27.10.2018	KaDyn maajoukkuepelaajat tulessa - Tanska kaatui trillerissä Monnarilla
SeuraJulkaistu: 31.07.2019 00.00

27.10.2018 KaDyn maajoukkuepelaajat tulessa - Tanska kaatui trillerissä Monnarilla

27.10.2018

Suomen miesten futsalmaajoukkue pelaa viikonloppuna kolme kovatasoista harjoitusottelua Jyväskylässä neljän maan turnauksessa Monitoimitalolla. KaDyn joukkueesta mukana ovat Juha-Matti Savolainen, Sergei Korsunov, Mikko Kytölä ja Jani Korpela.

Perjantaina Suomi kohtasi Euroopan ranking-ykkösen Venäjän, joka oli sinivalkoisille vielä liian kova haaste. Itänaapuri vei ottelun nimiinsä lukemin 5-2, vaikka Suomi saikin toisella jaksolla paremmin juonesta kiinni ja pääsi iskemään kaksi kavennusosumaa. Suomen maaleista vastasivat KaDyn Mikko Kytölä ja Leijona Futsalin Juhana Jyrkiäinen.

Venäjää vastaan KaDyn Korpela (vas.) Kytölä ja Korsunov joutuivat taistelemaan hikisen iltapuhteen.

- Pelikovuudessamme oli toivomisen varaa ja toiselle jaksolle mietittiin, että tullaan lujempaa. Jakso olikin paljon parempi, Mikko Kytölä tiivisti perjantai-illan annin.

Lauantaina Suomella oli vastassa rumasti Tšekiltä kuokkaan avausottelussa ottanut Tanska. Euroopan rankingin 11. Tšekki vei juutteja perjantaina kuin kuoriämpäriä pitkin Monnarin parkettia ja voittolukemiksi kirjattiin 9-0.

Tanskaa vastaan kentällä nähtiin KaDy-pelaajien muodostaman ykkösnelikon lisäksi myös muun muassa FC Kemin nuoret Ville Uimaniemi ja Tuukka Pikkarainen. Ilveksen Antti Teittinenpuolestaan vietti juhlaottelua, sillä miehelle kertyi Tanska-pelissä sadas maaottelu Suomen sotisovassa.

Tässä kuvassa paljon nyky- ja ex-kadylaisia. VAMOS & FORZA!

Perjantaisesta rökäletappiosta sisuuntunut Tanska laittoikin Suomen ahtaalle heti alkuminuuteilla. Adam Fogt kuritti valkonuttuja survomalla jo rapian minuutin pelin jälkeen tolppaan osuneen laukauksen sinivalkoisten rysään aivan Antti Koivumäen edestä. Suomen tehottomuus ja pieni uneliaisuus kostautui jälleen kuudennen peliminuutin tienoilla, kun Kevin Jørgensen pamautti sivurajan tuntumasta laukomansa vapaapotkun muurin ohi Koivumäen selän taakse.

Suomi ryhdistäytyikin jakson puolivälin jälkeen ja kapteeni Panu Autiosai kunnian pistää vapaapotkusta 1-2-kavennuksen aivan Tanskan pesän ylärysään. Kova veto pamahti takaraudasta takaisin kentälle ja juuttilauma protestoikin pallon käyneen vain ylärimassa, mutta erotuomari vei pallon keskipisteelle.

Suomi nosti selkeästi tempoa ensimmäisen jakson edetessä ja aivan loppuminuuteilla Sergei Korsunov tälläsi vaparista ottelun tasalukemiin 2-2. Maali oli kuin toisinto Aution maalista ja pallo kilahti samaan takarautaan Tanskan katiskassa.

Suomi-Tanska-27.10.2018-SEGE.jpgSergei Korsunov tälläsi pallon vaparista Tanskan maalin yläpeltiin.

- Semmonen hyvä ryhtiliike meillä siinä. Alku oli surkea, kun päästettiin kaveri kahden maalin johtoon, mutta meidän taso riitti kuitenkin voittoon Tanskan kaltaista joukkuetta vastaan. Onneksi meidän rutiini riittää, kun luotetaan siihen omaan perustekemiseen ja silloin se tulos sitten tulee sieltä, kaksi maalia ottelussa tuutannut Autio analysoi.

Toisella jaksolla puntit hieman tasoittuivat ja Suomi joutui järkevöittämään peliään ottaessaan heti alkuminuuteilla nopeassa tahdissa kolme rikettä.

Ratkaisu nähtiin vihdoin erän puolessa välissä kun Autio pommitti illan toisen kihauksensa sisään Jarmo Junnon kanssa juonimastaan vaparista. Suomelle siten toisesta turnauksen ottelustaan makea voitto lukemin 3-2.

KaDyn Korsunov oli tyytyväinen vaparimaaliinsa.

- Oli kyllä hienoa tehdä kotikentällä maali, Korsunov hymyili taiston tauottua.

- Siinä käytiin ennen peliä läpi, että veskari menee maihin ja en tiedä tekikö siinä joku hyvän maskin, mutta siihen tuli semmonen hyvä reikä ja sinne upposi, kolmannen maajoukkuemaalinsa tehnyt Dynamo-pelaaja kertasi.

Jani Korpelan mielestä Tanska nosti paljon tasoaan Tshekki-pelistään.

- Nämä Tanska-matsit tuppaa olemaan aina tällaista tiukkaa vääntöä. Tulevat kovaa tilanteisiin ja pallo liikkui nyt heillä paljon paremmin kuin eilisessä Tšekki-pelissä. Vähän sellaiset kaksijakoiset fiilikset jäi. Välillä me pystyimme pelaamaan vahvuuksillamme ja välillä Tanska piti meitä purjeessa, Korpela pohti.

Suomi-Tanska-27.10.2018-LOOPPI.jpgMikko Kytölä (nr. 9) on pistänyt juuri luupin Jani Korpelalle, joka on tälläämässä palloa sydämensä kyllyydestä. Italian Serie A2-sarjan Mantovassa tätä nykyä pelaava Jukka Kytölä (nr. 6) pitää juuttia aisoissa vedon tieltä.

Sunnuntaina Suomi kohtaa turnauksen päätösottelussa Tšekin Monitoimitalolla kello 17 alkavassa ottelussa.

- Tšekki tulee olemaan samantasoinen vastustaja kuin mitä Venäjä oli. Näitä pelejä varten me treenataan ja näitä kovimpia pelejä odottaa pelaajana eniten. Myös Tanska oli kova vastus, mutta se ei ole yhtä rutinoinut joukkue kuin mitä Venäjä ja Tšekki on. Odotetaan kyllä innolla tätä peliä, KaDy-kapteeni Mikko Kytölä hahmotti sunnuntai-illan koitosta.

Kaikki artikkelin kuvat Lebbiz Productions.