11.12.2018 KaDy panostaa kuormituksen seurantaan kaudella 2018-2019
31.7.2019 11:20 Uutiset / Jaoston pääsivusto

KaDy panostaa kuormituksen seurantaan kaudella 2018-2019

11.12.2018 16:00

KaDy_Quanter.jpg

Kampuksen Dynamo panostaa kuormituksen seurantaan kaudella 2018-2019

Kampuksen Dynamo on kaudelle 2018-2019 panostanut huomattavissa määrin pelaajien kuormituksen seurantaan. Merkittävänä osana tätä toimintaa KaDy on tehnyt sopimuksen suomalaisen urheiluteknologia- ja analytiikkayritys Kvantia Oy:n kanssa. Sopimuksen myötä KaDy on ottanut käyttöön Kvantian kehittelemän Quanter-sovelluksen osana pelaajamonitorointiaan.

Quanter auttaa valmentajia ja pelaajia tarkkailemaan suoritusten aiheuttamaa rasitusta ja niistä palautumista. Tietoa hyödynnetään suorituskyvyn optimoinnissa sekä loukkaantumisten ja

Quanter-sovellus kerää pelaajilta ja valmennukselta päivittäin tietoa harjoittelusta ja palautumisesta sekä analysoi sitä automaattisesti innovatiivista luokittelualgoritmia käyttäen. Quanterin menetelmä perustuu huipputason urheilutieteelliseen tutkimukseen . Quanter-palvelun tavoitteena on tukea suoraan reaaliajassa pelaajien ja valmentajien päätöksentekoa. Sitä käytetään aikuis- ja juniorijoukkueissa tällä hetkellä Suomessa, Ruotsissa, Virossa, Italiassa ja Espanjassa.

Quanter täydentää KaDyn palautumisen- ja kuormitusseurantakokonaisuutta, johon jo entuudestaan kuuluu Firstbeat Sports- järjestelmä.

Kampuksen Dynamon kapteenina toimiva Mikko Kytölä näkee yhteistyötä merkittäviä hyötyjä pelaajille:

Pelaajan näkökulmasta Quanter on loistava lisä harjoittelumme seurantaan. Sen avulla pelaaja voi helposti kommunikoida subjektiivisia tuntemuksiaan, ja valmennuskin saa kätevästi tiedon mahdollisista suoritusta heikentävistä tekijöistä kuten loukkaantumisista, sairasteluista tai liiallisesta kuormituksesta. Samalla Quanter tavallaan myös ohjaa pelaajia urheilullisen elämäntapaan "muistuttamalla" toistuvasti urheilijalle tärkeistä arjen pilareista kuten uni, ravinto ja nesteytys.

Päävalmentaja Vasko Vujovic pitää sopimusta Kvantian kanssa askeleena kohti ammattimaisuutta:

Viime vuoden mestaruuden jälkeen on tärkeää, että emme seurana pysähdy, vaan jatkamme jatkuvasti toimintamme kehittämistä. Pelaajien seurannan kehittäminen on oleellinen osa pyrkimystämme kohti korkeampaa ammattimaisuutta. Quanter antaa meille helposti ymmärrettävää tietoa pelaajien palautumisesta. Koska meillä on korkea vaatimustaso harjoittelussamme ja ottelutahti on epäsäännöllinen, on tärkeää, että saamme kuormitettua pelaajiamme oikein. Kuormittamalla pelaajiamme oikein vältymme turhilta loukkaantumisilta. Quanteria on helppo käyttää ja se tekee meidän päätöstenteostamme nopeaa ja helppoa.

Kvantia Oy:n toimitusjohtaja Edward Finch kommentoi sopimusta seuraavasti:

Futsal on kasvava laji, jolla on suuri kehityspotentiaali Suomessa. KaDyn toiminta osoittaa vahvaa kunnianhimoisuutta ja ammattimaista lähestymistä toimintaan. Olemme innoissamme päästessämme työskentelemään suomalaisen futsalin edelläkävijän kanssa. Luotamme vahvasti siihen, että pystymme yhteistyössä kehittämään reaktiivisen dataan perustuvan valmennusprosessin KaDyn kanssa.. Yleisemmin toivomme laajentavamme metodimme käyttöä laajemmin suomalaiseen futsaliin samalla nostaen toiminnan vaatimustasoa. KaDyllä on nyt etu edelläkävijänä, koska joukkue on jo kerännyt kuukausien edestä dataa ja valmiit toimintamallit sen hyödyntämiseen. Muiden joukkueiden huomatessa, että systemaattinen datan keruu, analysointi ja päätöksenteko ei välttämättä vaadi suurta osaa valmennustiimin ajasta, suomalainen futsal ottaa tärkeän askeleen eteenpäin omassa kehittymisessään.

Lisätietoja Quanterista Edward Finch’iltä:

Edward Finch

+358 (0)44 550 7414

edward.finch@kvantia.com


   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Syyskuu   »
Kategoriat