29.08.2018 ENNAKKO: KaDy futsalin Mestarien Liigan karsinnassa Itävallassa
30.7.2019 15:06 Uutiset / Jaoston pääsivusto

KaDy futsalin Mestarien Liigan karsinnassa Itävallassa

29.08.2018

KaDy aloittaa keskiviikkoiltana seurahistoriansa ensimmäisen taipaleen futsalin Mestarien liigassa eli UEFA Futsal Champions Leaguessa. Samassa Preliminary Roundin karsintalohkossa Itävallan Wiener Neustadtissa Dynamon kanssa pelaavat Itävallan mestari 1. FC Allstars Wiener Neustadt, Norjan mestari Sandefjord Futsal ja Andorran mestari FC Encamp. Vain lohkovoittaja etenee neljän turnauspäivän päätteeksi jatkoon 32 joukkueen Main Roundille.

(Kaikki kellonajat tässä ennakossa ovat Suomen aikaa. Itävallassa kello on tunnin jäljessä Suomea.)

nikola-ja-kajuk-CL-Austria-2018-8-28.jpg

Nikola Vidaković ja Jukka Kytölä hiovat otteitaan kuntoon viimeistelevissä treeneissä Wiener Neustadtissa.

UEFA:n Mestarien Liigan historiaa ja nykypäivää

Futsalin seurajoukkueiden Euroopan mestaruudesta on pelattu vuodesta 1984 saakka. Vuonna 2001 UEFA virallisti turnauksen Mestarien Cupiksi (UEFA Futsal Cup) ja vuodesta 2018 alkaen kilpailu kulkee jalkapallon puolelta tutulla brändillä, Champions Leaguen nimellä.

Ilman aiempia omia ranking-pisteitä matkaan lähtevä KaDy aloittaa turnauksen karsintakierrokselta (Preliminary Round). Varsinaisessa lohkovaiheessa (Main Round) on 32 joukkuetta. Näistä 23 paikkaa on jaettu suoraan Euroopan ranking-listan kärkimaille, joten yhdeksän paikkaa on jaossa Preliminary Roundin yhdeksän karsintalohkon voittajille.

Lokakuussa pelattavalta Main Roundilta pääsee 16 joukkuetta marraskuun Elite Roundille, josta neljän lohkon voittajat etenevät huhtikuussa 2019 pelattaviin välieriin.

Kilpailun formaatti on nimenmuutoksesta huolimatta pysynyt lähes samana. Taival huipulle vaikeutuu hieman, sillä aiemmin UEFA Futsal Cupiin oli pääsy vain jokaisen jäsenmaan hallitsevalla mestarilla. Nyt uudistuneessa kilpailussa neljä Euroopan futsal-rankingissa parasta maata (Espanja, Venäjä, Portugali, Kazakstan) saavat ilmoittaa mukaan kaksi joukkuetta. Euroopan mestaruutta puolustaa lajin jättiläinen Inter Movistar FS Madridista.

KaDyn karsintalohko B, Wiener Neustadt

KaDy arvottiin heinäkuussa karsintalohkoon B, joka pelataan Itävallassa, Wiener Neustadtissa. KaDy haki myös lohkon isännyyttä UEFA:lta, mutta tällä kertaa hakemus ei tärpännyt. Lohko alkaa keskiviikkona klo 19.00 Norjan mestari Sandefjord Futsalin ja Andorran mestari Encampin välisellä mittelöllä.

KaDyn ottelut pelataan seuraavasti (Suomen aikaa):

ke 29.8. klo 21.30 1. FC Allstars Wiener Neustadt (AUT) – KaDy (FIN)

to 30.8. klo 19.00 KaDy (FIN) – Sandefjord (NOR)

la 1.9. klo 19.00 FC Encamp (AND) – KaDy (FIN)

Kaikkien otteluiden areenana on Sporthalle Neue Mittelschule Wr. Neustadt. Perjantai 31.8. on välipäivä.

Otteluiden livestriimit tulevat järjestävän seuran mukaan facebook-sivulle Futsal in Österreich. (EDIT. Uusimman tiedon mukaan UEFA kieltää livestriimaamisen sopimusteknisistä syistä.)

UEFA:n sivustolla on virallinen liveseuranta ja tulospalvelu.

bimbo-komik-CL-Austria-2018-8-28.jpg

Jani Korpela ja Mikko Kytölä Wiener Neustadtissa.

Lohkon joukkueista

LOGO-allstars.jpgItävaltalainen isäntäjoukkue 1. FC Murexin Allstars Wiener Neustadt on kolmatta kertaa futsalin Mestarien Cupissa. Isäntien pelaajistossa on edustettuna laaja kansallisuuksien kirjo; erityisesti Balkanin maista on useita pelaajia. Itävallan futsal on Suomea muutaman askelen perässä, joten KaDy lähtee avausotteluun ennakkosuosikkina matkarasituksesta huolimatta.

LOGO-Sandefjord.jpgNorjan mestari Sandefjord on ennakkokatsannossa KaDyn vaikein vastustaja. Norjalainen futsal on hieman Suomea jäljessä, mutta Sandefjordilla on aiempaa kokemusta Mestarien Cupista kahden vuoden takaa karsintakierrokselta. Tuolloin norjalaiset pelasivat kolme tasapeliä ja karsiutuivat jatkosta. KaDy ja Sandefjord eivät ole kohdanneet aiemmin edes Nordic Champions Cupissa.

LOGO-Encamp.jpgAiemmin peräti 11 kertaa UEFA Futsal Cupissa maansa mestareina esiintyneistä andorralaisista ennakkotietoa on niukalti, mutta joukkueen varmasti kuuluisin pelaaja on jalkapallosta futsaliin siirtynyt 36-vuotias argentiinalainen Javier Saviola.Jalkapallourallaan Saviola pelasi mm. Real Madridissa, Barcelonassa ja Argentiinan maajoukkueessa. KaDy kohtaa FC Encampin vasta päätöspäivänä, lauantaina.

LOGO-KaDy.jpgKaDy on matkannut Itävaltaan päävalmentaja Vasko Vujovićin valitsemalla 10 kenttäpelaajan ja kahden maalivahdin rosterilla ja täydellä taustadelegaatiolla. Sopimuspelaajien lisäksi mukana joukkuetta vahvistamassa on vielä tämän viikon Jukka Kytölä, joka siirtyy välittömästi turnauksen jälkeen Italiaan ammattilaiseksi.

Kisakoneessa on myös viikko sitten jatkosopimuksen solminut maalivahti-ikoni Niila-Ville Laitinen. Tanskan PM-turnauksessa mukana olleet Dynamon nuorimmat sopimuspelaajat eivät ole matkassa. Viime kauden mestarijoukkueesta poissa ovat mm. maajoukkuepelaajat Miika Hosio ja Markus Rautiainen (lähtöuutinen myöhemmin). KaDy pääsee avausotteluun ilman loukkaantumishuolia tai pelikieltoja.

Päävalmentaja Vujovićin mietteitä Mestarien liigan avauksen alla:

”Taistelimme kovasti viime vuonna voittaaksemme Suomen mestaruuden ja päästäksemme ensimmäistä kertaa Mestarien Liigaan. Nyt olemme viimein täällä ja aiomme nauttia joka hetkestä.”

vasko-CL-Austria-2018-8-28.jpg

KaDy-luotsi Vujović haluaa joukkueensa nauttivan Mestarien liigan otteluistaan.

”Jos keskittymisemme herpaantuu yhdessäkään pelissä, saatamme joutua maksamaan kalliisti. Emme ole vielä lyhyen pre-seasonin jäljiltä lähellekään valmiita, mutta tavoitteenamme on ainoastaan kolme voittoa ja jatkopaikka.”

”Joukkueessa on tapahtunut muutoksia: olemme menettäneet muutaman pelaajan ja tilalle on tullut uusia. Tilanne ei ole paras mahdollinen. Laatua joukkueessa on riittävästi, mutta yhteenhioutuminen ottaa aikansa”, Vujović pohtii KaDy Futsalin julkaisemalla ennakkovideolla.

Mukana olevien pelaajien ja päävalmentaja Vujovićin haastattelut turnauksen alla:

Osa 1: M. Kytölä, Radin ja Vidaković
Osa 2: Korsunov, Intala ja Valkama
Osa 3: Laitinen ja Savolainen
Osa 4: Muridiyazd ja Takala
Osa 5: J. Kytölä ja Korpela
Osa 6: Vujović


   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Syyskuu   »
Kategoriat