03.02.2017 ENNAKKO: Isoja sarjapisteitä jaossa lauantaina Monnarilla
21.6.2019 13:45 Uutiset / Jaoston pääsivusto

ENNAKKO: Isoja sarjapisteitä jaossa lauantaina Monnarilla

03.02.2017 9:00

KaDy - GFT
La 4.2.2017 klo 13:30
Monnari, JKL

Liput: 8/5

FACEBOOK-TAPAHTUMA

Futsal-liiga oli taasen pienellä tauolla maajoukkueen Puolan turnauksen johdosta, mutta tulevana viikonloppuna painetaan jälleen täysin palkein kun runkosarjan loppusuora alkaa avautumaan. Kampuksen Dynamo on toimessa heti lauantaina alkuiltapäivästä ja Monnarin kotisaliin saapuu tuolloin vierailemaan tuttu kiistakumppani Espoosta eli Golden Futsal Team.

ENNAKKOASETELMAT

Maaottelutaukoa edeltänyt kolmen ottelun härkäviikko oli KaDylle tylyä luentaa. Pirkkalassa kohdattu cup-Waterloo sai jatkoksi kaksi tunkkaista esitystä sarjan jälkipuoliskon joukkueita vastaan, kun Riemu ja PP-70 niistivät punamustalta yhteensä kolme kallisarvoista sarjapistettä. Vastoinkäymisten seurauksena Dynamon sarjasijoitus tipahti viidenneksi ja runkosarjan viimeisten kuuden kierroksen ajan jouduttaneen käymään kiivasta taistelua pudotuspelien kotietuun oikeuttavasta neljännestä sijasta. Lähimmät kiistakumppanit ovat pisteen Dynamoa edellä oleva SoVo, sekä kolme pistettä vähemmän kerännyt lauantain vastustaja GFT. Toki Dynamo omaa vielä saumat kaksi pistettä edellään kulkevan ja ottelun vähemmän pelanneen Ilveksen saavuttamiseen, mutta tälle haaveelle on toistaiseksi turha useampaa ajatusta uhrata.

bimbo2016-17.jpgJokainen Dynamon kautta seurannut tietää, että kulmikkaimpana kivenä tennareissa on hiertänyt kyvyttömyys realisoida hallintaa maaliluvuiksi tulostaululle. Puolustus on pitänyt verraten hyvin, mutta lähes ottelu kuin ottelu on kiikkunut täpärässä tilanteessa loppuun saakka kun viimeiset ratkaisut ovat jääneet vaillinaisiksi. Maajoukkueen kolmen ottelun savotassa punamustat nimet pääsivät aivan mukavastu maalitilastoihin, sillä Jukka Kytölä osui Puolassa kahdesti, Jani Korpela (kuvassa) sekä Mikko Kytölä kumpainenkin kerran. Kriittisessä "kuuden pisteen" ottelussa Dynamon isoilta pyssyiltä odotetaan nyt särmää ja tehoja.

"Geftin" kultaisten kausi on ollut yhtäläinen KaDyn kanssa sikäli, että myös espoolaisilta odotettiin huomattavasti vahvempaa panosta runkosarjassa. Pisteitä on putoillut sinne tänne - esimerkiksi PJK:lle peräti neljä - mutta nimekäs nippu on saanut peliään hiljoitellen uomiinsa, josta osoituksensa paikka Futsal Cupin lopputurnauksessa viikon kuluttua. Muutamissa yksittäisissä otteluissa GFT on esitellyt ratkaisuvoimaansa laajalla kaarella ja maininnan arvoisia ovat kaksi SoVolle järjestettyä löylytystä.

Viime kaudella KaDy voitti molemmat runkosarjan keskinäiset ottelut voittomaalikilpailussa, mutta GFT kuittasi korkojen kera etenemällä puolivälieristä jatkoon lyömällä KaDyn otteluvoitoin 2-0. Kuluvan kauden syyskierroksella Dynamo oli etevämpi Espoossa niukasti luvuin 1-2.

SEURAA TÄTÄ

Maajoukkueen monivuotinen ykkösvitja nähdään lauantaina "jäsentenvälisessä", kun Jukka ja Mikko Kytölä ottavat Monnarin askissa mittaa GFT:n tähdistä Panu Autiosta ja Miika Hosiosta. Kaksikot tuntevat toistensa pelitavat perinpohjaisesti, joten on sangen kiintoisaa nähdä kuka kykenee kalliiden sarjapisteiden arvoisia yllätyksiä hatustaan vetämään.

KaDy vs. GFT kautta aikojen (Futsal-liiga pudotuspeleineen, Futsal Cup):

10 voittoa, 1 tasapeli, 10 tappiota (maaliero 59–57)

PÄÄVALMENTAJA MIKKO KYTÖLÄN KOMMENTIT

- Kahden varsin hyvin organisoidun joukkueen kohtaaminen odotettavissa. Kentällä nähdään myös tukku maajoukkuetovereita, mikä tuo kivan lisämausteen peliin. Kiva saada etenkin "Maagi" Hosio vaihteeksi takaisin Monnarille, laitetaan poika hikoilemaan.

- Meidän sairastuvalla on edelleen porukkaa, mutta saamme vähintään kaksi laadukasta ketjua tähän todella tärkeään kotipeliin.   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Syyskuu   »
Kategoriat