28.01.2017 Liiga tauolla - KaDyn yhteistyöjoukkueiden kuulumisia
21.6.2019 13:42 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Liiga tauolla - KaDyn yhteistyöjoukkueiden kuulumisia

28.01.2017

Viikonlopun tärppejä:

Naisten Ykköstä

la 28.1. KaDy N – Seinäjoen Sisu klo 17.00 Huhtasuo

su 29.1. KaDy N – Team VanPa klo 14.00 Monnari

Miesten Kakkosta

la 28.1. Riemu/2 – KaDy II klo 20:00 Huhtasuo

su 29.1. KaDy II – LiPa klo 12:15 Huhtasuo

Futsal-Liigan ollessa maajoukkuetauolla on sopiva hetki katsastaa KaDyn muiden joukkueiden ja muutamien yhteistyöjoukkueiden kuulumisia. KaDyn maankuulu liigajoukkue on luonnollisesti maakunnan futsalin keihäänkärki, jonka rinnalla ja taustoilla kuhisee kaikentasoista futsaltoimintaa kaikenikäisille. Juttu sisältää myös pari mielenkiintoista menovinkkiä viikonlopulle.

KaDyn naiset

kady-logo300px.png

KaDyn naisten joukkue perustettiin syksyllä 2015 ja joukkue aloitti taipaleensa harrastepohjalta. Jo toisena vuonna nopeasti kehittyvä joukkue päätti ilmoittautua valtakunnalliseen Ykköseen – ja kuinkas kävikään? KaDy johtaa kymmenen ottelukierroksen jälkeen sarjaa ja liiganousu näyttää aivan mahdolliselta. Ruokahalu kasvaa syödessä. Tänä viikonloppuna naiset urakoivat kotituplan merkeissä: lauantai-iltana Huhtasuolla, sunnuntai-iltapäivänä Monnarin parrasvaloissa.

Joukkueen kapteeni on Annu Tamminen ja joukkueenjohtajana toimii Tatjana Niemi. Ehdoton ykkösmaalitykki kuluvalla kaudella on ollut Siiri Perälä, jonka vanavedessä tehot ja vastuut kentällä ovat jakautuneet mukavan tasaisesti. Valmennuksesta vastaavat miesten joukkueen puolelta perin tutut Jesse Kalliokoski, Jussi Kaihlajärvi ja Niila-Ville Laitinen.

Naisten joukkueen kasvaessa syksyllä 2016 entistä laajemmaksi jaettiin se kahtia siten, että toinen puolisko osallistuu piirin naisten harrastesarjaan. Tälläkin joukkueella on kausi mennyt varsin mukavasti; treeneissä on hyvä meininki, kilpailullisestikin vähintään kolmossija laajassa sarjassa on haarukassa. Joukkueenjohtajana ja ykkösmaalipyssynä häärii Natalia Veid, valmennuspuolella katalaanit Pol Viada ja Santi Sardà.

KaDyn U21-joukkue (KaDy II)

KaDyn A-poikien joukkue perustettiin niin ikään vuonna 2015 tarjoamaan laadukasta lajipolkua aikuisikään tuleville nuorille miehille ja kasvattamaan pelaajia miesten sarjoihin, pitkällä tähtäimellä KaDyn liigajoukkueeseen. Joukkue osallistuu toista kertaa valtakunnalliseen U21-poikien Futsal-liigaan. Lisäksi nuoret pelaavat (parilla yli-ikäisellä pelaajalla vahvistettuna) alueellista miesten Kakkosta. Tänäkin viikonloppuna pelataan Kakkosta Jyväskylässä: lauantai-iltana vastassa "leluderbyssä" Riemu/2, sunnuntaina puoliltapäivin kuopiolainen LiPa.

kady-logo300px.png

Tuloksellinen menestys saa vielä odottaa itseään, sillä U21-liigassa ei kahdessa kaudessa kertynyt yhtään voittoa ja II divarissakin KaDy II:n nimellä pelaava joukkue majailee häntäpäässä. Joukkue treenaa kuitenkin laadukkaasti ja kehittyy kovaa vauhtia; lisäksi yhä nuoremmista 2000-luvun ikäluokista kasvaa tälle väliportaalle lupaavia uusia pelureita. Kauden paras maalintekijä on ollut Hermanni Hoppula; joukkuetta luotsaa Arto Patama ja joukkueenjohtajana häärii Kai Paltamaa.

Joutsan Seudun Pallo (JoSePa)

Josepa_logo1.jpgKaDylla on toista vuotta perättäin farmisopimus Miesten Ykkösessäpelaavan Joutsan Seudun Pallon (JoSePa) kanssa. Pelaajaliikenne on toistaiseksi antanut KaDyssa vähemmälle peliajalle jääneitä tai loukkaantumisista toipuneita pelaajia joutsalaisten kokoonpanoon; toisin päin ei farmiliikennettä ole ollut. Kuluvalla kaudella JoSePa:n riveissä ovat dynamolaisista esiintyneet mm. Markus Rautiainen, Tarkko Savelaja Juho Rinne.

JoSePa on ajautunut säilymiskamppailuun putoamisviivan tuntumaan, kun sarjasta on pelattu kaksi kolmannesta. Tänä viikonloppuna (28.–29.1.) joutsalaiset urakoivat Raumalla ja Hyvinkäällä kiperän tuplaviikonlopun entisiä liigajoukkueita (FC Rauma; PS Villa) vastaan. Joutsan liikuntahallilla voi tänä vuonna nähdä vielä neljä jännittävää Ykkösen matsia.

Lohikosken Pallokerho (LPK)

lpk_logo_pieni.jpgVaikka KaDylla on virallinen farmisopimus Ykkösessä pelaavan JoSePan kanssa, ei samalla sarjatasolla operoivaa jyväskyläläistä LPK:takaan ole unohdettu. Dynamon Jose Ikonen jatkaa vahvana asiantuntijana LPK:n valmennuksessa; lisäksi liigajoukkueen harjoitusringin kolmas maalivahti Álvaro Rosales Poves on lainalla Lohikosken riveissä.

Joutsalaisten tapaan LPK on putoamisviivan tuntumassa, joten Ykkösen loppukaudelle riittää rutkasti jännitystä keskisuomalaisittain. LPK pelaa tuplaviikonlopun kotona Monnarilla: lauantaina 28.1. vastassa Loiske, sunnuntai-iltana 29.1. Mad Max. Entisiä liigajoukkueita nämäkin molemmat. Helmi-maaliskuussa LPK:n kotiotteluita voi vielä bongata Monnarilta ja Huhtasuolta.

KaDyn pojat 2006–09

kady-logo300px.pngKaDyn alle 11-vuotiaat pojat pelaavat Holstin Dynamon nimellä. Vuonna 2016 KaDyn alle siirtyneellä ikäluokkaryppäällä on tavoitteena pitää yllä ikäluokkiensa parasta joukkuehenkeä ja samanaikaisesti olla taidollisesti maakunnan kärjessä niin futsalissa kuin jalkapallossa. Vaikka futsal on Kampuksen Dynamon ykköslaji, 2006–09 pojat ovat kesäisin yksi seuran neljästä jalkapallojoukkueesta. Poikajoukkuetta luotsaavat Yari Pishkoh ja Kyösti Moisio.

KaDy III (Kolme Tolppaa)

kady-logo300px.pngKun liiga-KaDyn reservijoukkue KaDy II edellisen kerran laitettiin telakalle keväällä 2012, jäi alempiin kilpasarjoihin KaDy-perhettä edustamaan ainoastaan futsalveteraaneista ja muista -harrastelijoista koostuva ”Kolmen Tolpan KaDy”. KaDy III rouhi pari kautta alueellisessa Kakkosessa, mutta päätti heikon menestyksen johdosta vetäytyä takaisin Keski-Suomen piirin Kolmoseen. Joukkueessa on useita tuttuja kasvoja KaDyn taustojen puolelta, mm. joukkueenjohtaja Bubi Tuomala sekä futsal-videokuvauksen rautainen ammattilainen Markku Leppäpuisto (Lebbiz Productions). Keski-Suomen Kolmonen jatkuu ammottavan pitkän ottelutauon jälkeen taas helmikuussa ja KaDy III on tasaisen minisarjan kakkosena.

”Kolmelle Tolpalle” läheinen harrastefutsaljoukkue KaDy/Vellamo pelailee kahdesti viikossa keskenään, muttei tällä hetkellä osallistu edes piirin harrastesarjaan. Pienen kynnyksen joukkueena Vellamo on tarjonnut futsalkodin Jyväskylässä mm. irakilaisille turvapaikanhakijoille ja muutenkin maahanmuuttajien osuus joukkueessa on nykyään melko korkea.

Tervetuloa katsomaan kaikkien KaDy-perheen joukkueiden otteluita ja tervetuloa myös mukaan Kampuksen Dynamon toimintaan!


   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Joulukuu   »
Kategoriat