16.01.2017 TUPLAENNAKKO: Maanantaina cupia Pirkkalassa, keskiviikkona derby Monnarilla
19.6.2019 16:39 Uutiset / Jaoston pääsivusto

TUPLAENNAKKO: Maanantaina cupia Pirkkalassa, keskiviikkona derby Monnarilla

16.01.2017

Kampuksen Dynamo urakoi alkavalla viikolla tuimalla työmaalla, sillä punamustan kalenteriin on merkitty kuuden päivän sisään kolme ottelutapahtumaa. Härkäviikon haasteet alkavat heti maanantain myöhäisillassa Pirkkalassa pelattavan Futsal Cupin puolivälierän merkeissä ja jatkuvat keskiviikkona, jolloin Monnarilla mitellään liigapisteistä Riemun isännöimässä derbyssä. Urakan viimeinen etappi on edessä vielä lauantaina Tampereella PP-70:n vieraana, mutta tämä ennakkoteksti paneutuu kahteen alkuviikon kamppailuun.

ENNAKKOASETELMAT

KaDy on saanut pelinsä hiljalleen oikeille raiteille ainakin mitä otteluiden tulokselliseen antiin tulee. Jonoon on nyt kertynyt neljä perättäistä voittoa, joissa kolme liigassa ja yksi cupissa. Merkillepantavaa on, että voitoista jokainen on haettu enemmän tai vähemmän kimuranttien vaiheiden jälkeen ja kamppailut ovat kääntyneet Dynamon eduksi peliajan viime vaiheissa. Työmoraali ja usko tuloksentekoon ovat siis pysyneet yllä vaikka kamppailuiden sisällä olisi eletty harmaampiakin hetkiä ja toissa viikonlopun maukkaat kotivoitot antoivat varmasti positiivista henkistä pääomaa. SoVo-voitolla tavoite hyvinkin korkeista runkosarjasijoituksista säilyi edelleen hengissä ja Kemin lyöminen cupissa oli puolestaan ensimmäinen voitettu ottelu kyseisessä kilpailussa liki neljään vuoteen.

---

PJK KaDy

Futsal Cup, 5. kierros

Ma 16.1.2017 klo 20:00
Pirkkalan liikuntatalo

Viikon alkajaisiksi lennähdetään viettämään maanantai-iltaa Tampereen eteläpuolelle Pirkkalaan ja potissa on paikka helmikuussa Espoossa pelattavaan Futsal Cupin lopputurnaukseen. Dynamolla on haussa historiansa kolmas lopputurnauspaikka; vuonna 2011 tie päättyi ESC:lle kärsittyyn välierätappioon, mutta kaudella 201213 punamusta vei kilpailun nimiinsä.

KaDy aloitti siis cupin edellisellä kierroksella ja sai loppujen lopuksi puristettua FC Kemistä jatkoaikavoiton todella tiukassa ottelussa. Pirkkalalaiset ovat puolestaan edenneet puolivälieriin lyömällä ensin Riemun ja viimeisimmäksi Futsal-Ykkösen kärkijoukkue Mad Maxin, molemmat vieraskentällä.

santi2016-17.jpg

Liigassa PJK:n osana näyttää olevan taistella sarjapaikastaan viimeiseen saakka, mutta cup on oma kisansa ja siellä saavutettu menestys antaisi kaiketi Pirkkalassa uskoa myös kevään ratkaisupeleihin. Vaikka Dynamo selkeähkö ennakkosuosikki maanantaina onkin, niin kotisali sekä hivenen kyinen otteluajankohta tasaavat puntaria Pirkkalan suuntaan.

Ennen kaikkea syytä on muistaa joukkueiden välinen marraskuinen kohtaaminen samassa salissa: tuolloin Dynamo yskähteli pahemman kerran ja onnistui raapimaan lopulta mukaansa vain kaksi pistettä, nekin Santi Sardàn (kuvassa) jatkoajalla reikäpaitapelin avulla tehdyn voitto-osuman turvin.

KaDy vs. PJK kautta aikain (Futsal-liiga, Futsal-Ykkönen, Futsal Cup)

4 voittoa (maaliero 27–10)

---

Riemu KaDy

Futsal-liiga

Ke 18.1.2017 klo 18.30
Monnari, JKL

Facebook-tapahtuma (jossa mm. tietoja edullisista lippujen hinnoista)

Kaksi päivää Pirkkalan cuphaasteiden jälkeen tulisi punamustan koneiston jälleen olla tuoreessa rasvassa, sillä keskiviikkoiltana Monnarin lehterit täyttyvät aina latautuneen derbyn johdosta. Järjestyksessään kahdenteentoista kilpailulliseen Jyväskylän paikallisotteluun KaDy lähtee suosikkiasemasta, kuten miltei aina aikaisemminkin. Vakaan nousuvireinen Dynamo on matkalla pudotuspeleihin kamppaillen niiden kotiedusta siinä missä Riemulla on meneillään toinen perättäinen takkuinen liigakausi. Pudotuspeliviiva siintää sijalla kymmenen oleville liikuntalaisille jo kahdeksan pisteen etäisyydellä ja ajankohtaisempaa onkin karistaa ensin kannoiltaan peränpitäjät PJK sekä Tervarit.

Kauden ensimmäisessä tv-derbyssä Riemu pisti Dynamolle ottelun ensimmäisellä puoliskolla kapuloita rattaisiin oikeinkin hyvin, mutta toisella jaksolla punamusta meni menojaan ja latoi Monnarin digitaaleille puhtaat tennisnumerot 60. Tuo kamppailu saati sarjataulukon todellisuus eivät tietenkään keskiviikkona mitään merkitse ja Dynamon päävalmentaja Mikko Kytölä onkin ilman muuta laatinut muistiinpanoihinsa erilaisia skenarioita siitä, minkälaisella taktiikalla naapurikopin haastaja tulee parketille syöksymään.

KaDy vs. Riemu kautta aikojen
(Futsal-Liiga pudotuspeleineen, Futsal Cup):

8 voittoa, 3 tappiota (maaliero 55–33)

---

PÄÄVALMENTAJA MIKKO KYTÖLÄN KOMMENTIT

komik2016-17.jpg

Kolmen pelin härkäviikko asettaa rajoitteet harjoittelulle se tulee olemaan ainoastaan valmistavaa ja palauttavaa, ei juuri lainkaan kehittävää. Tällä hetkellä on sellainen tunne, että olemme valmiita kovaan viikkoon. Pol Viadaon edelleen lasaretissa, mutta Jani Korpelan saamme kokoonpanoon takaisin. Toivottavasti kentällekin asti.

Edellinen PJK-vierailu muistutti siitä, ettei vastustajaa koskaan pidä aliarvioida. Varsinkaan meillä ei siihen ole varaa niin kauan kuin emme tee kuin muutaman maalin per ottelu. Edellisestä PJK-kamppailusta olemme viisastuneet myös peluutuksen suhteen, joka on tällä hetkellä enemmän tulosorientoitunutta kuin aiemmin, jolloin näytönpaikkoja sai jokainen.

Derby tullee olemaan jälleen vaikea, kuten kyllä kaikki muutkin viimeaikaiset ottelumme. Kuntokäyrät huomioon ottaen meillä on pelissä vain hävittävää, joten varmuudella valmistaudumme otteluun todella huolellisesti.

Tällä hetkellä meidän selkeä, pallokontrolliin perustuva peli-identiteetti näkyy hyvin ja on pikkuhiljaa realisoitunut myös tehoiksi. Samoin puolustuksemme jonka lukkona meillä on kaksi hyvää veskaa on toiminut erittäin hyvin. Voidaan sanoa, että meitä on hankala voittaa. Alkava viikko antaa osviittaa siitä, pystymmekö pitämään tasomme tiiviimmässäkin pelirytmissä.


   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Marraskuu   »
Kategoriat