23.03.2017	PLAYOFF-ENNAKKO: Puolivälieräsarja katkolla Espoossa
SeuraJulkaistu: 25.07.2019 00.00

23.03.2017 PLAYOFF-ENNAKKO: Puolivälieräsarja katkolla Espoossa

23.03.2017

Futsal-liigan 3. ja tarvittaessa 4. puolivälieräottelu

GFT – KaDy
La 25.3. klo 14.00
Su 26.3 klo 14.00 (tarvittaessa)

Opinmäen koulu, Espoo

Vuosi sitten KaDyn kausi tyssäsi puolivälierässä GFT:tä vastaan. Ratkaisevassa ottelussa tiukasti puolustaneet espoolaiset nappasivat Monnarilta 0–1-voiton ja lähettivät isännät kesälomalle mm. Niila-Ville Laitisen, Jere Keskisen ja Kimmo Tolvasen loisto-otteista huolimatta.

Lauantaina KaDylla on tilaisuus kuitata viimevuotinen ja edetä ”Geftin” kustannuksella välieriin. Mikäli GFT onnistuu kääntämään suunnan lauantaina, KaDyn seuraava tilaisuus on saman tien sunnuntaina. GFT isännöi molempia kohtaamisia.

Ennakkoasetelmat

Aiempina kausina puolivälierät paketoitiin kahden voiton myötä, tänä vuonna tarvitaan kolme. Runkosarjan päätteeksi nelossijan ja sen myötä pleijareiden kotiedun saavuttanut KaDy voitti kaksi ensimmäistä kohtaamista. Ensimmäinen meni melkoiseksi trilleriksi, kun ”Kultaiset” tulivat viime sekunneilla tasoihin ja Dynamo joutui vääntämään vielä kaksi osumaa jatko-ottelussa. Toisessa puolivälierässä punamustat heiluttivat tahtipuikkoa koko nelikymmenminuuttisen ajan ja veivät suvereenisti voiton lukemin 5–1.

KaDy-GFT-19.3.2017-komik.jpg

Sen lisäksi, että Dynamolla on takanaan seitsemän ottelun voittoputki, päävalmentaja Mikko Kytölällä (kuvassa yllä) on käytettävissään mainio lista laatupelaajia: tiedossa ei ole poissaoloja. Juha-Matti Savolainen aloitti puolivälierien veskahommat, ja Nippe Laitinen hoiti tonttia oivallisesti toisessa ottelussa – liekö viikonlopun järjestys sama? Rosteri on täynnä aiemmin tai viimeistään viime viikonloppuna kyntensä näyttäneitä play off -pelaajia: Kytölän veljesten ja Laitisen ohella Jyväskylän viikonlopussa tehopisteille pääsivät isojen pelien miehet, kippari Arash Muridiyazd, Jussi Kaihlajärvi ja ensimmäisiä liigan pudotuspelejään pelanneet Sergei Korsunov ja Pol Viada (vas.). Pistepörssin ulkopuolelle jääneissä on niin pitkän linjan taistelijoita (esim. Mikko ”Roisto” Takala) kuin paikkansa vahvasti lunastaneita nuoria nimiäkin (Jani Korpela, Markus Rautiainen, Jose Ikonen).

pol2016-17.jpgGFT:tä ei varmastikaan ole nujerrettu. Kokenut, taitava ja älykkäästi pelaava joukkue ei välttämättä olisi runkosarjasijoituksestaan huolimatta ollut Dynamon valinta, jos Dynamo olisi päässyt valitsemaan vastustajansa. Joukkueiden keskinäiset runkosarjapelit olivat tälläkin kaudella tasaisia vääntöjä, ja kumpainenkin voitti vieraissa lukemin 1–2. Lisäksi espoolaisilla ovat tottuneet hoitamaan kotiin isoja pelejä. Edellinen mitali on kauden 2012–2013 hopea, cup-kannun GFT on voittanut kolmasti viimeisen neljän kauden aikana.

Jyväskylässä ”kultaisten” keskeisimpiä rooleja näyttelivät Panu Autio, Miika Hosio, Niko Stenholm ja erinomaista jalkatyöskentelyä esittänyt maalivahti Matias Marjander.

Seuraa tätä

Lauantaina ja sunnuntaina joukkueiden fokuksen tulee olla täysin pudotuspeleissä, mutta yleisöllä on varaa huomioida sarjan ulkopuolisiakin asioita. Kentällä nähdään melkoinen kokoelma pelaajia, jotka on nimetty huhtikuun alun maajoukkueleirille. KaDyn viimeiset pelit avannut nelikko Korsunov–Korpela–Kytölä–Kytölä sekä Juppis Savolainen jatkanevat leiriltä Romaniaan, missä maajoukkue kohtaa EM-karsinnan Main Roundilla Romanian, Portugalin ja Latvian 8.–11.4. Totuttuun tapaan mukana ovat myös GFT:n ”Maagi” Hosio ja majukippari Autio.

Pleijarit ovat itsessäänkin kansainvälisen tason futsalia (kaikki maajoukkueleirin kotimaassa pelaavat nimet ovat mukana; puolivälieräjoukkueista ainoastaan Riemulla ei ole tällä kertaa edustajaa maajoukkueessa). Opinmäessä nähtäneenkin todella kovan luokan futsalia: maajoukkueen avainpelaajat Autio ja Hosio taistelevat selkä seinää vasten, ja KaDyn majuviisikko pyrkii estämään heidän murtautumisensa viidenteen puolivälierään.

KaDy-GFT-19.3.2017-ryhma-505px.jpg

KaDy vs. GFT kautta aikojen (Futsal-liiga pudotuspeleineen, Futsal Cup):

12 voittoa, 1 tasapeli, 11 tappiota (maaliero 69–61)


Mikäli GFT onnistuu tasaamaan puntit ja voittamaan molemmat ottelut, viides ja ratkaiseva puolivälierä pelataan Jyväskylän Monnarilla keskiviikkona 29.3.

Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.