04.05.2017 ENNAKKO: KaDy-hirviön koura kurkottaa mestaruuspystiin
25.7.2019 11:38 Uutiset / Jaoston pääsivusto

KaDy-hirviön koura kurkottaa mestaruuspystiin

04.05.2017

Suomen mestaruus katkolla neljännessä loppuottelussa

Futsal-Liigan 4. finaali

Kampuksen Dynamo – Sievi FS
perjantaina 5.5. klo 18.00
Monnari, Jyväskylä

Lippujen hinnat (normaali / ennakko)
Aikuiset 12/10 €
Alennusryhmät 7/6 €
Ennakkoliput (päättyy 2 h ennen ottelua): ZUPTicket


Facebook-tapahtuma

kady-logo300px.png Sievi_FS_logo.png

Kullanhohtoinen herkkupöytä on katettu KaDy-hirviön aterioida. Viikonlopun ikimuistoisen Ylivieskan-reissun ja Sievin kaadon jälkeen Dynamo on vain yhden voiton päässä mestaruushuumasta. Kukaan ei ole pelikiellossa, miehet ovat rautaisessa iskussa ja koko muukin joukkue uhkuu taistelutahtoa ja nälkää, joten hetki jyväskyläläisille juhlille on ihanteellinen.

Viikko sitten perjantaina runsaslukuiset Dynamo-fanit poistuivat Monnarin lehtereiltä hieman kallella kypärin. Kotijoukkue paukutti tolppia ja ylärimaa ja viuhutti palloa niukasti yli ja ohi, mutta toisen finaalipelin maalisaldo jäi nollaksi ja Sievi poistui parketilta voittajana.kajuk16-17.jpg

Seuraavana päivänä aktiivisimmat fanit matkasivat Ylivieskan jäähalliin. Kotiyleisö piti kiitettävää ääntä omiensa puolesta, ja Sievin peli kulkikin tehokkaasti pitäen isännät hieman niskan päällä. Vieraat kuitenkin nurjauttivat Sievin futsalistojen niskoja parilla komealla, tiheään tahtiin tulleella Sergei Korsunovin ja Jukka Kytölän (oik.) yksilösuorituksella. Musertavan tehokas minuutti sekoitti sieviläisten pelimerkit, ja ottelusarja oli taas käännetty johtolukemiin. Hieman yllättäen molemmat joukkueet ovat siis hävinneet kotipelinsä ja ryöstäneet voiton vieraisilla.

Dynamon valmistavissa treeneissä on hiottu paljon erikoistilanteita ja pidetty yllä hyvää tunnelmaa, joka joukkueen sisällä on. Välipäivien aikana on ehditty myös käydä läpi edellisten pelien tapahtumia.

Kaksi edellistä peliä olivat varsin erilaisia oikeastaan. Kotona loimme hyvän määrän maalipaikkoja ja pidimme Sievin 1 v 1 -pelaamisen nuhteessa. Silti hävisimme. Vieraspelissä olimme välillä alakynnessä, mutta kaivoimme väkisin voiton. Nyt haluamme ehdottomasti pelata pitkästä aikaa loistavan kotipelin myös tuloksellisesti, pelaaja-valmentaja Mikko Kytölä (vas.) paaluttaa.

komik_300px.jpgJos on joukkueella nälkää, sitä on myös Dynamon tulisieluisella kotiyleisöllä.

Yleisö tukee meitä vahvasti ja toivon, että se saa meidät liekkeihin. Meidän täytyy hakea voimaa Monnarin hornankattilasta. Kotiparketti, hyvä valmistautuminen, suurempi halu voittaa mestaruus – nämä kaikki ovat meidän puolella, arvioi luottavainen ”Komik”.

Perjantai-illan hurmoksellinen koitos saattaa hyvässä lykyssä olla kauden viimeinen, jolloin sen päätteeksi nostellaan mestaruuspyttyä pitkän odotuksen jälkeen. Sievillä ”poikia” on kaapissa jo kaksin kappalein. Jos perjantai tasoittaa jälleen puntit, futsalsirkus järjestää viimeisen näytöksen sunnuntaina 7.5. Ylivieskassa. Dynamon miehet ovat keränneet hopeamitalit kaulaansa jo kolmesti; nyt voisi olla jo kullan vuoro?

Tervetuloa Hirviöluolan höyryävän tiheään tunnelmaan sankoin joukoin seuraamaan, mikä on punamustan kevään lopullinen lämpötila! Forza!

Erikoista

– Pudotuspelit, erityisesti finaalisarjat, ovat oma maailmansa, jossa menneisiin tilastoihin ei paljoa parane tuijotella. Vilkaistaan historiaan kuitenkin sen verran, että keskinäiset voitot kymmenen vuoden ajalta ovat Sievin eduksi 11–12 (joista Ykkösessä kaudella 2007–08 voitot 1–1). Naulaamalla finaalisarjan jo perjantaina KaDy tasoittaisi siis puntit paitsi keskinäisissä finaalisarjoissa ja tämänhetkisen finaalisarjan kotiotteluissa, myös ”maratontaulukossa”. Seuraava Dynamon tekemä maali sieviläisverkkoon olisi sadas laatuaan.

– KaDy ja Sievi Futsal kohtasivat ensimmäistä kertaa lokakuussa 2007, mikä oli myös Dynamon joukkueen debyytti uudella sarjatasolla Ykkösessä. Kokeneempi Ykkösen porukka SiFu näytti jo menevän menojaan tuossa ottelussa kultapoika Joni Pakolan johtamana, mutta KaDy kuroi lopussa ottelun 7–6-lukemiin ja oli useita kertoja lähellä tasoittaa. Tuon ottelun kokoonpanoista kentällä nähdään nyt, liki 10 vuotta myöhemmin, Pakolan lisäksi Kytölän veljekset. Joukkueiden taustoissa on lisäksi muutamia veteraaneja tuolta aikakaudelta. Kukapa olisi vielä tuolloin uskonut, että alle vuosikymmenen päästä samat joukkueet ovat Suomen kaksi parasta?

KaDy vs. Sievi kautta aikojen (Futsal-Ykkönen, Futsal-Liiga)

11 voittoa, 2 tasapeliä, 12 tappiota (maaliero 99–92)


   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Toukokuu   »
Kategoriat