16.11.2018	ENNAKKO: Sunnuntaina PeePeen vieraaksi
SeuraJulkaistu: 31.07.2019 00.00

16.11.2018 ENNAKKO: Sunnuntaina PeePeen vieraaksi

16.11.2018

Futsal-Liigaa:
PP-70 – Kampuksen Dynamo

PP-70-Tampere-logo.gifkady-logo300px.png

Sunnuntaina 18.11. klo 15.00
Tesoman urheiluhalli, Tampere

PP-70 sekä kuuluu että ei kuulu KaDy-yhteisön vanhoihin tuttuihin: vuonna 2014 liigaan noussut joukkue ei ole vielä yltänyt pleijarisarjoihin, joten keskinäisiä otteluita on suhteellisen vähän; toisaalta ”PeePee” on koulinut liigatason pelaajiksi KaDyyn sittemmin siirtyneet Joona Valkaman, Tero Intalan ja Sergei Korsunovin. Tamperelaisten penkin päässä istuu niin ikään tuttu hahmo, KaDyn ex-maalivahti Henri ”Enrico” Hytönen.

KaDy-PP-70-25.11.2017_Sege-vetaa.jpg

Sergei Korsunov (edessä) ja Tero Intala (taustalla) entistä seuraansa kurittamassa kaudella 2017-18.

Taannoin raketin lailla liigaan noussut PP-70 on vakiintunut pudotuspeleistä taistelevaksi joukkueeksi. Vaikka kolme tärkeää pelaajaa on siirtynyt Jyväskylään, pitkään yhdessä pelannut runko on tallella. Joukkueen mukana koko liigataipaleen aikana ollutta Matias Hovia kannattaa seurata: viime kaudella Hovi teki 16 tehopistettä. Toinen vahva pivot-pelaaja Vili-Atte Mäkinen on päässyt tällä kaudella maalaamaan Hovin tavoin kolmesti, samoin kuin Jerry Sipilä ja ex-Sievi Riku Partala.

Tamperelaiset ovat kairanneet kahdesta viimeisestä ottelusta kaksi pistettä molemmista: Tervareita vastaan joukkue voitti viiden minuutin jatkoajan lukemin 3–0, edellisenä päivänä mentiin Kemiä vastaan aina pilkkukisaan. Loput plakkariin kerätyt pisteet ovatkin sitten kolmannelta häntäpään joukkueelta PJK:lta. Sarjan ylemmän puoliskon joukkueista PP on kohdannut GFT:n, Mad Maxin ja SoVon (ja hävinnyt niille). Kun Tampereen derbykin pelataan joulukuussa, PP:llä on melkoisen haastava loppuvuosi edessään, mutta toki edelleen mahdollisuus hakea ensimmäistä pleijaripaikkaansa. Historian ensimmäinen voitto sarjakärki Dynamosta olisi epäilemättä mieluisa askel tässä.

KaDy-PP-70-25.11.2017_Arash.jpg

"Ara" Muridiyazd ja Länsi-Tampereen ylpeys.

KaDy kärsi edellisessä ottelussaan kauden ensimmäiset pistemenetykset, kun Sievi oli pilkkukisassa parempi. Sarjan kärki on leveä, mutta jyväskyläläisillä on varsin mainio asema, joskin syyskierroksen otteluista vielä mm. GFT- ja SoVo-kohtaamiset ovat vielä kokematta.

Dynamon tehopörssin ykkönen (ja tätä kirjoitettaessa koko sarjan vitonen) on kapteeni Mikko Kytölä (4+11), joka on syöttänyt osimoilleen kolmanneksen KaDyn maaleista, ja Jani Korpela (5+6) ja Kristijan Radin (4+4) säestävät hyvin. Kesken kauden mukaan tullut Newton de Souza Queiroz Jr on päässyt ”ihan ok” -tasolla mukaan: neljä ottelua ja tehot 8+1.

”Mister” Vasko Vujović on peluuttanut edelleen maajoukkuetason avainpelaajia isoilla minuuteilla, mutta ”Sege” Korsunovin ohella toisetkin ex-PeePeet Tero Intala ja Joona Valkama ovat liigavauhtiin päässeet. Jo pari maalia iskenyt ”Terdelli” Intala on kuitenkin ollut muutaman ottelun sivussa. Tesoman sunnuntai-illassa nähdään, pääsevätkö nämä omat koirat puremaan ja pussittamaan palloa PP-nuottaan.

Ottelu on katsottavissa Futsal-Liiga.tv:ssä.

KaDy vs. PP-70 kautta aikain (Futsal-Liiga, Futsal Cup):

10 ottelua, 10 voittoa (maaliero 62–13)

Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.