25.04.2018 ENNAKKO: kohti Iittalaa ja toista finaalia
30.7.2019 12:15 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Kohti Iittalaa ja toista finaalia

25.04.2018

Futsal-Liigan 2. finaali (paras viidestä)

Leijona Futsal – Kampuksen Dynamo

leijona_logo.jpgkady-logo300px.png

Iittala-halli, Hämeenlinna

ke 25.4.2018 klo 18:15

Yle TV2 ja Yle Areena klo 18.00

Facebook-tapahtuma

Liput:

VIP-Liput 20 €, Norm. Liput 15 € / 10 €

Lisätietoa ottelun lipunmyynnistä

Futsal-liigan finaalisarja pääsee toiselle etapilleen keskiviikkoiltana: on haastaja Leijona Futsalin vuoro isännöidä ennakkosuosikki Kampuksen Dynamoa Hämeenlinnan Iittalassa. Toisella voitolla jyväskyläläiset laittaisivat Leijonan veitsi kurkulle koko loppusarjan ajaksi ja ottaisivat aimo askelen kohti ensimmäistä Suomen mestaruuttaan. Kotivoitolla Leijona puolestaan tasoittaisi puntit ja saisi varmuudella finaalisarjaan vielä toisen kotiottelun vapunaatoksi.

LeiF-KaDy-23.4.2017-milojevic.jpg

Maanantain avausottelussa KaDy teki vakuuttavaa jälkeä ja jätti akaalaiset vailla mahdollisuuksia toisen puoliajan myllytyksessä. Ensimmäisen puoliajan jälkeen lukemat olivat jokseenkin pelin kulun mukaisesti 3–2 punamustille, mutta toisella puoliajalla ei valkopaitaisesta Leijonasta ollut haastajaksi. Loppulukemat kirjattiin finaalien historian mittapuulla harvinaisen levein 8–3-numeroin.

Keskiviikkona Futsal-Liigan historiaan kirjataan uusi otteluareena, kun Toijalan ”Monarilla” lähes kaikki kotiottelunsa tähän asti pelannut Leijona vie sarjan maakuntarajan eteläpuolelle, Hämeenlinnan Iittala-halliin. Syksyllä 2014 LeiF pelasi tv-ottelun kertaalleen naapurikaupunki Hämeenlinnassa, tuolloin kuitenkin Elenia-areenassa.

Eleniaa veikkailtiin tämänkeväiseksikin finaalihalliksi Tampereen Kaupin, Valkeakosken Apian ja Pirkkalan vapaa-aikakeskuksen ohella, mutta Toijalaa lähin vaihtoehto Iittala vei voiton. Ylen standardien mukainen suora televisiointi sieltä toki onnistuu, mutta katsomokapasiteetin riittävyys on pienoinen arvoitus – etenkin jos Leijona venyttää sarjan neljänteen finaaliin vapunaatolle.

KaDy-Leif-27.11.-komik-milojevic.jpg

Dynamo-leiri kääntää nokan Ysitielle kohti Pirkanmaata kolmannen kerran näissä pudotuspeleissä levollisin mielin, Valkeakosken- ja Tampereen-vierailut tuoreessa muistissa. Peli kulkee, lähes kaikki pelaajat ovat terveitä eikä pelikieltojakaan ole vielä edes yhden varoituksen päässä. Leijona Futsalin hyökkäysarsenaali osoittautui odotetun kimurantiksi puolustettavaksi Jyväskylässäkin. Vaikka KaDyn päästettyjen maalien keskiarvo tällä kaudella on ollut ennätyksellisen pieni (1,3/ottelu), Leijona onnistui ohittamaan Dynamo-puolustuksen jälleen kolmesti, vieläpä varsin eri tyylisillä osumilla.

Hätä ei kuitenkaan vallannut mieltä missään vaiheessa, koska Dynamon hyökkäyspeli oli pari pykälää haastajia edellä. Punamustat osuivat monipuolisesti nopeista vastahyökkäyksistä, pallonhallintahyökkäyksistä ja erikoistilanteita, kirsikkana kakussa Jani Korpelan puttaus tyhjään maaliin alivoimalla. Kupletin juoni pudotuspeleissä on ollut: Korpela, Maagi Hosio ja Jukka Kytölä latovat suurimmat tehot, muut rakentelevat ja säestävät taustalla. Tulosta on syntynyt. Viimeisestä 23 ottelusta voittoja on tullut ällistyttävät 22. Onko edes mahdollista, että Leijona onnistuisi vääntämään sarjassa kolme voittoa, joista vähintään yhden Jyväskylässä?

Vastaus on yksiselitteinen kyllä: sen verran vakuuttava ja vaarallinen nippu akaalaisilla on kasassa, etteivät he vielä ole viimeistä sanaansa sanoneet. Huippukautta pelaava Petri Grönholm on aina kentällä ollessaan vaikea vartioitava, Jussi Nyström ja Dušan Milojević ovat joka kerta vaarallisia vetojalan heilahtaessa. Myös Miikka Hurme ja Mika Jussila pystyvät kääntämään otteluita ratkaisuillaan.

Kuten KaDyfutsal.netin Suuressa Finaaliennakossa arveltiinkin, Leijonan onkin kehitettävä sarjan kuluessa nimenomaan puolustuspelaamistaan; hyökkäyksestä voittojen kaapiminen ei jää kiinni. Ja kuten Jyväskylän ottelu maanantaina tylysti näytti, Leijonan kollektiivinen puolustus ei onnistunut lainkaan tilkitsemään kriittisimpiä aukkoja ja syöttösuuntia, vaan Dynamon taiturit käyttivät tyhjän tilan ja nukahdukset todella tehokkaasti hyväkseen. Paria kauempaa lähtenyttä laukausta lukuun ottamatta KaDy pääsi nakuttelemaan osumansa laatupaikoista ilman kunnollista häirintää.

Sanomatta on selvää, ettei finaalisarjassa voi menestyä reikäisellä puolustuksella ja että Iittalassa nähdään tarkempi ja aggressiivisempi Leijona. Pelaaja-valmentaja Jovan Stankovićilla on varmasti takataskussaan uusia variaatioita.

(alemmat kuvat: Sami Virtanen; ylemmät kuvat KaDy Futsal)

KaDy-Leif-23.4.2018-BIMBO-kuvaajaSamiVirtanen.jpg

Iittalan ennestään outo muovimatto voi hidastaa Dynamon nopeaa, nyansseiltaan hiottua pallorallia ratkaisevien sekuntien murto-osien verran – olisiko siinä avain tasaiseen otteluun, jonka kumpi tahansa voi viedä nimiinsä? Toisaalta Iittala-halli ei ole kovin tuttu paikka kotijoukkueellekaan, joka pelaa leijonanosan kotiotteluistaan Toijalassa, parkettialustalla.

KaDyn kannattajien minibussi tuli arki-illan haastavasta kellonajasta huolimatta täyteen ja starttaa klo 14.30 Monnarin edestä. Iittalassa ja tv-ruudussa nähdään ja kuullaan siis punamustaa hulinaa! Viime hetken peruutuspaikkoja bussikyytiin voi kysellä tänään keskiviikkona Jana Toivaselta (ohjeet täällä).

Forza, Dynamo!

KaDy vs. Leijona Futsal / KylVe kautta aikain
(Liiga, Cup, Ykkönen):

21 ottelua; 15 voittoa, 6 tappiota (maaliero 110–68)

KaDy-Leif-23.4.2018-Tuuletysta-kuvaajaSamiVirtanen.jpg


   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Marraskuu   »
Kategoriat