taipuivat vasta pilkkukisassa.

KaDy-FCKemi-1.10.2017-komik.jpg

Kapteeni Kytölä ja kemiläiset kaudella 2017-18.

Hallitseva Suomen mestari KaDy on pelannut vahvan kauden ja voittanut kahta vaille kaikki ottelunsa. Kaulaa Sieviin on kuusi pistettä, ja muut vahvat haastajat tulevat neljän pisteen sisällä perässä. Näistä KaDy on voittanut Leijonan kahdesti ja SoVon kerran, aina hankalat Sievi ja GFT ovat hakeneet kahden ja kolmen pisteen voitot Jyväskylästä. Tammikuun härkäviikoilla Dynamo pelaa ottelut sarjan häntäpään kolmikkoa ja paikallisvastustaja JoSePaa vastaan. Sitten vuorossa ovat runkosarjan huipentavat Ilves, Sievi, GFT ja SoVo.

FC Kemin alavireys näkyy etenkin maalinteko-ongelmissa, jotka liittynevät viime kaudella ja tämän kauden alla riveistä poistuneisiin pelimiehiin. Maajoukkueringin pelaajia Kemistä löytyy edelleen, vaikka Tuukka Pikkarainen ja Ville Uimaniemi jäivätkin ulos tammikuun lopun MM-karsintaturnauksesta. Heidän lisäkseen huomio kiinnittynee Lari Honkaseen, joka on pidellyt maaliltaan käsin joukkuetta pystyssä moneen otteeseen. Ikoninen Keijo Huusko sen sijaan ei keskiviikkona Monnarilla paini, korttitili kun on täynnä. Kiinnostava lisä Kemin joukkueessa on lauantaina debytoinut espanjalaisvahvistus, pohjapelaaja Antonio Jesús Ruiz ”Owen” García.

newton-2018-19.jpgSyyskierroksella Dynamo haki Kemistä 0–5-voiton, jonka ratkaisivat vahva toinen puolisko ja illan hahmo Jani Korpela. Sittemmin punamustat ovat vahvistuneet ilmiömäisellä Newton Juniorilla (oik.), jossa Honkasen johtamalla puolustuksella riittää pitelemistä. Mutta takki auki ei voi ennakkosuosikki kotipeliinkään lähteä, sen verran sitkeä ryhmä on vastassa.

KaDy vs. FC Kemi kautta aikojen (Futsal-Liiga, Futsal Cup):

7 voittoa, 1 tappio (maaliero 25–9)

Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.