18.10.2017	Naisille kirpaiseva tappio ensimmäisessä derbyssä
SeuraJulkaistu: 29.07.2019 00.00

18.10.2017 Naisille kirpaiseva tappio ensimmäisessä derbyssä

18.10.2017

KaDyn naiset kokivat keskiviikkona ensimmäisessä Jyväskylän derbyssään kirvelevän tappion Liikunnan Riemulle Futsal-liigan neljännessä koitoksessaan. Dynamossa aikoinaan vuosia valmentaneen Tero Kelhälän luotsaama Riemu vei voiton nimiinsä viime minuuteilla kun Kati Nummelin ratkaisi voiton paikallisvastustajalle.

Siiri Perälä iski kummatkin Dynamon maalit. (Kuva Annu Tamminen)

Itse ottelu oli tasainen vääntö ja herkkupaikkoja oli kummallakin joukkueella pistää verkkoja tötterölle ainakin puolisen kymmentä. Riemu kuitenkin aloitti maalinteon kun maalittoman ja tiukantasaisen ensimmäisen jakson jälkeen ajassa 20:32 Kati Nummelin sai viritettyä laukaisujalkansa hyvään asentoon ja tuikkasi KaDy-pelaajien keskeltä pallon maaliin ohi vierasmaalia vartioineen Martta Perälän.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Karoliina Kröger lisäsi kotijoukkueen johtoa päästessään Anniina Ponkkosen laukomaan palloon ensimmäisenä ja sutimaan sen verkon perukoille. Dynamon valkoisissa pelanneet futsal-soturit eivät kuitenkaan laittaneet vakkarasiaansa pensaaseen, vaan nostivat hieman tempoa ja lähtivät selkeästi hakemaan kavennusta.

Ajassa 29:10 vihdoin tärppäsi ja Dynamon tehotykki Siiri Perälä pääsi pamauttamaan pallon Henna Aution sivurajasyötöstä kuin varkain kotijoukkueen katiskan ylähyllylle. Dynamo löysi maalin myötä "momentuminsa" ja pääsi nyt painostamaan Riemun maalia kunnolla. Ajassa 35:41 Perälä oli jälleen asialla ja kova pommi hienon yksilöpurjehduksen jälkeen tällä kertaa alapesään. Tilanteeksi siis 2-2 ja Perälä nosti kauden maalimääränsä jo viiteen.

Ajassa 37:10 nähtiin kuitenkin kirvelevä ratkaisu, kun Kati Nummelin pääsi kiertämään isoja minuutteja pelanneet vierasjoukkueen väsyneet pelaajat ja tuuttasi pallon varmasti ohi Martta Perälän.

Ensimmäisestä paikallisderbystä Dynamolle siis tyrnävästi luu käteen ja seuraavassa derbyssä helmikuussa punamusta varmasti haluaa kuitata kalavelat korkoineen.

Seuraava ottelu KaDyn naisilla on Ilvestä vastaan 28.10. Tampereella. Kotitatamilla KaDyn naiset ottelevat puolestaan seuraavan kerran 11.11. kello 13:00, kun vieraisille tulee MusaFutsal Porista.