28.04.2017 TUPLAENNAKKO: Dynamo hamuaa SM-kultaa
25.7.2019 11:34 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Dynamo hamuaa SM-kultaa

28.04.2017

Futsal-Liigan 2. finaali

Kampuksen Dynamo – Sievi Futsal
perjantaina 28.4. klo 18.00
Monnari, Jyväskylä

Lippujen hinnat (normaali / ennakko)
Aikuiset 12/10 €
Alennusryhmät 7/6 €
Ennakkoliput (päättyy 2 h ennen ottelua): Zupticket
FB-tapahtuma

Futsal-Liigan 3. finaali

Sievi Futsal – Kampuksen Dynamo
lauantaina 29.4. klo 16.30
Ylivieskan jäähalli

Villi finaaliviikonloppu hemmottelee futsalfaneja

Jos joku täkäläinen kotimaisen liigapalloilun ystävä keksii perjantai-illaksi itselleen kiinnostavampaa ja jännittävämpää tekemistä kuin KaDyn ja Sievin toinen finaalimittelö, voi vain onnitella harvinaisen rikkaasta elämästä. Jyväskylän urheilukevään mestaruustoiveet lepäävät nyt yksinomaan futsalsankareiden punamustilla hartioilla, ja tunnelataus viikonloppuun on hirmuinen. Dynamon seurahistorian ensimmäinen kultamitali on lähempänä kuin kenties koskaan: se vaatii kaksi voittoa ja on siis mahdollinen jo tänä viikonloppuna.

Kampuksen Dynamo osoitti keskiviikkona kasvaneensa joukkueena Suomen mestarin mittoihin: se voitti selkeän suosikin ja runkosarjan kiistattoman kuninkaan Sievi futsalin vieraskentällä luvuin 1–2. Voitto saavutettiin nousemalla vaikean alun tappioasemasta, ja se oli Dynamolle ensimmäinen voitto Sievistä yli neljään vuoteen. Futsaljumalien pelilaudalla punamustat nappulat on siis aseteltu suotuisaan muodostelmaan.

KaDy-Sievi-24.9.2016.jpg

Ensimmäisen ottelun kolme maalia tehtiin vapaapotkusta, lentävällä maalivahdilla ja kulmapotkusta. Erikoistilanteet tulevat olemaan polttopisteessä edelleen. Pelaaja-valmentaja Mikko Kytölä arvioi, että niiden ohella 1 vs. 1 -pelaaminen tulee olemaan ratkaisevaa. Virheiden ja korttien kertyminen vaikuttaa peliin myös suuresti. ”Komik” pohtii, että keltaisten roolia voisi pienentää pienillä sääntömuutoksilla, vaikkapa mahdollisuudella anoa aiheettomia keltaisia pois pelin jälkeisen videotarkistuksen kautta tai lisäämällä pelikieltoon vaadittavien korttien määrää.

kaihlo2016-17.jpgDynamon kauden huipentuessa luottopelaajien rosteri on sen kuin leventynyt. Loukkaantumiset ja korttitilien täyttymiset ovat pakottaneet aina vain uusia pelaajia isompiin saappaisiin; heistä mainittakoon vaikkapa viime pelien tärkeä nimi Markus ”Rage” Rautiainen. ”Komikin” mukaan erityisesti Jussi Kaihlajärvi (oik) ja Arash Muridiyazd ovat heränneet kukoistukseen kevään edetessä.

Ylivieskan jäähalliin viritetty muovimatto on alustana dynamolaisille tuttua Monnarin parkettia nihkeämpi. Se teki myös keskiviikon pelistä hieman tavanomaista hitaampaa ja vähensi molempien joukkueiden maalipaikkoja. Monnarin tutulla liukkaalla pinnalla pallo liikkuu vikkelästi, ja dynamolaisten ”flipperifutsal” pääsee taas täysiin oikeuksiinsa. Katsojilla on siis lupa odottaa sekä tehokkaita rykäisyjä että kauniita sommitteluja.

nippe2016-17.jpgKotijoukkueen pistepörssin keulilla komeilevat totutusti veljekset Kytölä sekä Sergei Korsunov. Sievin pisterohmuja ovat pudotuspeleissä olleet Juho Väinälä, Nikola Erceg ja Jarmo Junno. Joni Pakola on kokenut finaalitaistojen konkari, joka pääsi viimeksi Ylivieskasssa rokottamaan dynamolaisia heti alussa. Pisteparonien lisäksi kummallakin finalistilla on heittää veräjien suulle huippuvahdit Juha-Matti ”Juppis”Savolainen tai Niila-Ville ”Nippe”Laitinen (vas) sekä Sievin Miika Toivola.

KaDy matkaa heti lauantaina Sievin vieraaksi Ylivieskaan. Kävi Monnarilla miten tahansa, isännillä on lauantaina melkoiset paineet. Mikäli KaDy on napannut toisen voittonsa, Sievin on voitettava kotonaan tai tyydyttävä hopeaan. Ja jos Sievi on tasoittanut sarjan vaikeassa vieraspelissä, se haluaa luonnollisesti päästä kuskin paikalle ja osoittaa keskiviikkoinen tappio harmilliseksi tapaturmaksi. Molemmissa joukkueissa on pelaajia kortin päässä pelikiellosta, mutta Sievin pienemmässä rosterissa perjantaiset täsmävaroitukset painaisivat todennäköisesti enemmän.

Maajoukkuemiehien vilinä kentällä jatkuu ja kotimainen futsal näyttää parastaan. KaDy-hirviö on vahva kotiluolassaan, mutta tarvitsee kaiken avun yleisöltä. Hyvät yhteistyökumppanit, juniorit, fanit, jyväskyläläiset, kansalaiset: fyysinen preesens Monnarille perjantaina, kiitos! Siellä keskisuomalaisen futsalin ja tällä hetkellä koko täkäläisen palloilun kirkkain tähtikokoelma Kampuksen Dynamo rouhii kohti finaalikevään huipennusta ja kauan himoittua SM-pystiä. Siihen tarvitaan kolme voittoa, ja Dynamolla on siis parhaassa tapauksessa mahdollisuus katkaista finaalisarja jo tämän viikonlopun melskeissä. Forza Dynamo!


   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Syyskuu   »
Kategoriat