21.04.2017 RAPORTTI: KaDy hassasi momentuminsa - LeiF siirsi ratkaisun sunnuntaille

Futsal-Liigan 4. välierä

pe 21.4., Monnari, Jyväskylä

KaDy – Leijona Futsal 1–2 (0–2)

Maalit: 8. Jyrämö, 19. Milojević; 39. Korsunov

KaDy ei saanut varmistettua Futsal-Liigan finaalipaikkaa, kun se ensimmäisen kerran oli katkolla perjantai-iltana Jyväskylän Monnarilla. Vierasjoukkue Leijona Futsal (Akaa) otti tiiviisti maalivahtinsa Juho Laineen johdolla puolustaen torjuntavoiton; loppulukemat raivoisan takaa-ajon päätteeksi olivat 1–2 (0–2).

KaDy-LeiF-21.4.2017-komik-dusan.jpgKaDylle jäi paljon jossiteltavaa pelistä. Milojević (oik.) tuuttasi läpiajosta yhden häkin akaalaisille. (Kuva: Sami Virtanen)

Avauspuoliajalla KaDy pyöritti melkoista myräkkää vieraiden kenttäpuoliskolla, mutta ruuti oli läpimärkää ja laukaukset sujahtivat parhaistakin avopaikoista ohi maalin. Leijona siirtyi 0–1-johtoon varkain 8. minuutilla futsalissa harvinaisella puskumaalilla, jonka nikkasi laatusektorilta sisään kapteeni ja seuraikoni Jukka-Pekka Jyrämö.

Lisää kylmää vettä kannattajakatsomon niskaan tuli 18 minuutin kohdilla, kun Leijonan pallollisen pelin ykkösnappula Dušan Milojević katkaisi huonon syötön ja viimeisteli läpiajosta ammattilaisen elkein.sege2016-17.jpg

Toisella puoliajalla ottelun teemana oli Dynamon takaa-ajo, tavoitteena tasoihin ja ohi, finaaleihin käymättä enää kolmatta kertaa Akaan kautta. Kerta toisensa jälkeen parhaatkin KaDy-hyökkäykset kilpistyivät uhrautuvasti puolustaneeseen LeiF-puolustusnelikkoon ja maalivahti Laineeseen. Kuusi minuuttia ennen päätössummeria aloitettu ylivoimapyöritys tuotti vain yhden kavennusmaalin Sergei Korsunovin (kuvassa) oivalluksesta. Aivan viime sekunneilla KaDy kävi vielä lähellä tasoitusmaalia, mutta lopulta summeri vapautti akaalaisvieraat helpottuneeseen voitontanssiin.

Finaalipaikka ratkeaa sunnuntaina 23.4. klo 14 alkavassa 5. välierässä Toijalan ”Monarilla”. Siellä vaaditaan Mikko Kytölän suojateilta tehokkaampaa viimeistelyä ja huolellisempaa puolustusta.

– Aika tasainen peli, jossa sorruimme tehottomuuteen. Nyt vaan katseet kohti sunnuntain "finaalia", toteaa M. Kytölä lyhyesti.

Neljännen välierän tilastot ja raportti täällä.