26.04.2017 ENNAKKO: Dynamo hakemaan ryöstöä mestarin kotikentältä
25.7.2019 11:32 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Dynamo hakemaan ryöstöä mestarin kotikentältä

26.04.2017

Futsal-liigan 1. finaaliottelu

Sievi Futsal – KaDy

Ke 26.4.2017 klo 18:00

Ylivieskan jäähalli

Sievi Futsal ja Kampuksen Dynamo hakevat keskiviikkoiltana Ylivieskan jäähallissa ensimmäistä kiinnitystä pokaaliin, kun ohjelmassa on futsal-liigan finaalien avausottelu. Tyylikäs laji alkaa hiljalleen saamaan ansaitsemaansa arvostusta ja näköalapaikkaa myös suuren yleisön silmissä, sillä Yle televisioi finaalit suorina lähetyksinä heti ensimmäisestä ottelusta alkaen.

ENNAKKOASETELMAT

Nettitoimitus perehtyi finaalisarjaan kokonaisuudessaan eilen julkaistussa niin sanotussa master-ennakossa, mutta otetaan vielä tässä tekstissä ottelupäivän aamuna fokus tuikitärkeään avausotteluun.

kimble16-17.jpgViiden ottelun mittaan venyneistä semifinaalisarjoista palautuminen tulee olemaan avainkysymyksiä, kun mestaruuspokaalin osoitetta ryhdytään etsimään. Keskiviikon avausottelu tulee ainoastaan kolme yötä viimeisten semifinaalien jälkeen ja tahti jatkuu armottomana, kun perjantaina ja lauantaina pelataan jälleen.

Dynamon miehistöä kiivaat play off -kapinat ovat koetelleet toistaiseksi Pol Viadan loukkaantumisen sekä muutaman pelikiellon muodossa. Sunnuntain viidennessä LeiF-ottelussa korttitilinsä nollasi Mikko Kytölä ja ensimmäisen finaalin saa samasta syystä seurata katsomon puolelta Jani Korpela.

Punamustan leveä rosteri on näyttänyt tässä kohden tarpeellisuutensa, josta esimerkiksi voidaan kohottaa Kimmo Tolvasen (kuvassa) panos ratkaisevassa semifinaalissa. Play offien ensimmäiset minuuttinsa sunnuntaina kellottanut Tolvanen näytti taas kerran olevansa suurten otteluiden mies vetämällä kylmiltään virheettömän suorituksen. Täysin suvereenia, ”Kimble”!

Kovilla on tietysti ollut tukalasta tilanteesta SoVoa vastaan ottelusarjan voittoon noussut Sievikin. Armoitetun maalintekijän Rami Tirkkosenpudottua loukkaantumisen vuoksi kokoonpanosta on SiFu pelannut pitkiä toveja kapeahkosti seitsemää kenttäpelaajaa kierrättäen. Tiivis peluutus on toki seurassa tuttu konsepti jo usean kauden ajalta ja sitä toteuttamaan on nytkin Henri Heikkilän ja Jarmo Junnon kaltaisia väsymättömiä uurastajia. Etenkin Junno on ottanut konkreettista vastuuta kantaakseen myös viimeistelijän roolissa, ja neljäntenä perättäisenä keväänä finaaleja pelaava nivalalainen on ollut toistaiseksi pudotuspelien paras maalintekijä kymmenellä osumallaan.

Viime vuosina keskinäisissä otteluissa ovat voimasuhteet keikahtaneet reippaanlaisesti Sievin suuntaan ja kaksinkertaiset mestarit ovat voittaneet peräti kahdeksan edellistä kohtaamista. Edellisen kerran KaDy on SiFun kyennyt lyömään lokakuussa 2014 kotikentällään Monnarilla ja viimeisintä vierasvoittoa saadaan etsiä niinkin kaukaa kuin helmikuulta 2013.

Tilastot ja hallitsevan mestarin moneen kertaa todistettu suoritusvarmuus antavat Sieville tietyn suosikkiaseman niin ensimmäiseen finaaliin kuin koko ottelusarjaankin. Itsevarmuus menestyspolun jatkumisen suhteen lienee organisaatiossa kohdallaan, luonnehtihan seuran selostaja Futsal-liiga.TV:n sunnuntaisessa SiFu-SoVo-ottelulähetyksessä kyseisen otteluparin olleen "moraalinen loppuottelu". Oli miten oli, valttikortit vaihtuvat Dynamon kouraan, mikäli punamusta onnistuu heti kärkeen ryöstön Pohjanmaalla suorittamaan.

ERIKOISTA

Ylivieskan jäähallissa eli Kalajokilaakso Areenalla ei Dynamo ole aiemmin esiintynyt. KaDy pelaa nyt kahdeksatta kauttaan futsal-liigassa ja pääsarjassa vietettyjen vuosien mittaan on punamusta palloralli pyörinyt laajalti ympäri Suomea. Tietokilpailukysymyksen siemeneksi tilastofaktana kerrottakoon, että Ylivieskan halli on järjestyksessään 25. areena, jolla Dynamo liigaottelun pelaa.

KaDy vs. Sievi kautta aikojen (Futsal-liiga, Futsal-Ykkönen)

9 voittoa, 2 tasapeliä, 11 tappiota (maaliero 94–88)

MIKKO KYTÖLÄN KOMMENTIT

- Lähdemme haastamaan hallitsevaa mestaria ja runkosarjan ylivoimaista voittajaa. Toivon, että laaja rinkimme alkaa näkyä jossain vaiheessa sarjaa, vaikka Sievin joukkue onkin rutinoitunut ja fyysisesti hyvässä kunnossa.

- Pelialusta Ylivieskassa ei suosi niin paljon jouhevaa syöttöpeliä, joten kamppailuja ja vääntöpalloja on varmasti luvassa.


   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Syyskuu   »
Kategoriat