18.11.2016 ENNAKKO: derby ratkotaan TV-kameroiden edessä
19.6.2019 16:06 Uutiset / Jaoston pääsivusto

ENNAKKO: derby ratkotaan TV-kameroiden edessä

18.11.2016 9:00

Kampuksen Dynamo Liikunnan Riemu

Lauantai 19.11. klo 16:45

Monnari, Jyväskylä

LIPUT: 8 € / 5 €

Otteluisäntä:

administer_logo.png

Ennakkoliput ZUPTicketistä

Ennakkolippujen myyntiä Kauppakadulla pe 18.11. klo 1114

Facebook-tapahtuma

YLE TV2

kady-logo300px.png

Riemu_logo_169px.png

Monnarilla mitellään tulevan lauantain ”prime timessä” vimmaisesti odotettu kauden ensimmäinen Futsal-Liigan Jyväskylän derby, kun Kampuksen Dynamo ja Liikunnan Riemu selvittelevät välejään sankan katsojajoukon silmien alla. Ottelu on lajille historiallinen merkkipaalu kaupungissamme, sillä Yle antaa tapahtumalle arvoistansa näkyvyyttä tuomalla paikalle tv-kameransa ja esittämällä derbyn suorana lähetyksenä.

ENNAKKOASETELMAT

Derbyissä aina panoksensa olevan kampuksen ja kaupungin herruuden ohella jaossa oleville kolmelle sarjapisteelle olisi nyt kipeästi käyttöä kumpaisessakin leirissä. Niin Dynamo kuin Riemukin ovat nimittäin avanneet kautensa enemmän tai vähemmän kompastellen, eivätkä sarjasijoitukset paikallisotteluun lähdettäessä voi missään nimessä tyydyttää kummankaan pukukopin väkeä.

Tukevin vahvistuksin ja korkein odotuksin kauteen lähtenyt Dynamo ei ole saanut peliään vielä priimakuntoon ja ilmeinen kehityskohde on luettavissa tehtyjen maalien sarakkeesta: 19 tehtyä maalia on koko sarjan alhaisin lukema ja keskimäärin punamusta on osunut alle kolme kertaa ottelua kohden. Tehottomuus nakersi myös isänpäivän Ilves-ottelussa ja mainiosta ensimmäisestä jaksosta sekä useista pätevistä maalipaikoista huolimatta kouraan jäi vain yksi piste.

Dynamon sarjasijoitus on tällä haavaa kuudes ja takamatkaa kärjessä liihottavaan Sieviin on jo 14 pistettä. Syyskierroksen jäljellä olevissa kamppailuissaan KaDy kohtaa kuitenkin pääasiassa sarjataulukossa alapuolellaan olevia joukkueita, joten jouluun mennessä on hyvinkin kerättävissä pistepotti, jonka turvin voidaan kiivetä taulukossa yläviistoon. Tätä mahdollisuutta tulee myös se, että Dynamo on pelannut 12 ottelua kaikkia edellä oleviaan joukkueita vähemmän.

Riemun lajihistorian näkyvimpiä kasvoja on tätä nykyä levittäytynyt jo useamman liigaseuran riveihin, mutta mustaturkoosien "toinen sukupolvi" ei ole vielä kyennyt astumaan täysin heidän pelikenkiinsä. Viime kaudella liigamandaattinsa vasta karsintojen kautta säilyttänyt Riemu on takerrellut tahollansa siihen malliin, että viisi pistettä kokoon saanut joukkue pitää hallussaan sarjan viimeistä edellistä sijaa. Pudotuspeliviiva ei kuitenkaan ole vielä tavattoman kaukana edellisviikonloppuna Kemille ja Tervareille kärsityistä kitkeristä kotitappiosta huolimatta.

Sarjasijoituksilla sekä edeltävien kierrosten tuloksilla ei ole kuitenkaan tunnetusti minkäänlaista merkitystä derbyyn lähdettäessä ja katsojille niin Monnarin lehtereillä kuin vastaanotinten ääressä uskaltaa jälleen kerran huoletta luvata uniikin suomalaisen futsalkokemuksen eli draamaa, taistelua ja tunnetta kuten vain Jyväskylässä osataan.

Riemu_KaDy_080316_Matti_Anttonen_Kimble_Jesse.jpg

(Kuva: Matti Anttonen)

TILASTOKUMMAJAINEN

Lauantain ottelu on järjestyksessään yhdestoista virallinen Jyväskylän derby. Ottelut ovat olleet pääsääntöisesti tasaisia ja muutama niistä on ratkennut viime minuuteilla, ellei peräti sekunneilla. Yksikään derby ei ole kuitenkaan ollut varsinaisen peliajan päätteeksi tasalukemissa. Murtuuko tämä ”tilastonolla” lauantaina? Dynamolle kyseessä olisi kolmas perättäinen jatkoajalle venyvä mittelö.

KaDy vs. Riemu kautta aikojen
(Futsal-Liiga pudotuspeleineen, Futsal Cup):

7 voittoa, 3 tappiota (maaliero 4933)

PÄÄVALMENTAJA MIKKO KYTÖLÄN KOMMENTIT

Olemme valmistautuneet melko rauhassa ottelua varten. Joitain sairasteluja ja loukkaantumisia on ollut, mutta derbyyn kaikki kyllä yleensä paranevat.

Meidän ongelmamme on tällä kaudella ollut maalinteko ja odotan muiden muassa itseltäni suurempaa panosta tämän osalta. Uskon että derbyssä voivat antaa oman panoksensa sellaiset pelaajat kuten Jussi Kaihlajärvi, Jesse Kalliokoski sekä "Roisto" Takala he syttyvät erityisesti tämänkaltaisiin peleihin.

Riemulle kyseessä taitaa olla koko kauden tärkein matsi ja se näkyy yleensä kentällä joko itsensä ylittämisenä tai ylilatautumisena. Toivotaan ensin mainitun toteutumista. Riemun mielenkiintoisin pelaaja on epäilemättä Eetu Parpala, joka pystyy olemaan uhka ylöspäin.   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Kesäkuu   »
Kategoriat