14.01.2018	RAPORTTI: Punamustaa ylivoimaa ja Hosion tehoja: KaDy jyräsi Mad Maxin
SeuraJulkaistu: 30.07.2019 00.00

14.01.2018 RAPORTTI: Punamustaa ylivoimaa ja Hosion tehoja: KaDy jyräsi Mad Maxin

14.01.2018

KaDy - Mad Max 7 - 0 (3 - 0)

la 13.1.2017 Jyväskylä, Monnari

Monnarin nälkäinen yleisö sai mitä halusi ja enemmänkin, kun se pääsi talvisena lauantai-iltapäivänä todistamaan peräti seitsemää maalia ja omaa nollapeliä. Maaleista neljässä oli tekijänä tai syöttäjänä paluun punamustaan paitaan tehnyt Miika Hosio, jonka KaDy-fanit toivottivat lämpimästi tervetulleeksi.

Dynamo-miehistöstä huokui ottelun alkuminuuteista lähtien paitsi voitonhimo myös levollisuus ja itseluottamus. Kotijoukkue otti komennon itselleen välittömästi ilman tunnusteluja, ja ensimmäinen maali syntyi jo ajassa 1.41 Jukka Kytölän napakasta alakulmavedosta, johon syötön tarjoili Monnarille vaivattomasti kotiutunut Hosio.

Seuraavaa maalia tarvitsi odottaa vain pari minuuttia. Nyt asialla olivat Kytölän veljekset: Mikko jatkoi Jukan nopeasti antaman sivurajapotkun tarkasti verkon perille.Mad Max ei tuntunut pääsevän peliin kiinni ollenkaan, ja pelaaja-valmentaja Alejandro Peris Mora komensi joukkueensa aikalisälle. Taktiikkatauluun piirrellyt kuviot piristivät Maxia hetkellisesti, ja se sai aikaan muutaman vaarallisen maalipaikan KaDy-veskari Juha-Matti Savolaisen kiusaksi. KaDy-MadMax-13.1.2018-Hosio-Peris-Mora.jpgAlejandro Peris Mora (Alex) ei saanut pysäytettyä Miika "Maagi" Hosion etenemistä.

Dynamo otti pelin hallinnan kuitenkin taas nopeasti itselleen, ja yhdeksännellä minuutilla Miika Hosio pääsi tuulettamaan kauden ensimmäistä kotimaaliaan. Siihen syötön tarjoili taas Jukka Kytölä kulmapotkusta. Ensimmäinen jakso ei Dynamon hallinnasta huolimatta tuottanut lisämaaleja, vaikka Mad Max pääsi juuri ennen taukoa tekemään pari hyvää yritystä ja laukomaan tolppaan.

Sen lähemmäksi Dynamo-maalia valkeakoskelaiset eivät koko ottelussa päässeet. Dynamo sen sijaan jyskytti maaleja toisella jaksolla vielä neljä. Toisen jakson alussa tehotilastojaan kaunistelivat taas kaksikko Hosio – J. Kytölä maalintekijänä ja syöttäjänä. Myös kakkoskenttä Ikonen-Kalliokoski-Korpela-Korsunov pelasi itsevarmasti, omintakeisesti ja viihdyttävästi. Se palkittiin 26. minuutilla, kun Jose Ikonen pamautti komeasti yläkulmaan Jesse Kalliokosken syötöstä kauden ensimmäisen osumansa. Lukemat olivat näin jo 5 – 0 Dynamolle. KaDy-MadMax-13.1.2018-Ikonen-Jesse-halaa.jpgJose Ikosen ja Jesse Kalliokosken yhteistyö tuotti näyttävän maalin.

Mad Maxin parhaana palkittu Alejandro Peris Mora eli Alex koki epäonnea, kun hän ohjasi Hosion syötön Mikko Kytölälle omaan maaliin. Sen jälkeen ”Maxit” ottivat aikalisän ja yrittivät loppupelin ajan rikkoa ”Juppis” Savolaisen nollapeliä viidellä kenttäpelaajalla. Joukkue pystyi kuitenkin käyttämään lentävää maalivahtia vain ajoittain, koska Dynamo piti pelin edelleen hallinnassaan. Ne vähäiset Maxin kerrat, kun Savolainen oli onnistuttu pelaamaan ulos torjunnasta, kaatuivat Jukka Kytölän eleettömiin siivouksiin oman maalin edestä.

Dynamo keskittyi tarkkaan ja kurinalaiseen puolustamiseen, ja niin Dynamolle ei tullut lisäystä 17 päästetyn maalin mukavan pieneen saldoon. Liigan pistepörssiä edelleen johtava Sergei Korsunov sen sijaan sai vielä puoli minuuttia ennen loppuvihellystä yhden lisäpisteen itselleen Hosion syötöstä. Dynamon parhaan ja nälkäisimmän pelaajan palkinnot napanneen Hosion tehot kolmesta ottelusta ovat nyt häikäisevästi 7 + 3.

Päävalmentaja Vasko Vujović oli tyytyväinen ylivoimaisen voiton jälkeen. ”Joukkue osoitti luonnetta ja säillytti keskittymisen viimeiseen minuuttiin asti. Koskaan ei ole vara löysätä; jos emme kunnioita vastustajaa, saattaa tapahtua ikävyyksiä. Jatkossa vastaamme tulevat joukkueet saivat nähdä, että meitä vastaan ei ole helppoa tehdä maalia.”

”Miika Hosion myötä joukkue on saanut laatua, koska hän on erittäin hyvä pelaaja. Hän toi myös energiaa ja aggressiivisuutta, koska hän on koko ajan sataprosenttisesti mukana koko pelin ajan. Tämä energisyys heijastuu myönteisesti koko joukkueeseen. Olen kiitollinen seurajohdolle, joka sai aikaan sen, että Miika on nyt kanssamme. Jatkossa meillä on edessä tärkeitä pelejä, joihin keskitymme ottelu kerrallaan askel askeleelta. Emme saa mitään ilmaiseksi, ja yhtään porrasta ei saa jättää väliin, kun kiivetään kohti menestystä."

Dynamo jatkaa näin suurena suosikkina kohti runkosarjan päätöspelejä ja play off -kamppailuja. Runkosarjassa ovat vielä vastassa sarjan kaikki muut kärkijoukkueet Sievi FS, Leijona Futsal ja Ilves sekä rakas paikallisvihollinen Riemu. Jännitystä ei siis Jyväskylän futsalkansan kevättalvesta puutu. Seuraavan kerran Monnarin tanner tömisee kahden viikon päästä lauantaina 27.1. kello 13.30. Luvassa on tulista taistoa sarjassa jaetulla neljännellä tilalla olevan Ilveksen isäntänä.

Loput ottelukuvat KaDyn Facebook-sivujen albumissa täällä.

Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.