09.08.2018 Sopimusuutisia: liigakokemusta ja nuoria lupauksia
30.7.2019 14:54 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Sopimusuutisia: liigakokemusta ja nuoria lupauksia

09.08.2018

Dynamon sopimusuutiset jatkuvat. Balkanilaisvahvistusten jälkeen vuorossa on suomalaisväriä ja uusia nimiä – liigakokemusta ja nuorta intoa.

Pendolino kulkee Jyväskylän ja Tampereen väliä mukavaan tahtiin ja kuljettaa myös futsal-osaamista. KaDy on saanut kovan luokan pelaajia niin Ilveksestä (Jani Korpela) kuin PP-70:stäkin (Tero Intala, Sergei Korsunov). Uusin tulija on pitkän linjan PeePee-hahmo Joona-Petteri Valkama (s. 1990). Länsitamperelaisten kapteenistoon kuulunut Valkama on siis ”Segen” ja ”Terdellin” pitkäaikainen pelikaveri aina alasarjoista saakka.

Kokeneen Valkaman lisäksi sopimukset on rustattu KaDy U21 -joukkueen Hermanni Hoppulalle (s. 1998) sekä LPK:sta siirtyneille maalivahti Tuomas Heikkilälle (s. 1998) ja Suonenjoen kasvatti Verneri Salpakarille (s. 2001)

***

Nettitoimitus kaappasi nelikon haastatteluun kesken Tanskan-matkan pakkailun – kaikki ovat KaDyn rosterissa Nordic Futsal Championship -turnauksessa.

Joona Valkama, tervetuloa KaDyyn! Olet jonkun kerran venyttänyt KaDy-verkkoja PP-paidassa. Kerrohan futsal-taustastasi ja siirtymisestä Dynamoon.

– PP-70 on ollut seurani futsalin puolella aina sieltä vitosdivarista saakka, muutamia välivuosia lukuunottamatta. Kaikki PP:n liigakaudet olen ollut mukana. Tänä kesänä olin myös opiskelijoiden EM-kisoissa pelaamassa kovia pelejä.

– Päätöstä Dynamoon siirtymisestä joutui toki pohtimaan pitkään, eikä se ollut helppo, mutta parempi katsoa kuin katua. KaDyssa on hyvät puitteet ja mahdollisuudet kehittyä pelaajana.

valkma-varjostaa-rinnetta.jpg

PP-70:n Valkama varjostaa Juho Rinnettä harjoitusottelussa ennen kauden 201718 alkua.

Miltä alkava kausi ja siihen valmistautuminen näyttävät?

– Treeneissä on menty kovaa, niin kuin ajattelinkin ennen rinkiin liittymistä. Joukkue on ottanut hyvin mukaan, mikä helpottaa omaa tekemistä, sillä uusia asioita on paljon opittavana. Yritetään pitää mieli virkeänä ja jalka raikkaana, niin eiköhän tästä hyvä tule.

– Joukkueena ei varmasti muuta tavoitetta voi olla kuin mestaruuden puolustaminen ja Champions Leaguessa pitkälle eteneminen. Niiden eteen tehdään joka päivä töitä parhaalla mahdollisella tavalla, jotta keväällä nostellaan pyttyä. Siinä sivussa varmasti omakin pelaaminen kehittyy ja vastuu kasvaa omien otteiden johdosta.

Tuomas Heikkilä, jyväskyläläisyleisö on nähnyt sinut maalipuiden välissä LPK:n peleissä. Millaiselta taustalta olet ponnistanut?

– Kauhajoella tuli junnuna pelattua futisjoukkueen kanssa talvisin futsalia, mutta se oli ennemmänkin futista liikuntasalissa, kun ei oikein ollut ketään, joka olisi osannut valmentaa kunnollla futsalia. Opiskelut toivat Jyväskylään, ensin yhdeksi kaudeksi Ykköseen LPK:n kanssa ja nyt KaDyyn. Dynamon mukana olen treenannut jo tammikuusta alkaen.

Verneri Salpakari, sinullakin on jo kokemusta valtakunnallisesta sarjasta. Lisäksi olet eräiden KaDy-ikonien tavoin aloitellut palloilun Suonenjoella. Millainen futsal-taustasi on?

Futsal-urani miesten tasolla lähti käyntiin kaudella 2016–2017 Varkaudessa Hukka-Pallon riveistä. Tämän kauden jälkeen nousin tasoa korkeammalle LPK:n rosteriin, joka olikin jo jonkinlainen haaste. Nyt olen raivannut tieni Suomen korkeimmalle tasolle huippupelaajien ja -valmennuksen alaiseksi, ja on ilo päästä KaDyn joukkueen sisään!

– Kaikki kuitenkin alkoi Suonenjoen Pallon riveistä, kun olin viisivuotias. Tämän jälkeen olen pelannut jalkapalloa WJK:n, Savon Pallon ja Mikkelin Kissojen kanssa. Nyt on taas uusien haasteiden aika, muutto pois kotoa ja täysipainoinen harjoittelu futsalin parissa Kampuksen Dynamon ringissä! Luvassa on kovaa treeniä, joten kehitystä olisi odotettavissa!

– Taso joukkueessa on kova, joten tavoitteekseni voin asettaa, että saisin liigadebyytin tehtyä ja kehittyisin pelaajana. Ja joukkueen odotukset liigassa ovatkin korkealla.

hermanni-hoppula.jpgHermanni (oik.), olet pelannut jo jonkin aikaa KaDy-paidassa. Millainen tie se on ollut?

– Hyvät ja opettavaiset kokemukset on ollut, ja futsal on tuntunut sopivan itselleni lajina paremmin kuin futis, jota pelasin aiemmin. KaDy U21:n kanssa lähdettiin ihan nollasta liikkeelle kolme kautta sitten, eikä suurin osa ollut pelannut koskaan toistensa kanssa, mutta siitä alettiin porukalla rakentaa. Alkuun ottelut päättyivät rumin lukemin, mutta jaksettiin treenata ahkerasti yhdessä. Joka kausi kehityttiinkin paljon ja omalta osaltakin kehitys oli hyvää, sain paljon vastuuta ja toimia kapteeninakin. Siinä sitä alkoi miettiä, että voisi minullakin rahkeet riittää vielä kovemmalle tasolle, jos treenaa ahkerasti.

Kiitokset uusille dynamolaisille, ja onnea Tanskan-matkalle!

Kampuksen Dynamon pelaajasopimukset 9.8.2018 mennessä:

Juha-Matti Savolainen (mv)
Tuomas Heikkilä (mv)
Hermanni Hoppula

Tero Intala
Jani Korpela
Sergei Korsunov
Mikko Kytölä
Arash Muridiyazd

Mikko Takala
Kristijan Radin
Verneri Salpakari
Joona-Petteri Valkama

Nikola Vidaković

KaDy pelaa 10.–12.8. Tanskassa Nordic Futsal Championship -turnauksessa.

Uefa Futsal Champions Leaguen Preliminary Round -kierros pelataan 28.8.–2.9.2018 Itävallassa.

Futsal-Liiga alkaa 29.9.2018.


   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Marraskuu   »
Kategoriat