21.10.2016 TUPLAENNAKKO: "Gefti" vieraissa, "PeePee" kotona
SeuraJulkaistu: 19.06.2019 00.00

21.10.2016 TUPLAENNAKKO: "Gefti" vieraissa, "PeePee" kotona

21.10.2016

Kampuksen Dynamo palaa futsal-liigan parketeille kauden toisen tuplaviikonlopun merkeissä. Lauantaina punamusta vierailee Espoossa kohdaten Golden Futsal Teamin ja sunnuntaina tampataan Monnarin lattiaa yhdessä tamperelaisen PP-70:n kanssa.

ENNAKKOASETELMAT VIIKONLOPULLE

Viikonloppuun lähdettäessä KaDy löytyy peräti sarjataulukon yhdeksänneltä sijalta saakka. Taulukkoon on vielä tässä vaiheessa kautta turha kiinnittää liian suurta huomiota, sillä joukkueet ovat pelanneet kolmesta viiteen ottelua. Railakasta syksyä pelaava kolmikko SiFuLeiFSoVo kaasuttelee joka tapauksessa jo kymmenkunta pistettä KaDyn edellä, joten kaksi puhdasta voittoa viikonlopulta tulisi todelliseen tarpeeseen.

Dynamon pussista löytyvät kolme pistettä haettiin Ruutupaitojen kentältä todellisella tahtovoitolla. Sen sijaan huippujoukkueiden Sievin ja Someron paketit olivat selkeästi KaDyn vastaavaa paremmalla tolalla, eikä punamustalla ollut näissä kamppailuissa asiaa pisteille. Somerolla Dynamo jätettiin tylysti nollille ja pelaaja-valmentaja Mikko Kytölän polttavimpia kehityskohteita onkin ollut nimenomaan maalinteko. Myönteisiä uutisia on kuulunut potilasosastolta, sillä yhden ottelun pikkuvamman vuoksi huilinut Sergei Korsunov on jälleen käytettävissä ja uuttera Jere Keskinenkin tekee hiljalleen paluuta askiin, otettuaan viime lauantaina pelituntumaa harjoitusottelussa Lohikosken Pallokerhoa vastaan.

---

GFT – KaDy

la 22.10. klo 14:00

Opinmäen koulu, Espoo

Facebook-tapahtuma

Lauantain alkuiltapäivässä pallo liikkuu Espoossa ja siellä Opinmäen salin hulppeissa puitteissa. Kotijoukkue GFT on suomalaisen futsalin perinteikkäimpiä koplia ja lukeutuu alkaneellakin kaudella mahdollisiin menestyjiin aina mestaruutta myöten. Yhden pokaalin ”Gefti” onkin jo ennättänyt saalistamaan kukistettuaan liigakautta edeltäneessä Super Cupissa hallitsevan mestarin Sievin luvuin 86. GFT on pelannut liigassa Dynamon tavoin ainoastaan kolme ottelua, joista jokaisen vieraskentällä. Koossa heillä on viime viikonloppuna pohjoisen kiertueelta kaivetut viisi pistettä.

Viime kaudella Dynamo sai nahkean sarjan alun jälkeen pistetilinsä auki juuri Espoossa nappamaalla mukaansa kaksi pistettä rankkarikisavoiton myötä ja samaan päädyttiin myös Monnarilla pelatussa runkosarjan kamppailussa. Joukkueet osuivat vastakkain myös puolivälierissä ja tuolloin GFT päätti punamustan kauden raapimalla kaksi niukkaa mutta varmaa maalin voittoa.

GFT:n joukkue on oikein mielenkiintoinen yhdistelmä nuoruutta ja kokemusta tähditettynä Panu Aution ja Miika Hosion kaltaisilla sarjan ehdottomilla huipuilla. Merkittävimmän muutoksen joukkue on kokenut penkin takana, sillä ”Vinnie” Sihvosen keskittyessä nyttemmin maajoukkuekuvioihin on ”kultaisten” valmennusvastuun ottanut Jyväskylässä hyvin tunnettu Eemeli Jokinen. Sopii olettaa, että Dynamon päänahka olisi Jokiselle vanhana riemulaisena erityisen mieluisa saalis.

KaDy vs. GFT kautta aikojen (Futsal-liiga pudotuspeleineen, Futsal Cup):

9 voittoa, 1 tasapeli, 10 tappiota (maaliero 57–56)

---

KaDy – PP-70

su 23.10. klo 15:00

Monnari, Jyväskylä

Liput: 8€/5€, kausikortti 60€/30€

Facebook-tapahtuma

PP-70 majailee viisi pistettä keränneen taulukossa juuri KaDyn yläpuolella eli kahdeksantena. Liigajoukkueen statuksensa hiljalleen vakiinnuttaneet länsitamperelaiset pelaavat nyt kolmatta kauttansa pääsarjassa, joskaan pudotuspeleihin saakka heillä ei vielä asiaa ole ollut. "PeePeelle" ounasteltiin muutaman kovan luokan menetyksen johdosta kiperähköä kautta, mutta joukkue on avannut sesongin aivan mukavasti nappaamalla kolme pistettä GFT:lta sekä nyhtämällä kahden pisteen arvoisen rankkarikisavoiton PJK:sta. Tappion tamperelaiset ovat kärsineet kärkipään LeiF:lle sekä SoVolle.

Kovin suonenisku PP-70:lle oli ilman muuta KaDyn riveihin siirtynyt maajoukkuemies Sergei Korsunov, jolla edessään on varmasti tunteikaskin kohtaaminen monivuotisten pelitovereidensa kanssa. "PeePeen" rosterista kannattaa nostaa esiin Monnarin yleisön tuntema vanha kunnon Henri "Enrico" Hytönen, sekä tehoilla 4+2 alkukaudesta vastuuta kantanut Tero Intala.

Dynamon ja PP-70:n keskinäiset kohtamiset ovat olleet punamustan totaalista dominanssia, sillä kaikki kuusi liiga- ja cupkamppailua ovat päättyneet jyväskyläläisten eduksi. Tosin viime kaudella KaDy vei molemmat ottelut nimiinsä vain yhden maalin mitalla, kun aiemmin on nähty enemmän tai vähemmän murskaavia marginaaleja.

KaDy vs. PP-70 kautta aikain (Futsal-Liiga, Futsal Cup):

6 ottelua, 6 voittoa (maaliero 43–8)

---

SEURAA TÄTÄ

rage2016-17.jpg

Suomen futsalmaajoukkue kohtaa lokakuun viimeisenä viikonloppuna Vantaalla tuplamaaottelussa Slovenian. Dynamon edustus joukkueessa on vahva, sillä peräti viisi punamustaa sai kutsun. Vakiintuneiden KaDy-kasvojen ohella mukaan pääsi myös yksi debytantti, sillä kovapotkuisen Markus Rautiaisen (kuvassa) kehitys palkittiin valmennusjohdon toimesta paikalla joukkueessa. Mikäli Rautiainen pääsee Sloveniaa vastaan kentälle, tulee hänestä kautta aikain kymmenes dynamolainen maajoukkuepelaaja.

Ave, "Rage"!

---

PÄÄVALMENTAJA MIKKO KYTÖLÄN MIETTEET TULEVASTA VIIKONLOPUSTA

Mielenkiintoinen ja haastava viikonloppu, josta meidän pitää pullahtaa maanantaihin useita pisteitä paksumpana. GFT:n peli-ilme on uusiutunut Eemelin mukaantulon myötä, mutta vaarallisimmat pelaajat ovat edelleen Panu ja ”Maagi”. Henkilökohtaisesti erikoista pelata pitkästä aikaa heitä vastaan; yleensä pelaamme aina samalla puolella (maajoukkueessa) tai eri maassa. GFT on organisoitunut joukkue, joka on keväälläkin varmasti vahvoilla. Taas yksi tasonmittari meille. PP on aloittanut kauden pirteästi ilman ”Segeäkin”, eikä varmasti päästä helpolla sunnuntain kotiottelussa.

Isoin haaste meille on ollut maalinteko alkukaudesta, ja ehkäpä tietyn peruspelaamisen jatkuvuuden puute.

Tällä kertaa pääsemme tuplaviikonloppuun ilman lauantain kassakuitin mittaista sairastupalistaa. Ja männäviikolla olemme jopa saaneet hiottua kuvioita hieman pysyvimmillä kokoonpanoilla.

Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.