01.04.2018 KaDyn nettitoimitus siirtyy nykyaikaan / tulevaisuuteen
30.7.2019 11:59 Uutiset / Jaoston pääsivusto

KaDyn nettitoimitus siirtyy nykyaikaan / tulevaisuuteen

01.04.2018

"Rapo-Robolla” ei ole sarkasmin tajua eikä käytöstapoja, joten pyydämme lehdistöltä, kannattajilta, vastustajilta ja vastustajien kannattajilta sekä luonnollisesti erotuomareilta kärsivällisyyttä ainakin alkavan viisivuotiskauden ajan.

* * *

Kampuksen Dynamon nettitoimitus on tuskaillut jo vuosia kasvavan työmäärän ja rajallisten henkilöstöresurssien kanssa.

KaDyn futsal- ja jalkapallojoukkueiden määrä on kasvanut progressiivisesti: viimeksi eilen perustettiin Dynamon FKKI50-ikänaisjoukkue ”Hirviö-Leidit”.

Ennakoitavien ja raportoitavien otteluiden määrä räjähtää käsiin: KaDyn naisten edustusjoukkue selviytyi eilisen liigakarsintavoittonsa myötä UEFA Women’s Futsal Relegation Battle Champions Leagueen.

Uusia haltuun otettavia sosiaalisia medioita ilmestyy kuin sieniä sateessa (tiesittekö, että KaDy Futsal on nyt myös Tinderissä?).

Onneksemme robotiikan ja automaation aika on jo täällä ja teknologinen kehitys huimaa. Ratkaisu Dynamon PR-taustojen pulaan löytyykin konenäkötekoälystä ja uudesta, beta-vaiheessa olevasta Rapo-robotista.

800px-Roboscribe_KUKA_Robotics.jpg

Jyväskylän yliopiston fysiikan laitoksen, liikuntabiologian laitoksen ja lingvistiikan laitoksen yhteistyössä kehittämä robotti seuraa, rekisteröi, tallentaa ja analysoi ottelutapahtumat kuten pelaajien liikkeet ja huudot, maalit ja läheltä piti -tilanteet, varoitukset ja puhuttelut sekä käsien käytön kontaktitilanteessa.

Suomen Akatemian huippuyksikkönä 2018–2023 toimivan lingvistiikan laitoksen post doc -tutkijaryhmän panos ”Rapo-Roban” toimintaan on selvä: sanoittaa kentällä nähdyt liikkeet ja tapahtumat koherenttiin tekstimuotoon. Lisäksi ”Roba” ottaa ja editoi huippuluokan automaattikamerallaan painokelpoisia valokuvia ottelutapahtumista.

Konenäkötekoäly ja ”2R” ovat vasta beta-vaiheessa, mutta masiina kirjoittaa jatkossa kaikki KaDyn ennakot, otteluraportit, lehdistötiedotteet, henkilökuvat, kolumnit ja some-päivitykset vapauttaen ihmistyövoimaa tähdellisempään, humaanimpaan puuhasteluun.

Konenäkökeinoäly ja tutkijaryhmien rakentama laitteisto tukee toistaiseksi vain englannin kieltä, mutta suomenkielisiin beta-juttuihin siirryttäneen jatkorahoitusvaiheessa mahdollisimman pian vuoden 2023 jälkeen.

Lisäksi ”Rapo-Robolla” ei ole sarkasmin tajua eikä käytöstapoja, joten pyydämme lehdistöltä, kannattajilta, vastustajilta ja vastustajien kannattajilta sekä luonnollisesti erotuomareilta kärsivällisyyttä ainakin alkavan viisivuotiskauden ajan. Tulevissa Rapo-Robotin versioissa näitäkin piirteitä pyritään luonnollisesti kehittämään.

Alla vielä lyhyt apusanasto siirtymävaiheeseen helpottamaan kannattajiemme ja seuraajiemme tulevaa luku-urakkaa:

KaDy

2R

kady-logo300px.png

800px-Roboscribe_KUKA_Robotics.jpg

Ave

Hello

Forza

Strength

Vamos

Let us go

AVANTI

Front

Komik

Cartoon

Maagi

Necromancer

Elävä Seinä

The Multi Purpose Sports Hall’s Living Wall

KaDy-Hirviö

Keidi Monster

#hirviönkevät

#monstersspring

semminkin kun

especially as


   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Syyskuu   »
Kategoriat