10.03.2017	ENNAKKO: PJK Monnarille, KaDy tarvitsee vielä voiton
SeuraJulkaistu: 25.07.2019 00.00

10.03.2017 ENNAKKO: PJK Monnarille, KaDy tarvitsee vielä voiton

10.03.2017

Futsal-Liiga, runkosarjan 22. kierros

la 11.3.2017

Monnari klo 14.00

KaDy–PJK

kady-logo300px.png

PJK_logo.png

Facebook-tapahtuma

Liput: 8/5 €

Ennakkoliput ZUPticketistä

Kevään korvalla ollaan; se on monissa liigoissa sitä aikaa, kun väsyneimmät poksahtelevat kehästä ulos. Futsal-liigan runkosarja alkaa olla taputeltu, mutta vielä pääsee Hirviö-katsomo viimeisen kerran verryttelemään ja venyttelemään äänihuulet, kädet ja koko kropan ennen "nami-namia ja herkku-jerkkua" eli pudotuspelejä!

KaDylla on edelleen panoksena nelossijan varmistaminen ja kotipelietu puolivälieriin. Voitolla tai vähintään kahdella pisteellä viidentenä majaileva SoVo pysyy varmasti takana. Somerolaiskoplankaan tehtävä kasvattaa viimeisellä kierroksella pistepottiaan ei ole helppo espoolaisluolassa GFT:n vieraana.

Ennakkoasetelmat

Viimeiseen sarjapeliin vieraaksi Monnarille astelee PJK Pirkkalasta. PJK:n panoksena on välttää karsintapeliviivan alapuolelle joutuminen, vaikkakin heidän uhkaajallaan eli Ruutupaidoilla on samanaikaisesti kovasti kiivettävää vieraana Sievi Futsalia vastaan. Pelit on kuitenkin aina ensin pelattava ennen kuin pistejako on faktaa.

kioski2016-17.jpgKaDy jatkoi nousuvirettään viime sunnuntaina Tervareita vastaan. Tervarit pysyivät kyydissä ensimmäisen puoliajan ja toisen alkumetrit, mutta sitten KaDy meni menojaan. Maalisuhdetta päästiin korjailemaan peräti yhdeksän tehdyn kassin voimin. Seitsemän eri maalintekijää on rentoutta ja itsevarmuutta antava mainio kokemus tähän kohtaan.

Jesse Kalliokoski (oik.) jatkoi siitä, mihin jäi Ilvestä vastaan: vastustajan verkko soi kahdesti. Tervareiden divariin putoamisen varmistanut matsi oli jo osittain pudotuspelimäistä fysiikaltaan, ja KaDyn rikkeiden hallintakin oli koetuksella tarjoten jopa kymppimetrimaalin Tervareille avauspuolikkaalla.

Syksyn kohtaamisen Pirkkalassa PJK:n kanssa piti alkuunsa olla KaDyn heiniä, mutta tuloksena oli vain nihkeä 1–2-jatkoaikavoittojyväskyläläisille. Paljon on vettä virrannut Tourujoessa tämän jälkeen, ja molemmat joukkueet ovat menneet eteenpäin. PJK pudotti Dynamon Cupista puolivälierävaiheessa – niin ikään jatkoajalla tyhjään KaDy-maaliin upotetulla 5–4-voittomaalilla. PJK:ta vastaan Dynamolla on siis talven aikana tökkinyt sekä puolustus- että hyökkäyspeli.

komik2016-17.jpgPJK:n edellinen kohtaamisen tuloksena oli suvereeni 8–0-kotivoitto FC Kemistä. Joukkueen ykköspyssy Antti Ala-Myllymäki on – täsmälleen KaDy-maestro Mikko Kytölän (vas.) tapaan – osunut peräti 17 kertaa 20 pelaamassaan ottelussa (pistepörssi). Pirkkalalaiset ovat onnistuneet tehtailemaan 73 maalia liigassa; he haluavat varmasti hienon lopetuksen sarjakaudelleen liigassa ja tulevat tosissaan haastamaan KaDya. Lauantaina on siis odotettavissa hienoa, taistelutahtoista futsalia Monnarilla.

Päävalmentaja Mikko Kytölä ennakoi:

– PJK on ollut tällä kaudella meille tosi kinkkinen vastus. Heillä on hyviä laukojia ja suoraviivainen tapa hyökätä. Laitamme kaikki likoon, että saamme pidettyä varmuudella kotiedun puolivälieriin.

– Samalla ilmassa on varmasti revanssihenkeä, sillä PJK pudotti meidät cupista.

Seuraa tätä

Suurimmalle osalle Monnarin kotiyleisöä koko PJK:n joukkue on uusi tuttavuus, sillä he pelaavat Liigassa debyyttikauttaan. Aiemmista keskinäisistä kohtaamisista peräti viisi edellistä (joista yksi harjoitusottelu) pelattiin Pirkkalassa. Edellisen kerran PJK on ollut KaDyn vieraana syksyllä 2008 Futsal-Ykkösessä, jolloin Dynamo oli tyly isäntä 9–2-voittolukemillaan. Tuosta ”Vanhalla Huhtaharjulla” mäiskityn ottelun joukkueesta ovat Dynamon riveissä tänä päivänä Kytölän veljekset, Mikko Takala ja Niila-Ville Laitinen – viimeksi mainittu ainoana ilman seuranvaihdoksia. Riemun vieraana PJK on toki Jyväskylässä vieraillut, kuluvanakin talvena jo kahdesti.

Ehkä hieman yllättäen PJK:n riveistä löytyy enemmän futsalin Suomen mestareita kuin kotijoukkueesta: runkopelaajat Antti-Petteri Mäkinen ja Valtteri Similä ovat päässeet nostelemaan kannua Ilveksen mestarijoukkueen jäseninä kuluvan vuosikymmenen alkupuoliskolla. Dynamosta tunnetusti jokainen – myös Ilveksessä pelanneet soturimme – puolestaan metsästää uransa ensimmäistä Suomen mestaruutta.

KaDy vs. PJK kautta aikojen (Futsal-Ykkönen, Cup ja Liiga)

4 voittoa, 1 jatkoaikatappio, maalit 31–15

Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.